Myrskytokoa

Käytiin eilen illalla tuulessa ja tuiskussa Robbarin parkkipaikalla tokoilemassa. No Jonnan kanssa tietysti, ei kai sinne kukaan muu hullu olisi lähtenytkään :) Pitää noissa eri paikoissa käydä, selkeesti Cassu lipsui vanhoihin virheisiin mitä se ei enää hallilla tee. Ja Jeculle on hyväksi oppia että voi treenata joka paikassa, sen kanssa ei olla tehty mitään muualla kuin omalla hallilla ja kotona. Oli muuten ihan schapendoesin mentävä keli, on niin ihanaa kun tuuli tuivertaa turkissa! Kerran oltiin syksyllä kentällä aksatreeneissä ja hyvä että rimat pysyi ylhäällä kun oli niin karmea tuuli niin Cassu oli ihan liekeissä. Ihme koira.

Jeccu:
Ihan aluks pa:ta ja käännöksiä oikeaan ja vasempaan. Kaksi luoksetuloa, jää tosi nätisti jo odottamaan eikä hiippaile perään, ekalla tuli huonosti kun ei ollut namia valmiiksi kädessä. Jäi vähän vinoon. Tokalla otin namin avuksi niin oli hyvä. Muuten en auttanut.

Noutoa alkeita, pidin pannasta kiinni ettei varasta kapulalle, heitin ja kun oli kapula oli pysähtynyt niin käsky. Lähti skitsovauhdilla hakemaan, just sai jarrattua kapulalle, palauttikin melkein mulle asti ennenkuin pudotti. Ei varmaan olis pudottanut jos en olisi törkännyt kättä eteen missä nami odotti. Tokalla sama, intoa hakea ainakin on :) Harhautui palauttaessa Jonnan luo ja minä juoksemaan ja huutelemaan että tulis mun luo. Toi lähemmäs ennenkuin pudotti. Tää on kauhean kivaa Jecun mielestä.

Seuruuta pari askelta, mentävä vielä imuttamalla ihan parin askeleen matkoja, muuten kävi aina ulompana ja tuli takas kun sanoin nimen. Mä en osaa opettaa seuraamista en sitten niin yhtään. Apua Riikka!

Ruutua pari kertaa ja tää meni ihan plörinäks, juoksi innoissaan suoraan läpi ruudusta vaan, alustalla ei mitään merkitystä. Ei sitä ehkä näkynyt sieltä lumen seasta :) Sitten pari niin että naksautin kun oli oikealla kohdalla. Täytyy miettiä mikä tähän olis hyvä keino opettaa ennenkuin jatkaa sähläämistä. Yleisesti ottaen niin Jecun kanssa voi ja pitää tehdä toistoja, jos on hyvä niin voi tehdä uudestaan, parantaa vaan. Ei rupea tarjoamaan jotain muuta vaan jos se tajuaa mitä halutaan niin tekee just sen.

Cassu:
Noutoa 2 kertaa, muuten hyvä mutta ne palautuspa:t meni vinoiksi. Kalisti paljon vähemmän ulkona?!?! Ihan lopussa vierellä vasta pikkasen.

Kaukoja seinän vieressä missä on ihme pöhinäputki, omituisia ääniä ja vierellä käsiä heilutteleva Jonna siis häiriönä. Jätkällä pää pyöri kuin tennismatsissa mutta teki kaikki vaihdot oikein. Olin kahdeksan askelen päässä.

Luoksetulon stoppia, ekaks ihan oikea liike, tulee laukalla eikä valu niin paljon. Ei se vielä niin heti pysähdy kuin mulla olis tästä mielikuva miltä mä haluan sen näyttävän. Sitten patukalla leikkimistä, siinä hilluessa aina shot! Ja palkka. Lyhyeltä matkalta pitää tätä vielä tehdä, pysähtyy heti mutta pitkällä matkalla ei malta vaan valuu. Pingpongina, Jonna kutsui Cassun luo ja mä takas ja matkalla pysäyttelin. Ei kyennyt enää yhtään, lopetettiin se. Vauhti kyllä oli sitten taas sitä luokkaa ettei se koskaan kokeessa varmaan kiitolaukalla tule. Ja käskyksi nyt jää toi shot, kokeilin seis ja stop ja seiso niin ei toiminut lähellekään niin hyvin.

Patukka kainalossa seuraamista. Ihan liian täpinöissään tässä, multa lähti lapaset ja kaikki käsistä kun se repi ne pois. Väärä järjestys tietysti, enste hetsataan sillä patukalla ja sitten pitäis keskittyä. Muutenkin sillä oli semmonen puolihullu silmiäpyörittelevä fiilis :) No muutama hyvä askel ja palkka.

Ruutua kerran, oli niin hyvä että Jonna otti äkkiä tötsät pois etten tee toista kertaa. Nauhaa ei ollut kun oli vaan valkoiset mukana eikä ne sieltä lumesta olis näkynyt eikä pysynyt siinä tuulessa paikallaankaan. Kivat treenit vaikka Jonna päätyikin maijan kyytiin lopuksi :D

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Varmaan ihanat treenit kun Jonna pääsi Maijan kyytiin...Ikwil pääsi tekemään ruutua lauantaina "meidän" omalla pihalla. Mulla ei oo niitä ruutunauhoja, pitäisi varmaan ostaa.
Riikka sanoi…
Imutusta vaan lisää,se on lystiä noille ahmateille. Ja sitä voi tehdä huomaamatta pidempiäkin matkoja kun koira keskittyy syömiseen. Ja sitten vain välillä käsi ylös ja palautus alas. Tuota sitten vain pidennät siis tuota ettei makupalaa ole siinä syötävänä. Ja heti alusta lähtien käännöksiä imuttamalla, sillä saa perseen hyvin pyörimään, siis koiran ahterin. Toimi meillä, mutta vaati aikaa, ainakin tuolla mun harjoitustahdilla...