Eka SM-nolla!!







Lähtökohdat tänpäiväisille kisoille oli varsin mallikkaat, edellisen illan hääjuhlinta tuntui jaloissa ja päässä ;) Ei ihan skarpein olo siis...Onneksi oli Taina kuskina ja kisakaverina niin ei itse tarttenut kisapaikalle ajaa, olisi jäänyt kyllä muuten kisat käymättä. Tuomareina oli ekalla radalla Minna Räsänen ja kahdella seuraavalla Ritva Herrala. Videota ei ole kuin toka radasta, ekalla kamera teki tenän ja viimeiselle radalle en välittänyt kameraa hakea kun ne kaksi ekaa oli melko karmeita...Tietenkin se nolla sieltä viimeiseltä radalta tulikin, ehkä just siksi ;)

Cassu oli ihan skitsofiiliksissä vaikkei Kimi ollutkaan innostamassa, eikä ollut kenenkään muun hoteissa ennen radalle menoa. Hain halliin aina vasta kun meitä ennen oli n. 10 koiraa kun sillä viimeksi oli aika kuuma siellä. Ajattelin että tassut ehtii ehkä siinä ajassa kuivua kun tuolla Hyvinkäällä on aika liukas se pohja.

Eka rata oli siis ylläolevan kuvan mukainen hyppäri. Ja tulihan huomattua että mä vaan en ehdi ohjaamaan sitä tarpeeksi ajoissa kun se on semmosella fiiliksellä. Muutenkin pitää olla ennakoiva niin sitten pitäisi olla oikein ennakoivan ennakoiva, ehti tehdä aika monta ylimääräistä kurvia ja estettä...Tassut suti ihan huolella ja oli muutaman kerran lonkallaan tällä ekalla radalla. Alku sujui ihan hyvin, 6-7 välissä tapahtui jotain mitä enää en edes muista mutta hyppäs vissiin väärinpäin kutosen. Jatkettiin oikeassa järjestyksessä ja 10-hypyn jälkeen kävi hyppäämässä 14-esteen. Siitä oikealle hypylle ja keppien aloitus väärin kun kulma ei ollut ihan se mitä kuvittelin. En korjannut, aloitti vissiin kolmosvälistä. 13-17 esteet ihan oikein, sai vaan tossa semmosen vauhdin päälle että takaaleikkaus ei tosiaankaan kääntänyt sitä putkeen vaan kävi kiertämässä renkaan ennen sinne menoa. Ei se siis mennyt sitä rengasta vaan kiersi sen kun hyppäs 17-hypyn niin helvetin pitkälle. Yleisöllä oli hauskaa. Loppu oikein, aika moni kävi putkesta tullessa hyppäämässä 17-hypyn, putken suu oli piirroksesta poiketen hieman paremmassa kulmassa siihen nähden. Tajusin tossa että meillä ei ole kuin yksi nolla hyppäreiltä, en siis niissä osaa ohjata enkä ehdi paikkoihin ilmeisesti.

Toka radalle olin kerrankin tutustumassa ihan alusta asti :) Kaikki radat oli muuten mukavia ja ihan tehtävissä, ei liian vaikeita muttei mitään ihan helppojakaan. Ekat 6 estettä meni oikein, missä oli kiva puomiansa mutta siltä sain sentään ihan ok käännettyä pois. Sen jälkeinen tilanne sitten menikin läskiksi, piti mennä kepeille mutta oli jo menossa  vieressä olevalle hypylle ja jäi arpomaan sitten keskelle niitä ja keppien aloitus taas väärin. Argh mua ahdistaa nää kepit kohta pahasti. Molemmilla radoilla vika on kyllä mussa ja mun myöhässä olemisesta. Siinä säädetään kepeillä ja kun saan Cassun aloittamaan ne oikein niin menee niitä ja käy taas lonkallaan. Tällä radalla ei kyllä muuten sutinut niin pahasti kuin ekalla, osas vissiin vähän jo varoa? No, keppien jälkeiselle hypylle ja siinä pitäisi saada käännettyä väärään päähän putkea eikä tosiaan käänny. Siitä A:lle ja pitäisi kääntyä hypylle mutta sujahtaa putkeen. Puomin kontaktin loikkaa tosi törkeästi ja hyppää seuraavan hypyn kun mä olen jossain perässä. Jep. Loppusuora mikä oli ihan käyrä menee samaan malliin, olen ihan sata vuotta myöhässä. Masenti ja sanoin jo Tainalle että haluaako se viedä mun skitsokoiran viimeiselle radalle. No vein sitten ite kuitenkin :)


Ennen viimeistä rataa en innostanut Cassua mitenkään, yritin lähinnä rauhoittaa ja otin pa:han pari kertaa että olis nyt kuulolla paremmin. Kasasin itteni ja skarppasin henkisesti että prkl ohjaa kunnolla. Alussa 4 hyppyä, siitä tosi pienestä ja ahtaasta paikasta putkeen. Meni. Sieltä umpikulmaan kepeille. Mulla oli tällä viimesellä radalla tavoitteena että tulis ees yhdet puhtaat kepit hemmetti näissä kisoissa. Pujotteli tosi hitaasti, melkein lönköttelyvauhtia. Aiheuttikohan se lonkallaan käynti tän? No auttoi mua sen verran että ehdin ohjaamaan keppien jälkeiselle hypylle ja siitä taas väärään päähän putkea oikein. Siitä A:lle ja suoraan putkeen, muuri ja takaakierto hypylle, taas putkeen. Sitten puomi ja painostin oikein ottamaan kontaktin. Ottihan se sitten sen, hidasti oikein alastulolle kunnolla. Puomin jälkeen hyppy vinossa takaakiertona, siitä seuraavalle hypylle ja putkeen. Siinä vaiheessa mä tajusin että herranjumala mehän ollaan vissiin tekemässä nollaa, enää kaks hyppyä maaliin. En uskaltanut edes tuulettaa ja oli pakko kysyä maalissa Tainalta että oliko se nolla? Taina vaan että kuule oli se, oikein SM-nolla! No sitten uskalsin jo vähän innostuakin. Tainakin oli vaan kattonut meidän menoa ja neljä estettä ennen maalia oli aatellut kanssa että hitto, siis nehän on tekemässä nollarataa. Mulla oli vähän pitemmät piuhat ;) Keskityin vaan tekemään ne "vaaralliset" kohdat tarkasti ja ohjasin sitä missä oltiin eikä ajatus karannut jo jonnekin muualle. Selkeesti siis kannattaa :D Keskittymiskyky on ku oravalla meikäläisellä välillä. Oli kyllä Cassun vauhtikin selkeästi paljon hitaampaa tällä radalla, etenemä oli jotain 3.68 mutta riitti kumminkin. Tulihan siitä sitten kannattava reissu lopulta kuitenkin. Hyvä etten jäänyt kotiin potemaan ;)


Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Onnitteluja ekasta sm-nollasta. Ois kivaa jos sais nähdä ainakinsinnepäinpiirrustuksen siitä vikasta radasta kun sitä kerran ei ole videoitu. Mielummin nolla kisakirjeessä kuin huono rata videolla.