Jipon viikkoaksa

Olipas  Heidi keksinyt eiliselle kivan ratapätkän, kolmeen eri kohtaan vastakäännöksiä ja sai juostakin ja ja ja. Pitäis pyytää ratapiirros, vois tehdä sitä joskus omankin ryhmän kanssa. Kauhean kiva muutenkin tehdä ratatreeniä pitkästä aikaa, kaikkien kanssa oikeastaan vaan tehty yksittäisiä asioita. Mitä nyt yleensä on edes tehty. Ipanan juoksunjälkeinen masennuskin on hellittänyt, ei enää mennyt silleen puolivaloilla. Pari ekaa kertaa niitten jälkeen oli vähän laamailua. Sitten tulikin taas muutaman viikon tauko töitten takia, joten sehän saattoi olla vaan hyvästä sitten.

No jokatapauksessa, eilen oli heti tokalle esteelle vastakäännös, neloselle päällejuoksu ja taas vitoselle vastakäännös. Se oli eilisen päivän sana, ja ihan aiheellinen treeni tuolle pitkää laakaa menijälle. Ekalla hidastin tohon päällejuoksuun, kun se ei ole vielä sitä ihan osannut (mun mielestä), joten rima rapsahti ja Heidi käski mennä ihan reippaasti vaan. No minähän menin ja sehän osasi sen! Joka kerta! Kutonen oli rengas, ja sitä sitten treenattiin erikseen, koska ekalla meni välistä. Tätä tehtiin useampi toisto, ja pitää vielä vahvistaa. Muistilistalle! Siitä olikin sitten juoksupätkää rengas, kaks hyppyä, putki, 10-hyppy miltä piti kääntyä samaan suuntaan olevalle 11-hypylle. Tein ekaksi siihen valssin mutta kokeiltiin myös toiselta puolen persjättöä, mikä oli kyllä parempi kunhan tein sen tiiviinä. Vetää nimittäin aika laajaksi tuokin epeli jos antaa mennä. Taasen vastakäännös hypylle 12, ja siitä kaks vinossa mutta linjalla ollutta hyppyä putkeen. Noissa kun huutaa putkeen jo sen ekan jälkeen, niin ottaa kyllä matkalla sen hypynkin. Putkesta saksalainen hypyille 16-17 ja siihen pysähdyttiin eka kerralla. Sen pidemmälle ei mentykään, vaan tehtiin noita asioita tuolla matkan varrella uusiksi. Olis 24 estettä ollut tarjolla. Ai että mä olin tyytyväinen tuohon treeniin, ei liian vaikeita asioita mutta kuitenkin jotain juttua Jipolle taas ajateltavaksi. Ja itseeni olen tyytyväinen kun muistin palkkailla kesken radan, enkä vetänyt koko rataa läpi heti ykkösellä. Kun kyllä sekin Jipon kanssa onnistuisi jo.

Tehtiin vielä takaosassa yksin keppejä ja A:ta. Tein tällä kertaa niin että Jippo meni edellä, katsoin osaako se nyt oikeasti hakea sen aloituksen. Pikkasen vinosta, ei mitään hurjia kulmia vielä siinä. Ne meni niin hyvin sillä leveydellä, että pitihän siihen kokeilla lähestymistä hypyn kautta. Ja ei tietenkään mistään suoraan vaan 90:n kulmasta. Mikä mua vaivaa? Kävinhän mä pyöristämässä avuksi, ja osaspas! Ha! Mulle tuli jotenkin siitä Vapun sanomisesta mieleen, että 10 kertaa samallailla tehtynä (joku asia) on jo liikaa, koira kyllästyy. Joten eri variaatioita! Tulihan tehtyä niitä variaatioita, ja tässä se vaatiminen ainakin kannatti.

A:ta muutaman kerran, tähän meillä ei tosiaan tule 2on 2offia. Suorittaa sen melko lailla, tai oikeestaan ihan samallailla kuin Cassu, pomppaa ylös, yksi laukka-askel, seuraavalla laukalla yli, siitä alas kontaktin kautta. Vähän paremmin se sen kontaktipinnan tajuaa, tai ehkä lähinnä ottaa huomioon edetessään. Katsoo että tulee sen kautta pois. Tällä hetkellä tosi tyytyväinen tähän esteeseen. Toivottavasti pysyy tommosena.

Huomioita:
  1. vastakäännöksen osaa, toimii sille hyvin
  2. päällejuoksun oppinut oman juoksunsa aikana ;)
  3. rengasta pitää vielä vahvistaa!
  4. Tee kaikille esteille osaamisen kartoitus!!!!!!
  5. putkiin irtoaa jo tosi hienosti kahden hypyn takaa, muutenkin pitää muistaa että ei sitä tartte niihin vaikeimpiinkaan paikkoihin viedä kädestä pitäen, luottoa peliin niin kyllä se oppii!
  6. Mulle on vaikeaa tämä vaatimisen kohdan tajuaminen, milloin sitä uskaltaa alkaa vaatimaan jotain asiaa ettei koiran motivaatio kärsi?
  7. keppien tilanne: melko jees, edistyy kyllä mutta voisi käydä useammin tekemässä.
  8. A alkaa olla hallussa, ja sitä myöten kaikki kontaktiesteet. Tottakai kaikkia pitää vahvistaa vielä niillä eri variaatioilla, mutta sanotaan nyt että ainakin ykkösten taso on saavutettu.
  9. Yleisesti ottaen aika hyvin ollaan edistytty, tälleen tarkoituksellisen rauhallisesti edeten. Kisaikä tulee täyteen jo tammikuussa, mutta ei me ihan vielä silloin aloiteta kyllä. Tiedoksi vaan uteliaille ;) Helmikuussa on oman seuran kisat, silloin voisi sen ainakin mittauttaa. Saisi sillekin kisakirjan. Paniikki iskee jo nyt :D

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Älä sie panikoi Ipanan mittauksesta vaan ensin pitää meidän kaikkien panikoida Toviksen mittauksesta jonka pitäsi tapahtua tammikuun 4. tai 5. päivä. Kun juoksut ovat vielä alkamassa niin en siis tiedä voinko edes viedä Tovan meidän halliimme mittauksiin...mut kun tuomari vois olla ok niin haluaisin viedä sen sinne. Kisakirja on vielä ostamatta.
Tovallakaan ei oo kiire kisakentille. Haluaisin saada sen kepit nopeimmiksi. Ja kontaktit varmoiksi. ja....ja....ja...
tuija sanoi…
Jaa tuosta saakin vähän väärän käsityksen, en mä sen mittausta panikoi, vaan yleisesti ottaen kisaamisen aloittamista sen kanssa :) Toivotaan että Tovasta mitataan medi! Helpompi kyllä malttaa odottaa kisaamisen aloittamista kun meillä on kisavalmiita koiria muutenkin.