HeJW-13 ja muuta messaritarinaa



Vuorossa siis messariviikonloppu, Jonna tuli meille taas asumaan siksi aikaa, joten hyvä matkaseura oli taattu. Ilmoitin meiltä vaan Jipon, on niin julmetun kalliita nuo voittajanäyttelyt, joten Jeccu sai jäädä kotiin. Vaikka Jecun isän omistaja Dessi kovasti odottikin sen näkemistä...no, ehkä joskus osutaan samaan näyttelyyn! Pääsi kumminkin näkemään lauantaina Jipon sentään. Kovasti hän tyttelistä pitikin. Sanoi mm. että Jippo muistuttaa Nappia naamastaan <3 Jecun äitiä siis.

Palataan nyt kumminkin ensin perjantaihin. Yhteensä schapeja oli 25, niistä junnunarttuja oli 7. Tuomarilla oli selkeä mielipide minkälainen hänen mielestään schapen pitää olla, ja piti linjastaan kiinni. Rotumääritelmä oli kyllä hyvin hallussa sekä rodun käyttötarkoitus mielessä. Turhan runsaat turkit, käytös arvosteltaessa, sekä hyvä liikkuminen jäivät päällimmäisenä mieleen mihin hän erityisesti kiinnitti huomiota.

Kun Ransu oli voittanut junnut, sekä oli vielä PU1:kin, niin jännitys kohosi jo huippuunsa. Mentiin arvosteltaviksi, niin tuomarin kysyessä ikää, hän kommentoi että: taitaa olla sen edellisen sisko? Minä vastasin jotain epämääräistä, ehkä suurinpiirtein jaa?...Tuomari: On tässä sukunäköä kyllä! Minä: jaa...vaikutin varmaan tosi vammaselta, en oikein tiennyt että saako sitä nyt sanoa vai ei? Tykkäsi kumminkin näköjään suvusta, laittoi Jipon voittamaan junnut ja PN-kehässä sijoituttiin kolmanneksi!! Upea Ipana! Sanoi vielä siinä että onnea siskolle! Mua jo vähän nauratti, kovasti häntä se asia vaivasi. Oli sitten vielä Roppikehässä Ilonalta kysynyt, että no onko se tämän sisko. Ilona sitten vähemmän vammasena oli vastannut että on se :D

Tykkäsin tuosta tuomarin tyylistä juoksuttaa koiria useampaan otteeseen, ja ns. toisiaan vastaan. Katsoi tosiaan siis liikkeitä tarkkaan, ja vertasi niitä omassa mielessään johonkin järjestykseen laitettuaan että voittaako tuo vai tuo. Sanoi vielä siinä kun hain arvostelua, että jos Jippo olisi pitänyt häntää korkeammalla olisi sijoitus ollut parempi pn-luokassa. Se kun ei sitä kovin korkealle nosta, kun lähdetään ravaamaan, niin se ottaa työmoodin ja laskee pään sekä hännän kropan suuntaisiksi. Auttaiskohan jos sitä veis hitaammin? Nääh. Omasta mielestänikin päivän kaunein narttu voitti jokatapauksessa. Tajusin vielä sitten myöhemmin päivällä että sehän voitti kaikki suomalaiset valiot!! Jestas!

Muutenkin hän jutteli arvosteluperusteistaan, kivahan se oli tietää mitä hän rodusta ajattelee. Ekaa kertaa myös näin että schape mitattiin, hän mittasi Ransun (joka oli tietysti eka koira). Mietittiin tuota mielissämme että miksi, mutta olikin sitten Ilonalle sanonut että kalibroidakseen silmänsä, meitä ennen oli nimittäin melko suuria rotuja arvosteltavana.

Jipon arvostelu: "Hyvänkokoinen, reippaasti esiintyvä, tasapainoisesti kehittynyt nuori narttu, hyvämuotoinen pää, oikeat mittasuhteet, ikäisekseen sopiva runko, riittävät kulmaukset, hyvä turkki, oikea-asentoinen häntä, liikkuu hyvällä askelella, mutta hieman ahtaasti takaa."

Joten: Jippo on HeJW-13!!!!

Kävin illalla katsomassa Areenalla kun Ilona ja Ransu sen teatterin läpi juoksi, tippa tuli kyllä linssiin ihan pakosti.

Hauskana messaritarinana kerrottakoon, että sama tuomari seuraavana päivänä arvosteli lapinporokoirat, Jonnan rodun ja me Jipon kanssa siinä kehän reunalla katseltiin. Arvostelun loputtua ja Mintun voitettua veteraanit, minä pidin molempia koiria siinä kun Jonna haki arvostelua niin Harri sanoi että sulla on koiria joka lähtöön. (Aika kovasti hihkuin siinä kun Minttu voitti.) Siinä osasin jo sanoa että Minttu on Jonnan koira :D Ja kun hän arvosti tuota hyvää luonnetta kovasti, niin tämmöisen esimerkin Jippo täyspäisyydestään porokehän laidalla antoi:


Siinä se selällään vetää sikeitä, ohi kirmaa koiria esittäjineen, hyvä etteivät päälle astu. Ei haittaa Ipanaa! Veti semmoset pari tuntia unta kuuppaan, sitten taas jaksettiin shoppailla :D Ihan mahtavaa muutenkin sen kanssa tuolla hengailla, ihmispaljouteen se painaa menemään ensimmäisenä katsomatta taakseen, ei ota stressiä siitä hurjasta koiramäärästä, ihmisistä sekä metelistä mikä siellä kuulutustenkin muodossa on. Häntä heiluen se vaan suihkailee kuin kala vedessä! Se sai hyviä ruokiakin maistiaisiksi, kova nälkä vissiin oli kun meinasi pahvilautanenkin mennä samaan syssyyn. Mentiin sen jälkeen moikkaamaan Päiviä Roburin ständille, ja yks heitti siihen levyksi että nyt mulla on ruokalepo, let me be. Ostin myös tuota Roburin ruokaa pienen säkin, toivotaan että Cassun maha ei menis siitä sekaisin. Näytti nimittäin kaikille maistuvan hyvin ihan kuivana, on ollut vähän kyllästymistä havaittavissa nykyiseen evääseen. Yhtä toista laatuakin oli kokeilussa, mutta vaikkei siitä mennyt Cassun maha löysälle, niin ei se oikein kenellekään maistunutkaan.

Rodun kaikki tulokset perjantailta:



Helsinki kv HEW-13 13.12.2013, Harri Lehkonen

UROKSET:
JUN ERI 1 SA PU 1 SERT ROP HEJW-13 HEW-13 Hästängens Allting Vill Jag Ha
JUN EH 2 Pöccelö's Arjen
 
JUN EH 3 Pitkätossun Muina Miehinä
 
AVO EH 1 Hoffer'n av Geehrbacch
AVO POISSA Trasseli Keskipako
 
VAL ERI 1 SA PU 3 VASERT CACIB La Familia's Teun Camaro Cannastra
VAL ERI 2 SA PU 4 VACA Trasseli Hui Hai
VAL ERI 3 Swifty's Doubletrouble
 
VET ERI 1 SA PU 2 ROP-VET Buffing Humphrey Bogart

NARTUT
JUN ERI 1 SA PN 3 HEJW-13 Hästängens Aldrig Ger Jag Upp
JUN ERI 2 SA Lumikuono Padrina Zarina
JUN EH 3 Lumikuono Patrona Blanca
JUN EH 4 Kaatje Lycke van de Korte Toren
JUN EH Lumikuono Pamplona Jamona
JUN EH Lumikuono Papaina Encina
JUN H Karvarallin Peikkotyttö
 
AVO ERI 1 SA PN 2 VASERT VACA Trasseli Kipakka
AVO EH 2 Vahtivaaran Augustina
 
VAL ERI 1 SA PN 1 SERT CACIB VSP FI MVA C.I.B HEW-13 La Familia's Elbacio Debbie Devils
VAL ERI 2 SA PN4 Puuparran Sissi
VAL ERI 3 SA La Familia's Teunchakka Filur Fiano
VAL ERI 4 SA Lumikuono Hermana Pastora
VAL ERI Swifty's Design
VAL EH Tiny Scoundrel Beatrix Kiddo
 
Lauantaina olikin sitten vuorossa ruotsalainen tuomari nimeltään Bo Skalin. Ilmoitettuja schapeja 32, narttuja 19 ja niistä junnuja 6.
 
Tällä kertaa junnu-uroksissa oli mukana "meikäläisistä" Tiinan Metku, joka sai EH:n koska on tällä hetkellä vähän takakorkea, tuomari oli kyllä sanonut että varmasti kehittyessä vielä muuttuu tuo. Näin minäkin luulen!
 
Jippo sai taas eri:n, ja tässä kävi nyt joku kömmähdys jossain kohtaa. Kehäsihteeri meille luokkasijoitukset kertoessaan ei näyttänyt sa-lätkää, eikä siis näinollen menty pn-kehään mutta tuloksissa se SA kuitenkin Jipolle näkyy?!?! No, junnuluokan toiseksi kaunein narttu Jippo oli kumminkin, kauniilla arvostelulla:
 
"Lovande tik som behöver lite tid på sig & få lite mer kropp. Vackert feminint huvud. Bra hals. Korrekt överlinje. Kunde ha lite mer förbröst. Bra rörelser. Mycket trevlig temperament."
 
Sama suomeksi:"Lupaava narttu joka tarvitsee vielä hieman aikaa ja pitää saada lisää "kroppaa". Kaunis feminiininen pää. Hyvä kaula. Oikea ylälinja. Voisi olla vähän enemmän eturintaa. Hyvät liikkeet. Erittäin miellyttävä luonne."
 
Tämä tuomari selvästi piti isoturkkisista, ja tuhdimmista koirista. Jonna sanoi kehän laidalta seurattuaan, että oli nähtävissä kaksi melko erilaista tyyppiä, perjantaina voitti "sporttikoirat" sekä tänä päivänä sitten taas se toinen tyyppi. Niin ja joo, jos roppikoira oli veteraani, niin se tuskin enää aikaa kehittyäkseen tarvitsee ;) Jotain puhettahan siellä oli sopupelistä, junnuluokkaan se ei kyllä vaikuttanut koska kyseisen henkilön koiria siinä luokassa ei ollut...harmillista kuitenkin tuollainen, iso näyttely kyseessä kumminkin. Tai oli nyt mikä näyttely vaan.
 
Hienosti meni siis Ipanan suuret näyttelyt! Upeita arvosteluja se on pitkin kesää ja syksyä kerännyt, onhan sillä mahtava kroppa sekä luonne. Turkki ei ole kyllä ollut viime aikoina parhaassa vaiheessa, pohjavilla on vasta tulossa sieltä jostain. Ehkä se jo Jyväskylä KV:hen on kasvanut oikeaan mittaan, kaunis siitä kyllä tulee kunhan on valmis!
 
Lauantain kaikki tulokset:
 
Urokset

JUN
Exåress Be My Valentine ERI JUK2
Hästängens Alltid Redo EH JUK3
Pitkätossun Muina Miehinä EH JUK4
Pöccelö's Arjen ERI JUK1 SA, VASERT

AVO
Hoffer`N Av Geerbacch ERI AVK1 PU4 SA, SERT, MVA
La Familia's Teun Camaro Cannastra ERI AVK2 SA

VAL
Buffing Quispel Does ERI VAK2 PU3 SA, VARACA
Carnac's X-Man ERI VAK1 PU1 SA, VSP, CACIB
Carnas Cheerful Callisto (poissa)
Swifty's Doubletrouble EH VAK4
Trasseli Hui Hai ERI VAK3
Walman After Eight (poissa)

VET Buffing Humphrey Bogart ERI VEK1 PU2 SA, VET VSP

Nartut

JUN
Buffing Ruska Quibus ERI JUK1 PN4 SA, SERT
Hästängens Aldrig Ger Jag Upp ERI JUK2 SA
Kaatje Lycke V D Korte Toren EH JUK4
Karvarallin Peikkotyttö EH
Lumikuono Onella Vareta EH JUK3
Lumikuono Papaina Encina H

NUO
Carnacs Mishmash Milky Way ERI NUK2 SA
Urtehagens K Lappacea Astrid ERI NUK1 SA, VASERT
AVO Glissdoes Agwa Piranha ERI AVK1 SA
Vahtivaaran Augustina EH AVK2

VAL
Carnac's Jazzy Juliet ERI VAK2 PN3 SA
Flying Duster's Time Bomb ERI
La Familia's Elbacio Debbie Devils ERI VAK4 SA
La Familia's Teunchakka Filur Fiano ERI
Lumikuono Hermana Pastora ERI VAK1 PN2 SA, CACIB
Swifty's Design ERI VAK3 SA
Tiny Scoundrel Beatrix Kiddo ERI

VET
Carnac's No Mercy ERI VEK1 PN1 SA, ROP, VET ROP
Lumikuono Reirse Por Nada (poissa)
 
Sunnuntaina ei oltu enää kuin hengessä mukana, paikalla oli taas välipäivän pidettyään Ilona ja Ransu, Marika ja sisko Tova sekä mummo Ada. Hurjat tulokset he kävivätkin taas tekemässä, Ransu oli JuniorVoittaja-13 ja PU2 ja Ada VeteraaniVoittaja-13 ja PN4! Tova sai myös mukavan arvostelun ja EH:n.
 
 
Kuvassa upeassa kunnossa oleva 10-vuotias Jipon Ada-mummo <3 Ada harrastaa vieläkin agilityä viikottain!
 
Tuomari: Mark James, Iso-Britannia

Urokset

 JUN Exåress Be My Valentine EH JUK4
Hästängens Allting Vill Jag Ha ERI JUK1 PU2 SA, VASERT, Juniorivoittaja-13
Pitkätossun Muina Miehinä ERI JUK2
Pöccelö's Arjen ERI JUK3

AVO La Familia's Teun Camaro Cannastra ERI AVK1 PU1 SA, ROP, SERT, CACIB, Voittaja-13

VAL Hoffer`N Av Geehrbacch EH
Buffing Pelleas ERI VAK2
Buffing Quispel Does ERI VAK3
Lumikuono Basajaun ERI VAK4
Swifty's Doubletrouble ERI
Trasseli Hui Hai ERI VAK1 PU3 SA, VARACA
Walman After Eight (poissa)

VET Buffing Humphrey Bogart ERI VEK1 PU4 SA, VET VSP, Veteraanivoittaja-13

Nartut

JUN Buffing Ruska Quibus ERI JUK1 PN1 SA, VSP, SERT, Juniorivoittaja-13, Voittaja-13
Hästängens Allt I En Enda Tova EH JUK4
Kaatje Lycke V D Korte Toren EH JUK3
Karvarallin Peikkotyttö (poissa)
Lumikuono Papaina Encina EH
Lumikuono Patrona Blanca EH JUK2

AVO Glissdoes Agwa Piranha ERI AVK1 SA, VASERT
Vahtivaaran Augustina ERI AVK2

VAL Flying Duster's Time Bomb ERI VAK2 PN3 SA, VARACA
La Familia's Elbacio Debbie Devils ERI SA
La Familia's Teunchakka Filur Fiano ERI VAK3 SA
Lumikuono Hermana Pastora ERI VAK4 SA
Puuparran Sissi ERI
Swifty's Design ERI
Tiny Scoundrel Beatrix Kiddo ERI VAK1 PN2 SA, CACIB

VET Lumikuono Naranjada Amada ERI VEK1 PN4 SA, VET ROP, Veteraanivoittaja-13
Lumikuono Reirse Por Nada (poissa)
Seita V.H. Rollecaterdeel ERI VEK2





Kommentit