Mun täytyy alkaa järkeväks

Nimittäin noitten treenien suhteen, mulla olevinaan on joku suunnitelma ja sitten lipsun siitä koko ajan. Eihän se niin Cassun kanssa haittaa mutta tuo Jeccu kun ei oikeesti osaa niitä liikkeitä niin pitäis tehdä oikeen kunnon suunnitelma ja pysyä siinä. Jos sen kanssa muka kokeisiin tänä vuonna aikoo mennä. Meinasin jo yks päivä ostaa kalenterin mihin kirjoitan aina mitä tehtiin, et vois sitten edes siitä kattoa mitä tehtiin ja miten meni jottei junnais niitä samoja asioita. Pitäis sitä autossa ja heti kirjoittais treenin jälkeen. Jäi sitten vielä kauppaan kumminki. Lupaus: käyn ostamassa sen vielä tänään!

Cassun osuus: laitoin ruudun halliin toisinpäin, eli oven suulle koska Cassu on aika paikkasidonnainen ja iski takaraivoon pikku epäilys tästä. Oikeassa laidassa oli tarkoituksella pöytä häiriönä. Haha, ja sinnehän se meni ekalla ruutuun-käskyllä. Vilkuili mua sen näkösenä ettei tää nyt ihan ehkä se ollutkaan...uusin käskyn ja sitten meni. Ei ollut ollenkaan niin varmaa työskentelyä muutenkaan mitä on ollut, tarjoili taas merkkiä ym. Meen joku ilta Robbarin parkkikselle tekemään tätä kyllä. Siellä on valoisaa ja aurattu ja tuskin siellä vaikka kymmenen aikaa ketään muuta on ;) Tulis vaan nyt se kevät takaisin ja noi pakkaset hemmettiin, en kestä. No mutta joka tapauksessa, alkoi paranemaan loppua kohti ja vikat toistot hyviä, kaukaa lähetettynä, kuiskailin sille että missä ruutu ennen lähetystä. Tää menee varmaan niinku kaket että pitää tehdä joku maakuntakierros ruutunauhat autossa ja käydä tekemässä joka ikisessä paikassa mikä mieleen tulee.

Kakeja edelleen pöydällä, tää näyttää ihan sikanätiltä <3 Ekalla kierroksella palkkasin joka vaihdon, istumisesta kerran valahti takas maahan mutta vaan kerran! Tokalla kierroksella vaan kehuin joka vaihdon, en muista järkkää mut kaikki i-s, m-s, s-i ja s-m oli upeita! Pallopalkalla edelleen. Matkaa pidensin huimaan 9 askeleeseen. Unohtunut tehdä ne varmat vaihdot ylikaukaa ilman pöytää....tässä just se kalenteri olis avuksi!

Hyppynouto: Ensin tekniikkana, Cassu istumaan hypyn taa ja kapula eteen vinosti hyppyyn nähden. Tuli aina hypyn yli. Eikä ollu ku kerran siellä kapula jo suussa kun käännyin antamaan käskyä ;) Tässä ei muuten mälvää koska joutuu keskittymään siihen hyppyynkin, hyvä! Sitten tietenkin piti kokeilla kokonaisena liikkeenä, eka heitto kauas ja pomppi todella vinoon, tuli hypyn yli takasin, jeeeeee! Musta se näyttää siltä että on hiffannut ton paluun hypyn kautta. Tokan heitto helpompi ja tuli senkin kanssa tietty.

Seuraamista: Askelia, hidasta käyntiä, hitaan käynnin käännöksiä. Oikea hyvä, täyskäännös hyvä, vasen ei tosiaankaan hyvä. Tämä aiheeks johonkin koulutukseen! Nyt ei ole kyllä tiedossa mitään mut jos vaikka ottais yksärin Katariinalta.

Jipon osuus: Mentiin ekana pelkkää putkea, sitten lisäsin maassa latallaan olevan puomin alastulon ja mentiin sitä yksinään ja sitten yhdistettynä. Tulee noin kolmella loikalla sen puomin :D Selvästi kyllä ajatteli ekalla että pitäsköhän tähän pysähtyä mut nyt vaan tehtiin vauhtia. Erikseen nokkimista. Mietin et pitäiskö laittaa siivekkeet ettei pääse kääntymään mua kohti kun se on aika vahvana sen päässä. Taas, kalenteri tarpeen....Muuten sillä on kyllä niin paljon intoa, tajuaa sekin jo mihin mennään kun hallille päästään, se näykkii mua ennenkuin aletaan treenaamaan :O Pomppii ilmaan ja näykkäsee hihasta, takin selästä tms...kesällä tää ei ehkä oo kauheen kivaa. Toisaalta en haluis kauheesti komentaa ettei into lopu? En tiiä, täytyy kattoa. Mä en oikein siedä sitä kun koirat näykkii ainakaan radalla ohjaajaa.

Jecun osuus: Aloitettiin aloluokan hypyllä, laitoin jo 4 lautaa kun epäilin viimeks että se luoksetuleminen on sitä ettei se nyt oikein tajua sitä minkään yli menemiseksi kun on ollut niin matala. Ja avot, sinnehän se jäi kun huusi seis! Pari ekaa alustalla ja sitten ilman, eka ilman alustaa oli hieman hämmennystä aiheuttava. Odotti palkkaa kumminkin eikä tullut luo. Tää meni aikasta hyvin!

Seuraamista, liikkeelle lähtöjä, käännöksiä namilla imutettuna. Tahtoo peilin! Mä en yhtään tajua missä se on, jotenkin paljon vaikeampi hahmottaa onko se oikeassa kohdassa. Ja miten se kääntyy. Tuntu ihan ok:lta hetkittäin. Yritin Riikan neuvomaa keinoa kun se lähtee helposti poikittamaan. En tiiä tajusinko oikein mutta ehkä...:D Pitää ottaa video taas mukaan ens kerralla.

Paikkamakuu, melkein jo tän unohdin mutta katoin facen päivitystä että jätin Jecun paikkamakuuseen ja menin hakemaan autosta lisää nameja, ekana hain yhden lihapullapussin mikä oli ollut lauantaista asti autossa joten ne oli jäässä, kävin siinä välissä siis jo sisällä ja menin takasin ulos, toistin odota-käskyn kylläkin. Hain uuden pullapussin ja aukasin sen ja palkkasin. Mahtikoira makas vaan!! Hieno Jecculi, tätä ei olla tehty aiemmin. Tai no kotona, ollu olkkarissa kun hakenut myös niitä nameja lisää keittiöstä. Ei siitä ajallisesti kovin pitkä tullut mutta parempi niin :)      

Molempia jääviä, liikkeestä seis vielä avulla. Maahan ei vaadi apuja, menee nopeasti. Aloin ahneeksi ja palasin vähän taa, kääntyy seisoessa mukana. Joten jätin seisomaan ja palkkailin kun kävelin ympärillä.

Lopuksi aloin opettaa noutoa liikkeenä. Kantaa mielellään esineitä joten se ei ongelma. Pa:ssa, pidin vähän kiinni rinnasta ja hetsasin ensin kapulalla, kun ei ollut mitään käsitystä kuin tässä käy. Eipä olis tarttenu hetsailla, meni tosi vauhdilla ja otti samantien kapulan ja KANTAA KAUNIISTI!!! Ei mälvää yhtään, mun ihana miekkonen. Tokalla sama, kolmannella taas ahnehdin enkä pitänyt kiinni joten varasti...Vikalla sanoin odota ennenkuin heitin ja odotti!! Mutta sitten joutui hieman hakemaan että mihin se kapula menikään, muuten meni hienosti.

Hyvät treenit siis kaikilla tänään!


Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Mulle tuli mieleen, että miksi sua haittaa jos Jippo kääntyy puomilla sua kohti? Miksi sen pitäis olla menossa suoraan, jos rata jatkuu esim. jyrkästi vasempaan ja olet valmiina siellä suunnassa? Vai ymmärsinkö nyt ilman videota väärin tuon tilanteen...? Liinu on aina varsinkin puomilla 2-2:ssa mua kohti. Mulle se on ok, koska se on sisäistäny niin älyttömän hyvin sen kontaktiasennon ja minusta se on koiralta vaan fiksua että se hakeutuu ohjaajan suuntaan kunhan pysyy vapautukseen asti kontaktilla kuten on opetettu. Sinnehän se rata kuitenkin jatkuu, missä ohjaaja on, eikä aina välttämättä suoraan!
tuija sanoi…
Siksi kun se saattaa jäädä osumatta kontaktille, niinkuin sm-kisoissa yhtenä vuonna huippuohjaajan koiralle kävi :)Jos kääntyy vahvasti mukana, tuo nyt tietysti ei ole maksi ettei välttämättä niin kävis, mutta aika pitkäksi se siltikin osaa itsensä venyttää..Ja nimenomaan tilanteessa missä rata ei jatku suoraan.