Cassu on vuoden -12 Aktiivi-Schapendoes!

Uudessa schapelehdessä julkistettiin viime vuoden kiertopalkinnot ja Cassu oli saanut vuoden -12 aktiivischapendoes-palkinnon sekä Esson kiven!!

Tuosta aktiivischapesta olen sikäli ylpeä että ilman ensimmäistäkään näyttelytulosta Cassu sen voitti! Siihen kun nekin lasketaan eikä se niihin pääse purentavian takia. Tai pääsis mutta eihän siinä mitään järkeä olis. Tuo kategoria on siis "Palkitaan osallistumisesta näyttelyihin, kokeisiin ja kilpailuihin." Tuloksista ei väliä, osallistuminen on tärkeintä. Onhan me omalta osaltaan rotua tunnetuksi tehtykin, huumoria unohtamatta. Sitä huumorintajua kyllä välillä näitten kanssa vaaditaan jottei pää sekoa :D Muutaman kerran sekä tokokokeessa että aksakisoissa saanut ihmetellä että mitähän ihmettä se nyt keksi? Ainahan ne syyt ei sieltä peilistäkään löydy. Useimmiten kyllä.

Mutta on me saatu tuloksiakin, josta alo-avoluokan tokokoirille jaettava Esson Kivi ansaittiin. Viime vuonna tämä hävittiin ylemmän luokan Kaisulle ja Rokille, nyt se sitten saatiin :) Eikä tokon saralla mennyt muutenkaan huonosti, oltiin myös vuoden toko-schapendoes-kategoriassa sijalla 2.! Itseoikeutetusti tämän luokan voitti Marke ja Molla, josta tuli suomen kolmas TVA, erittäin suuret onnittelut heille tätäkin kautta! Aivan upea suoritus ja rodulle hienoa mainosta. Rotumestiksissä joku ulkopuolinen oli kysellyt että onko tämä näin suosittu rotu tokossa, no ehkä niitä ei ihan joka kokeeseen niin montaa riitä ;) Mutta todella sopiva rotuna kyllä tokoonkin, nopea oppimaan ja sähäkkyyttä löytyy. Yksi treenikaveri sanoi että hän tulee aina niin hyvälle tuulelle tuosta Cassusta kun sitä katselee treeneissä. Onhan se aika magee niinkuin Katariina Kainulainenkin sanoi :) Ja aina niin innoissaan treenatessa, kyllä sen kanssa mielellään tokoileekin. Nyt vaan täytyisi sitä treenimäärää lisätä jos noissa ylemmissä luokissa meinaa pärjätä. Ei taida ihan se enää riittää että ilmoon kokeeseen ja sitten tulee semmoinen kuukauden tokotreenikuuri ennen koetta. Mutta niinkuin aiemmin postasin niin toiveissa olis päästä tavoitteellisten koirien treeniryhmään. Katsotaan kuinka siinä sitten käy. Tulis ainakin useammin treenattua ja sais niitä paljon kaivattuja treenikavereita. Jos se ei onnistu niin sitten otan yksäreitä tasaisin väliajoin ja pakerran yksinään edelleen. Ja toivon että pääsen peruutuspaikoilla koulutuksiin ;)


Cassu treenaa <3

Agilitykategoriassa oltiin sijalla 6. Rovaniemen ja Tampereen hurjien jälkeen, veikkaan kyllä että tuota Riikkaa ei kukaan tässä lajissa voita lähivuosina :D Eli ei huonosti mennyt tässäkään. Mun rakas Cassu, on se sellainen monitaituri <3 Ihanaa on myös se että päästään jo 18.3. lähtien uuteen halliin! Puolilämmin, kisamittainen eli TILAVA joten päästään niitä kaarroksia paremmin treenaamaan. Just eilen näin Sami Wessmania joka sanoi myös että on aika ehdoton meidän kohdalla, tuolla kapeassa hallissa tavaksi tulleet ohjaukset ei tosiaan toimi niillä isoilla kentillä. Josta muuten johtuu sekin minkä Tessa, meidän ryhmän vetäjä huomasi että ohjaan kisoissa ja treeneissä erilailla. No daa. Saadaan sitten myös joskus se kotikenttäetukin kisoissa. Mahtavaa! Että teretulemas vaan Lahteen sitten kaikki kun kisoja on!

Eihän se Jeccukaan ihan ilman mainintoja jäänyt, oli Vuoden Schapendoes-kategoriassa sijalla 12. peräti kahdella näyttelyllä :) Vuoden nuori-kategoriassa sija 6. kolmella näyttelyllä. Jospa sitä tänä vuonna saataisiin Jecullekin harrastuskategorioihin pisteitä.

Vielä semmoinenkin yllätys lehdessä oli että sain valokuvauskilpailussa kunniamaininnan! Tällä kauniilla kuvalla Jecusta:


Aiheena kuvauskilpailussa oli "Arjen sankarit", mulla ei oikein sytyttänyt että minkälaisia kuvia sinne pitäis lähettää, tuli vaan aina mieleen poliisikoirat ja huumekoirat ja semmoiset. Laitoin sitten vaan omasta mielestä kauniita kuvia. Kilpailun arvosteli henkilö joka työskentelee media-alalla freelancerina, ei siis ollenkaan rodun parissa vaikuttava ihminen. Tällainen arvostelu kuvasta oli:

"Teknisesti hienosti onnistunut, iloinen ja kaunis kuva voikukkiean seassa kirmaavasta koirasta. Juokseva koira ei ole helpoin mahdollinen kuvauskohde, mutta tässä kuvassa moni asia on kohdallaan. Koira on sijoitettu keskelle kuvaa ja suoraan edestä otetussa kuvassa tälläinen sommitelma toimii mainiosti. Pehmeä tausta korostaa koiran asemaa kuvan tärkeimpänä elementtinä. Vaikka tämäkin koira epäilemättä on arjen sankari, niin suoraa yhteyttä aiheeseen en kuitenkaan kuvasta varsinaisesti löytänyt. Ehdottomasti kuitenkin kunniamaininnan arvoinen kuva!"

Ihana juttu, tuleehan noita kuvia räpsittyä ja jos ne jonkun muunkin mielestä on onnistuneita niin lämmittäähän se sydäntä :) Tuo on kyllä yksi mun lempikuvistani.

Kommentit