Juhuu! Kyllä me osataan!

Käytiin pitkästä aikaa kisaamassa, mukaan lähti ketyksi Tessa. Ekaa kertaa Janakkalassa, ihan kiva kisapaikka. Varsinkin kun saatiin siellä yksi sm-nolla lisää! Enää puuttuu siis yksi ja tupla eli periaatteessa kun se tupla saadaan niin siinähän se sitten. Radoilla ei väliä. Ei ollut eka sertikään kaukana kun tultiin toiseksi ekalla radalla! Eipä ollut se eka valio niin haaveeksi jäi :) Tuolta radalta ei tullut kuin kaksi puhdasta nollaa, joten ei ihan helppo ollut sitten. Olihan siinä muutama ansapaikka, heti kolmoshypyn jälkeen tarjolla aloitushyppy, puomin alastuloa jos ei katsonut tarkasti niin siitä aika moni vitosen otti kun ohjaaja lähti jo sivusuuntaan ja koira perään eikä varmistanut kunnolla, okserilta käännös oli otettava myös tarkasti koska siinä oli se viimeinen hyppy suoraan tarjolla, Cassukin sen jo puoliksi lukitsi mutta sain käännettyä onneksi vielä. A:n jälkeen olin varmistamassa valssilla ettei mee puomille, sekin kun niin mukavasti siinä oli tarjolla. Ja maalissa nollaradalla, jee!!! Tumma putki taas peikkona, heti alkuun hidasti mutta loppurata oli jo ihan ok vauhtia.


Toka rata oli paljon vauhdikkaampi, ihan omaa hölmöyttä nuo virheet. Ekaksi en kepeille menoa auttanut yhtään-ota se koira sieltä putkesta mukaan, herranjumala!!! Ihan perusasia. Cassu skannaa sieltä tullessaan lähintä estettä mikä nyt sitten on puomi, ei kyllä sinne mene mutta pyörii ja lähtee kepeille väärin. Menee muuten kepit mitkä oli kohti seinää loppuun, hyvä! Hidastuu kyllä mutta kun olen vierellä tukena niin menee silti. Tuolta okserilta renkaalle tullessa oli pakko varmistaa se rengas, Cassu kun sitä siellä Ojangossa kierti. Nyt kyllä meni ihan hyvin ne renkaat. Näkee sitten pienestä kulmasta pimeän putkikulman ja rientää sinne eikä A:lle. Tuossa en myöskään kunnolla sitä sinne ohjaa vaan oletan että ottaahan se sen pelkällä käskyllä. Enkä edes kunnolla katso koiraa....siitä putkesta tullessa sitten se A, siitä putkeen ja oli niiiiiin ihanasti tarjolla se seuraava putki mutta rohkeesti vaan meen ja siinä on jo ohjaus ja käskytys kunnolla ennenkuin putkesta tulee. Hienosti kääntyy hypylle vaikka yleisö kohahtaa ;D Vauhdikasta menoa puomia edeltävälle hypylle jossa tulee kielto kun teen ohjauksen liian aikaisin, niinkuin Lotta the Kommentaattori sanookin :D Puomin kontaktikin otettiin, siinäkin oli hyvä hyllyn paikka edessä olevalle hypylle, niinkuin moni ikäväkseen huomasi. Ihanaa oli tajuta että ei olis ollut mitään ongelmaa tehdä tuollakin radalla nolla jos olisin ite ollut skarppina, kyllä me osataan!!!!! En saanut omaa päätä oikein enää kasaan ekan radan jälkeen kun iloitsin siitä nollasta ja tokasta sijasta niin paljon :D


Kolmas rata eli hyppäri olikin sitten Mujusen käsialaa. Hänen takiaan tuonne kisoihin ilmosin kun ajattelin että no niin, nyt päästään kokeilemaan niitä erikoisia ja paljon puhuttuja ratoja. Voin kertoa että ainakin tuo rata oli irtoavan ja estehakuisen koiran unelma, ei kyllä välttämättä sen koiran ohjaajan :D :D Nähtiin tällä radalla sellainenkin ihme että Cassu tiputtaa riman, hitto kun ei oikein näy mua että mitä mä siinä teen että niin käy? On nimittäin meidän kisauralla kolmas rima mikä tippuu joten sitä ei yleensä tartte edes ajatella. Ja joka kerta johtunut mun myöhässä olevasta tms ohjauksesta. Yrittänyt kääntyä riman päällä, eli jotain sellaista tuossakin varmaan tapahtuu. Heti kolmoshypylle hylly, vastainen käsi aivan liian lepsu, tällä radalla olis pitänyt olla sellaista natsikäskytystä jotta oltais oltu samalla radalla Cassun kanssa. Tuo kolmen putken suora oli sellainen että aika moni koira kääntyi jo kysymään ohjaajalta että saako tuon hypyn mennä, no meillä ei kysellä vaan tuommoiset kyllä onnistuu. Ja onnistuu sitten semmoinen että kepeiltä vaikka mun liike, ohjaus ja ihan kaikki on hypylle ihan eri suuntaan kuin putki, niin sinne se menee. Jopa vilkaisee mua matkalla että jaa hyppy? Pläääääää-PUTKEEEEN! :D Loppurata menee ihan miten sattuu, ihan lopun olisin halunnut testata miten toimii kaukaa ohjaus, olis ollut aika makee jos olis toiminut. No ei ainakaan tuolla mennyt kun irtoaa vähän liikaakin. Muutama maksikoira onnistui sen tekemään mitä mä yritin. Lotta tuumas että niillä on kiltimmät koirat kuin sulla. Eikä makeista ohjauksista saa kuulemma lisäpisteitä. Miksei muka? Tuota on ihan pakko hallilla testata joskus. No, Cassu sai pitää omaa kivaa ja yleisö viihtyi kuulemma kovin hyvin! :D Kuinka moni koira muuten hyppää edestä vielä hypyn vaikka ohjaaja on menossa siitä linjalta läpi?


Mutta olipa mahtava kisareissu, kiitos kety-Tessalle seurasta!

Mun motto nykyään: Otan asenteen kisoihin(kin) mukaan, en ajattele tulosta vaan sitä että tehdään hyvää rataa. Tulokset tulee sitten sen seurauksena että ollaan omalla tasolla tuossa tekemisessä. Turha kellon ajattelu myös pois kokonaan. Jos mun asenne on oikea, se tarttuu myös tuohon mun fiilikset mitä parhaiten lukevaan koiraan niin silloin meidän meno on sitä mitä se parhaimmillaan on! Ja just silloin ne onnistumiset tulee.

Tessan komento mulle: PIDÄ PÄÄ KASASSA! :D Ei vaan, ei se huutanut mutta kun mitään muuta ongelmaa ei ole. Jos mä oon skarppina ja ohjaan enkä löysäile niin mahdollisuus on tehdä joka radalta nolla. Myönty sekin sen verran että jos sulla on Cassu mukana, eikä se koira mikä siellä hyppärillä oli :D

Kommentit