Jeccu, the kontaktivirtuoosi

Tänään oli vuorossa A:n opetus Jeculle, mietin että jos mä nyt sen kanssa oikeasti lähden epiksiin niin on se osattava. No se opettaminen kutistui semmoseks että sanoin Jeculle A-kiipee ja se teki työtä käskettyä: parilla loikalla ylös ja alas pikkasen jarrutteli ja otti täydellisesti 2 on 2 offin :) Mutta ei tullut silleen askel kerrallaan niinkuin näkee joskus kun on kunnon kontaktit opetettu. Mentiin sitten muutama kerta mä puolta vaihdellen. Harmittaa ettei tullut video mukaan. Jatko-opiskeluna täytyy itsenäiseen suoritukseen panostaa, tulee melkolailla sitä reunaa millä puolella mä olen. Tuli mieleen että jos olisin kauempana niin hyppäisköhän se alas mun luo kesken kaiken. No, täähän oli eka kerta vasta! Aiemmin mietin sitä ylösmenokontaktiakin että ottaakohan se sen vai pitääkö erikseen opettaa. Kun on maksikoira kumminkin (vaikkakin pienemmästä päästä) niin äkkiähän se sen yli loikkaa. Ei onneksi loikannut, eli sen saa unohtaa.

Nyt viimestään olen kyllä niin onnellinen että opetin sen tolla tyylillä minkä Lotta neuvoi. Sitä siirtohommaa me ei kyllä ikinä tehty kun näytti hokaavan ilmankin. Ja treenattu on vaan kotona ja hallilla. Aika pienellä vaivalla sille ne sai opetettua loppujen lopuks. ASB-lehteä kun on lueskellut niin siellä on joku palsta missä kysytään ihmisiltä mitä opettaisit seuraavalle koiralle toisin on vastaus aina kontaktit ja kepit. No kepit onneks onnistuin opettamaan Cassullekin oikein, kontaktit on opetettu nyt kai kolme kertaa sille alusta asti eri tavoilla ja edelleen ne on kisoissa herran haltuun-osastoa. Mikä nyt ei ole mikään ihme, jos opetat väärin niin pompsahtaa se vanha tapa kummasti esiin tahi epävarmuus mitä tehdä. Anteeksi Cassu.

No joka tapauksessa, kun tuo osio kerran onnistui niin helposti niin käytin hallilla ollutta rataa hyväksi ja fiksasin siitä vähän suoremman ja semmosen missä pitää juosta. Kunnonkohotusta nääs ;) Hypyt oli tällä kertaa 35 eikä tiputtanut yhtään. Alkuun kaksi hyppyä, putki, hyppy, putki ja persjätöllä seuraava hyppy, suora putki ja A vinossa kulmassa. Eka ja toka kiekka ilman A:ta mutta sitten lisäsin senkin rataan, onnistui! Vauhti senkun lisääntyi :)

 Jeccu tauolle ja Cassun kanssa samaa, jatkoin vaan pidemmälle eli sille tuli 17 esteen rata kun Jeculle vain 8. Cassulle radalla tuli yks takaakierto, yks pakkovalssi ja takaa ohjattuna pari kohtaa. Vaihdoin sillekin käskyks A kiipee niin ottipa pirulauta siihen kontaktin. Oli nimittäin pakko pysäyttää, muuten ei olisi ehtinyt takaakiertoon. Mentiin rata kaks kertaa, yhdet yksittäiset kepit ja keinua 3 kertaa.

Tauon jälkeen en tehnyt Jeculle kuin putki-hyppy-A kun se oli niin kiva kohta sen mielestä :) Sitten lähdettiinkin jo pois enkä ahnehtinut liikaa vaikka olis mieli tehnyt kun se vaan tekee niin innoissaan. Eikä ollut enää ollenkaan semmonen puuskutusolo itellä vaikka Cassunkin kanssa kaks kertaa radan vedin läpi täysillä. Hyvä!

Tärkein lopuksi: Käytin Jeccua silmätarkissa, kaikki hyvin eli terveet simmut on poitsulla. Kuukausi nyt sitten vielä siihen luustokuvaukseen, sisko-Liinuhan kävi lähiaikoina ja hänellä ainakin oli kaikki kunnossa, toivottavasti Jecullakin!

Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Olis kyllä ollut kiva nähdä videolta Jecun kontaktit. On se kyllä pätevä poika :) Mun on vaan pakko pilata sun iloa sen verran, että nuo A:n ylösmenokontaktien ylitykset ehtii tulla myöhemminkin kuin ekalla kerralla ;) Ransukin on ottanut ne alussa hyvin, enkä niihin kiinnittänyt huomiota tai opettanut erikseen. Mutta tuli sitten sekin vaihe että ne alettiin loikkia. Eihän pakosti Jeculle tule, mutta kun se into ja vauhti kasvaa niin koirahan pyrkii varmasti tekemään asiat itselleen helpommaksi... Niinpä ainakin tuollaiselle loikkari-Ransulle piti tehdä selväksi että ne ylösmenot mennään tietyllä tavalla.

Hihi oon samaan kiinnittäny huomiota silloin aikoinaan kun ASB-lehti vielä mullekin tuli, ja samaa virttä mä itsekin veisaan. Tosin en oikein tiedä olenko vielä Liinun kanssakaan onnistunut tekemään muuta kuin keppien kanssa paremmin. Kontaktit on vielä niin vaiheessa ja Liinu-kengurun mielestä A-esteen saa suorittaa ihan eri tavalla kuin mitä mieltä mä siitä olen... Onneksi puomin ja keinun suhteen peliä ei ole vielä menetetty, mutta kovasti saa töitä tehdä että saa tuon likkiksen malttamaan olla loikkimatta muitakin kuin hyppyesteitä.
tuija sanoi…
Meinasin muuten lisätä tohon että kuuluisat viimeiset sanat, unohtu sitten :D No, katsotaan kuinka käy...