Toka ykköstulos tokokokeessa :)

Lähdetiin hyvissä olosuhteissa tokokokeeseen eilen, mä olin antanut koirille aamuruoan seittemältä töistätullessa ja Kimi sitten vielä varmuuden vuoksi yhentoista aikaan kun heräsi...vuorotyön iloja :) No saipahan Cassukin mahansa kerrankin täyteen. Vettäkin satoi ku esterin just sieltä. No onneks aloluokan aloitusaikataulu oli vasta 19.00 et kerkiihän siinä jo uudestaan nälkä tulemaan. Lähdettiin kyllä jo ennen kolmea kun Jonna tuli samalla kyydillä Ilonan kanssa avoluokkaan. Tulihan testattua se kauan koepaikalla olokin samalla. Perillekin löydettiin ajoissa vaikka joutui turvautumaan puhelimeen ja soittamaan koetoimitsijalle että navigaattori sekos kun on tehty uusi tie, aika hankala kääntyä vasemmalle moottoritiellä ilman ramppia :D Ajettiin ainakin kymmenen kilsaa harhaan mut päästiinpähän käymään kunnon vessassa sentään. Koepaikalla kun sellasta ylellisyyttä ei ollut.

Päästiin perille ja lähdin lenkille Cassun kanssa  ja se oli kyllä ihan aksamoodissa, sinkoili joka suuntaan innoissaan. Hieno tottelevainen tokokoira ;) Olihan aikaa siinä sitten käydä kunnolla lenkillä ja sitä p..aa kyllä sitten riittikin. Hauskaa kun mua ei jännittänyt yhtään muutakun se normijännitys mikä mulla on aina kun menee uuteen paikkaan. Siis ihan ilman koiraakin mut sen kanssa on oppinu jo elämään. Ja koepaikalla paistoikin sitten tosi kauniisti aurinko ja oli lämmintä ettei sitäkään tarttenu stressata et miten se nyt sateessa toimii. On se hiekalla testattu ja toimii mut nurmella en tiedä. Lenkin jälkeen tehtiin pikkasen tokoa siinä nurmella kentän sivulla että tajuis mitä me tänään tehdäänkään. Oli joistain kohdista aika epätasainen pohja, itekin joutu vähän kattomaan mihin sitä astuu ettei mee nilkat poikki. Sitten vein autoon varttumaan vuoroa.

Tuomarina oli siis Hannele Pörsti joka etukäteistietojen mukaan olis aika nopea. Aloluokassa olikin semmonen meno että Jonnalle tuli hätä yrittää videoida liikkeet ja kirjottaa samalla saadut numerot ylös. Että video tulee jos saan editoitua sen johonkin järkevään muotoon, näkyy ruohoa ja taivasta ja kuuluu Jonnan lentelevien papereitten ja toimimattomien kynien kiroilut :D Seuraava liike alkoi melkolailla siitä mihin entinen loppui, just ehti koiraa kiittämään siinä. Ei onneksi myöskään turhia höpötellyt liikkeitten välissä, kommenttia tuli ainoastaan paikkamakuusta kaikille. Oli kyllä liikkuri ettei ite tehnyt molempia. Eli siis tuomari mun makuun. Tuli semmonen kuva avoluokan koiria seuratessa että ei ole ainakaan lepsu tuomari, kymppi jos tulee niin on kyllä ansaittu. Ylimääräiset avut huomas ja tiputti pisteitä niistä, eikä tykänny yhtään jos seuraamisessa koira nojaa, jokainen koira sai avo-  ja aloluokassa kasin jos oli tosi tiiviisti ohjaajassa kiinni. Mikä nyt tietysti on ihan oikein, sehän auttaa koiraa jos nojailee koko ajan. Ajattelin et no meillä ei ainaskaan sitä "ongelmaa" ole :D

Paikkamakuuseen mentiin kahdessa erässä, me oltiin siinä tokassa kun numerona oli 8. ja yhteensä 13 koiraa. Eli reunimmaiseks meidän porukassa. Luoksepäästävyys menee tosi hienosti edelleenkin, tätä ei tartte enää jännittää onneks ollenkaan. Ei liikkunu eikä ihmetelly että mitä sä siinä hipelöit, ei hirveesti kyllä hipelöinytkään, kunhan vähän rapsutti kaulasta ja pään sivusta. Tästä tuli siis kymppi, antoi muuten yhdelle mikä nousi vastaan vaan ysin kun moni ei siitäkään välttis rokota. Tuomari jäi siihen meidän viereen reunaan. Katteli taas jonnekin muualle kun käskettiin maahan mut meni silti heti ja jäi nätisti suoraan. Oli ihan rauhassa, välillä vilkaisi Jonnan suuntaan ja joku rivissä piippas niin sinnepäin. Heti kävi tuomarin käsi kirjottamassa jotain että senkin kyllä kuuli. Palattiin koirien luo ja nousi ekalla. Sitten tuomari sanoi että nyt tarttee muistiinpanoja kun oli niin moniongelmaisia tässä ryhmässä. Mä jo ajattelin että omg se rokottaa siitä kun muutaman kerran vähän käänsi päätä. No yks söi ruohoakin siinä maatessaan ja silleen...ei oo toi nurmialusta sentään niin paha meillä :) Onneks sitten kuitenkin sanoi että tässä oli kaikki kunnossa ja kymppi tuli! Siinä olikin sitten tosiaan kaikki mitä kokeen aikana meille kommentoi, menisin kyllä koska vaan tolle tuomarille uudestaan.

Sitten varttumaan omaa vuoroa, käytiin vähän taas lenkillä ja yllättäen olikin hätä. Pikkasen taas tokoiltiin siinä sivussa, meinas olla aika intopiukeena ja heti kun odoteltiin vaan niin oli että hauhau tehdään jotain. Komensin maahan ja siihen rauhottumaan, palkkailin aina välillä. Ennen meitä olevan koiran ollessa vuorossa mentiin sen kohdan lähettyville mistä mentiin kehään, siellä vielä vähän virittelyä että tosiaan ollaan tokoa tekemässä.

No sitten ei muuta kuin kehään ja hommiin. Liikkuri muuten aimmin laittoi kaksi ruutumerkkiä kehään luoksetulon merkeiksi että kaikille tulee yhtä pitkä matka kuulemma. Ajattelin että no niin, niitä sitten pitää tietty haistella siellä matkalla seuratessa tms. Mut eipä haistellukaan, hihnassa seuratessa tais nenä vähän käydä sinnepäin muttei mitään kamalaa. Nää seuraamiset oli paremmat kuin viimeks muttei mitenkään niin hyvää kuin hiekkakentällä. Kontakti putoili ja juostessa otti laukka-askelia, lenkillä edelleen...haluaa hiekkakentälle kiitos! Pisteet kuitenkin 7,5 ja 7.

Liikkeestä maahan, tätä vähän mietin että mitenköhän menee kun keksi viime kokeessa jäädä seisomaan, päätin että nyt kyllä sivusilmällä katon ja annan kaksoiskäskyn jos tekee saman. Kun tiedän jos se häviää näkökentästä niin sitten on maassa. Meni maahan ku tonni kiviä :)) Kymppi.

Luoksetulo; tää otettiin niitten tötteröitten vierestä, huh. Kävelin tahallaan muka vahingossa vinoon ettei joudu menemään tötterön läheltä kun tulee vielä takaa sivulle ettei kierrä sitäkin siinä samalla tjtn. Tuli muutes ihan hyvään pa:han, jee! Kymppi tästäkin.

Seisominen liikkeestä; no tää vähän mietitytti kanssa että kuinka käy kun aloin tekemään sitä Lentsun neuvomaa seisomasta istumaan-palkkaamista kun tekee sen ihmepompun taaksepäin aina siitä. No luuli sitten että se on väärin kun jää seisomaan ja alkoi aina liikkeestä istumaan sitten....hehhe. Sit oli pakko palkata ihan hemmetisti vaan siitä että jää seisomaan niin rupes sekin sitten menemään oikein taas. Toi ottaa niin äärimmäisen pienestä sen mitä sille opettaa ja yhdistelee asioita päässään niin ettei oikeen aina tajua mitä sitä on taas tullu tehtyä. Sitten tuli mieleen että: No kun Lentsu sanoi että se näyttää hänen mielestä ilopompulta niin siinä vaiheessa kun pyytää istumaan, sanoo ihan ääääärimmäisen rauhallisesti isssstu niin ei liiku kun istuu eikä anna siitä namipalkkaa kun kiittää vaan iloisesti. Keksin sen vasta vissiin edellisenä päivänä enkä ehtinyt sitä kovin montaa kertaa treenaamaan mutta sehän toimikin, jeee! Kymppi!

Sitten oli enää hyppy jäljellä ja aloin aattelemaan että ehkä olis kyllä ykköstulos tulossa kun tuntu hyvältä kaikki noi liikkeet, numeroita en kyllä nähny muistaakseni mistään kohdasta. Seuraamiset tietty vähän arvelutti, hetkittäin siinäkin oli omasta mielestä hyviä kohtia. Siinä vaiheessa sitten jo vähän jännitti. Jäin liian kauas hypystä kun aattelin että se hyppää sen hypyn ennenku käsketään. Lähti hypylle ihan kivasti mut meinas pysähtyä ennen, hyppäs kumminki ja jäi keskelle hyvään asentoon. Siirtyi kun menin viereen, tästä ysi.

Kokonaisvaikutus 8, tota kyllä aina laskee se seuraamisen huonous.

Yhteistulos 179p, ja jopa sijoitus 3./13. Hieno ilta siis!
 Sitten se oli niin onskuna kun pääsin kunnolla kehumaan ettei meinannu tulla hihnaan, ei olis halunnu lähteä kentältä pois :) Tehdään lisää! Toi sen into on kyllä tosi kivaa kun aattelee että toukokuussa eka koe meni ihan penkin alle palkattomuudesta johtuen. On oppinu että kyllä se palkka sieltä tulee ja se kehukin riittää palkaksi-ainakin sillä hetkellä. Ja sen keskittymiskyky ja tekeminen mun kanssa on tärkeempää kuin ympäristö ja siellä olevat häiriöt. Viikonloppuna aksakisoissakin Piia yritti tulla juttelemaan ja morjestamaan Cassua kun se istui mun edessä ja odotti että mitä tehdään, ei vilkassu ollenkaan sinnepäinkään, väisti ja halus nähdä mut kun Piia heilutteli oikein kättä silmien edessä että haloo!!    

Uutta matoa sitten koukkuun vaan ja ilmosin meidät Hollolan tokokokeeseen, toivotaan että mahdutaan mukaan. Jos sais tokossa tän vuoden tavoitteen täyteen tässä syksyllä ja pääsis treenaamaan sitä avoa täysillä sitten!

 Tässä vielä video: http://youtu.be/8l2zYQwH2k4

Kommentit