Iltalenkillä tokokokeessa Hämeenlinnassa

Ei mikään maailman fiksuin veto ilmottaa koira tokokokeeseen Hämeenlinnaan asti työpäivänä. Koira ollu koko päivän yksin kotona ja pikapissatuksen (siis tosiaan kahden minuutin juoksulenkki metässä) jälkeen suoraan autoon ja matkaan. Oliskohan vähän levoton ja keskittymiskyvytön? No päästiin Hämeenlinnaan ja minä myöhässä ilmottautumaan (soitin kyl jo etukäteen et varmaan myöhästytään siitä viidestä mihin mennessä piti olla perillä, sano siinä vaiheessa että no yrittäkää nyt olla puoli kuudeksi paikalla kun olette vielä ekana menossa :O) Sit rupes jännittämään...ja jännitin koko matkan et ehitäänkö me perille ajoissa ja sit vielä olis kiva et koira ehtis kakkaamaanki. Vähän helpotti sitte ku oltiin vaan 5 min myöhässä ja Jonna-kety kiltisti meni välittömästi taluttelemaan Cassua kun mä kävin ilmoomassa ja vessassa. Jälkeenpäin on hyvä viisastella että olis voinu kertoa sille koiralle jotenkin että tässä nyt ollaan menossa treenaamaan eikä mihinkään iltalenkille, mut oppia ikä kaikki :) Olis voinu riittää edes se: Cassu, tässä. Siis siinä vaiheessa kun oltiin menossa yksilöliikkeisiin.

Siinä kun odoteltiin että tuomari juttelee ja istuttiin asennossa niin tuli vähän vuhvuhia ja pomppuja että tehdään nyt oikeesti jo jotain!! Raukkaparka. Luoksepäästävyys oli ihan loistava, tuomari oli tosi mukava Ossi Harjula mitä Cassu ei vierastanut yhtään. Tuli luo kivasti sivuun eikä suoraan tuijottaen mut sitä ihmettelin että kun koski päähän ja pään sivuihin ja partaa oikein piti hyvänä niin yks vaan nuolas vähän kättä :) Tosi tyytyväinen! No siitä tuli kymppi.

Paikkamakuussa meni heti maahan mut rupes samantien hinkkamaan silmää, asento pysy kyllä hyvänä onneks. Sit kun sanoin odota ja jätin koiran niin oli skarppina. Makas ihan rauhallisesti, yks koira jossain vaiheessa alko piippaamaan niin oli hauska kun se oli keskimmäinen koira ja kaikkien päät käänty sitä kohti. Jäi raukka helposti kiinni :) Ja tuntupa muuten lyhyeltä toi kaks minuuttia nyt kun ollaan tehty niitä ylipitkiä treeneissä! En ehtiny laskea päässä ku melkein kaks kertaa sataan niin loppuki jo, heh. Nous täpäkästi istumaan vaikka kattoki mun mielestä muualle siinä vaiheessa ku annoin käskyn. Kymppi tästäkin. Hauska taas toi supersassu kun palatessa kattoo viereistä ohjaajaa et: mihin SÄ oot menossa?? ja sitte tajuu mut ja häntä heiluu. Ja on se niin ihmeellistä ku tuomari kävelee edestä ja näyttää pisteitä ja kävelee muitten eestä niin pää kääntyilee ku tennismatsissa mut silti pysyy paikallaan ku tatti. On se vaan ihana :)



Seuraaminen hihnassa järkkyä, oltiin tosiaan ihan iltalenkillä. Jälkeenpäin tuli mieleen et ainiin missäs me lenkkeillään iltaisin? No pellolla vapaana pupujahdissa :) Lähti kyl mukaan mutta kun pysähdyin niin lähti haistelemaan ja käveli mun ympäri ja sitte tajus et ai mitä sä pysähyit? Loppua kohti vähän parani. Tästä kutonen.

Seuraaminen vapaana, tää nyt oli jo vähän parempaa, oli jo kontaktiakin kohdakkoin mut tuli tosi kaukana. Pa:t toooodella vinot ja kaukana. Tästäki kutonen. Olisin ite antanu ilman hihnaa huonomman ja tästä paremman jos niitä keskenään vertaa et kai se meni sitte tasan :) Ja joo voishan sitä oottaa sekunnin murto-osan sen jälkeen kun sanoo seuraa että koira lähtee paremmin mukaan...Oli muuten maailman lyhyimmät seuraamiskaaviot, oliski aina tollaset!

Liikkeestä maahan, olis tosiaan kannattanu ees vilkasta sitä koiraa kun mun mielessä käväs et varmaan jäi seisomaan. No niin teki. Mut kun on opetettu että koiraa ei saa kattoa niin en sit kattonu. Oli kuulemma täydellinen seisominen :) Siis nolla.

Heti perään liikkeestä seis ja aattelin jo että no ny se sitte varmaan menee maahan ja tässä jo sivusilmällä katoin et jäi seisomaan. Muuten hyvä mut lopun asennosta piste eli 9.

Luoksetulo 9, lopun pa:sta piste pois. Mä en tajua miks se tulee joka ikinen kerta treeneissä ja vaikka mettälenkillä ihan tiiviisti kiinni mut tuolla kokeissa ei. Eikä mulla siis ole namia kädessä sielläkään. Ehkä se nyt sitten johtuu siitä että tietää että treenaataan tai jotain??

Estehyppy, tässä pidin jo Cassusta kiinni kun se oli ihan sellasella fiiliksellä että lähtee samantien ku mennään esteen taakse :) Mutta olipa loistohyppy, meni innoissaan ja pysy paikallaan kun menin viereen mut hyppäs taas sen kummallisen hypyn taaksepäin kun istuu viereen. Olis ollu muuten täydellinen kuulemma :) eli 9 tästäkin.



Yhteistyö 7. Seuraaminen kuulemma vielä vähän väljää. Aijaa ;)

Hauska tuomari kyllä, reilu mutta tiukkakin. Cassukin tykkäs kun meinas selkeesti yhessä kohassa mennä sen luo kun juteltiin liikkeitten välillä, aattelin jo että nyt se hyppää vielä sitä päin tässä :) Tuomarillaki oli kivaa kun sen mielestä Cassu oli niin hauska. Eikä kyllä jännittäny yhtään ne yksilöliikkeet, ehkä me oltiin sitte molemmat vähän sillä iltalenkillä. Olen kyllä tosi tyytyväinen siihen ettei nuuskutellut koko aikaa maata tmv (se eka seuraaminen poislukien) tai harhaillut jossain että oli siinä mun kanssa tekemässä kuitenkin ihan iloissaan. Paikkamakuu oli tosi rauhallinen vaikka joutu sinne tollasilla lähtökohdilla. Eikä haitannut palkattomuus ollenkaan. Ja se hyppy meni ihan loistavasti mikä oli jostain syystä ihan tylsää vielä viime viikolla. Tosi paljon positiivista siis, eikä ees harmita vieläkään se että jos olisin vilkassu koiraa ja antanu kaksoiskäskyn liikkeestä maahanmenossa niin olis ollu ykköstulos. Loppupisteet siis 146 ja kakkostulos. Kokemusta kartutettiin ja tiedänpähän taas mitä tehdä milloinkin ennenku kehään mennään. Hah, ja joo seuraavakin koe on sitten nurmikentällä että sitä nyt sitten pitää treenata oikeen urakalla. Aloitin jo tänä aamuna tossa lähipuistossa kun ovat nyt ajaneet siitä nurmen ettei tartte paikkamakuussa katella vaan koiran päätä ;)

Kommentit