Yhteenveto valmistautumistreeneistä tokokokeeseen

Ajattelin kirjata tänne ylös mitä ollaan tehty nyt ennen sitä 2.8. tokokoetta.

1. Mökillä 4.7. viileänä aamuna loppu kuukauden tokoloma ja tehtiin läpi jäävät ja luoksetulo, vähän seuraamista (kamalaa) ja paikkamakuu minä piilossa ekaa kertaa! Olin 2 minuuttia, ihan rauhassa makas kuulemma. Sen jälkeen uskalsin soittaa ja ilmota kokeeseen kun meni ihan hyvin vaikka ei oltu pitkään aikaan treenattu. (Vai siitä johtuen??)

2. Vau:n kentällä 15.7. pe hetkittäisessä tihkusateessa. Läpimärkä koira. Jäävissä maahan, ekalla kahella kerralla jäi seisomaan, tein pelkän maahan-käskyn niin sitten muisti mitä tehdään. (Johtukohan myös märkyydestä ;)) Luoksetulo nopea mutta pa vino. Näitä pitää treenata!! Liikkeestä seis, ekalla valu mut tokalla pysähty paremmin. Seuraamista liikkuroituna, intopiukea, yritin muistaa olla "marssilla" ettei mee lenkkeilyks. Melko ok sivusuunnassa, edestä katottuna liian kaukana...no jos seuraavaan kokeeseen sais tän paremmaks. Teki kaikki pa:t ja käännökset. Luin Sannan treeniblogista että treeneistä pitäis seuraamista olla 50-70 %. IIK. Tehtävä paljon enemmän. Paikkamakuu tihkusateessa ja märkänä, 2 ja puol minuuttia ja oli ihan rauhallisesti! Hämmästyttää se että märkänä  :O. Hyvä treeni.

3. Vau:n kentällä 20.7. ke hiostavan kostean kuuma! Agitreenien päälle. Hyppyeste löytyi, pe jäi sen takia tekemättä kun olen joko sokea enkä löytänyt sitä tai joku oli palauttanut hypyn konttiin. Joo olis voinu olla löytymättä...Herra ei ollu sellasta estettä ikinä nähnykään. Lähti sivulta ja pysähty estettä haistelemaan ja kurkotti oikeen kaulaa että mitähän siellä takana oikeen oliskaan?  No ei mitään mielenkiintosta ilmeisesti. Uudestaan..meni maahan kun käskin hyppy. Jep. Alotetaan siis tahtojen taistelu. Paimennusleirillä juttelin Sinikan kanssa että mistä mä tiedän että se vaan kenkkuilee eikä johdu jostain herkistelystä tms. Kun osaa välillä esittää sitäkin aika hyvin....Sinikka sanoi että jos sä tiedät että koira oikeasti osaa niin silloin se pitää vaatia tekemään jos jotain käskee. Meni kun näytin kädellä. Hirmu innostus ja palkka lelulla. Uudestaan ilman näyttämistä, meni hyvin mut sitte mä onneton menin potkasemaan sitä esteen jalkaa niin pomppas metrin sivuun-voi vit. Leikkimistä, uudelleen...meni ja palkkasin siitä sitten vaan. Sain mä tähän ihan ok kokonaisen loppuun ja sitten leikittiin uudella lelulla. No toisaalta hyvä että sain sen menemään vaikkei olis halunnu vaikka vähän huono maku suuhun tosta jäi...

Paikkamakuu meni sitten tosi hyvin, oli jo innostuneempi tekemään ja pääs treenaamaan tätä oikeen kolmen muun koiran kanssa. Seuraamalla vein riviin, muut oli ihanaisia narttuja mitkä olis vähän kiinnostanut mut oli heti kuulolla kun muistutin mitä tehdään. Maahan täpäkästi, joutu odottelemaan hetken kun yhdellä kaverilla oli kaksi koiraa mitkä asetti riviin. Muut meni piiloon, mä jäin näkyviin. Tuli sitä häiriötäkin vähän kun yksi koira nousi ylös pari kertaa ja ohjaaja kävi käskemässä takasin. Kellotin 2 ja puol minuuttia ja palattiin kaikki takasin, hyvin oli muuten mut pää kääntyili välillä oikeelle kun piti kuunnella mikä siellä rapisee. Tein heti perään toisen minuutin paikkamakuun missä minäkin menin piiloon ja pysyi! Jee! Ei ollu kääntynyt paikallaan ainakaan perään kun mentiin siihen reunaan mikä oli Cassusta kauimpana. Tulihan niistä hyvät treenit kuitenkin.

4. Kotona aamulla ennen töihinlähtöä 21.7. to,viileetä, märkää. Grillikatoksessa sivulletuloa/oloa niin että siirryin aina askeleen sivullepäin ja Cassu siirti peppuaan mukana. Pätkä seuraamista märällä pitkähköllä nurmikolla, yhdessä kohdassa huomasin että on ihan järkky määrä muurahaisia mitkä käveli Cassun tassukarvojen välissä, siinä kohtaa oikeen kuhisi niitä YÄÄÄK.  Ei ihme ettei jätätti sinne suuntaan mennessä. Joo ja en hyppiny ja kiljunu, coolisti putsasin tassut ja mentiin toiseen kohtaan ;) Tuli hyvin pa:t ja seuras muka lähempänä lopussa? Namiavulla suurin osa kylläkin. Sisällä vielä sivulle- maahan-istu-treeniä. Tulipahan siinä samalla Jecullekin sitä opetusta, oppinut muuten aika hyvin sen jo kun aina kun antaa ruoan niin pyydän maahan.  Siinä ne sitten pompsotteli, Jeccu kylläkin pikkasen harkitun hitaasti omaan tyyliinsä. Toinen on semmonen pläts-tyylinen :)  Ihan kiva vartin aamutreeni.

Töistätulo-lenkillä luoksetulo, ihan sairaan hieno :) Tuli niin tiiviisti viereen ettei koskaan! En tehny muuta, sairaan kuuma.

5. 22.7. pe-iltana töistätulotreeni, seuraamista pätkä. Tarkotuksena perusasentojen ottaminen. Eli melkeen askel ja pa, pari askelta ja pa. Kerran joutu korjaamaan parempaan asentoon, hyvä! Korjas ite, nätti pepun siirto :) Tee siis joka päivä askel-sivulle-askel-sivulle siirtoja kerta parani heti.

6. Sunnuntaina oli tarkotus mennä treenaamaan tokoa kentälle mut olis kannattanu kattoa enste treenikalenteri, siellä olikin ryhmä treenaamassa. Menin sitten hallille sillä mielellä että siellä on tokohyppy mutta eipä sitä ollukaan siellä. Treenasin sitten puomia ja keppejä. Pysähtyy kontaktille kun mä pysähdyn tai hidastan mut ohijuoksua ei vielä(kään) kestä. Kepeillä treenasin edessä valssaamista ja persjättöä. Puikkaili loppuun asti, tuli nimittäin yks kerta mieleen että eihän me olla semmosta hirveesti tehty :O

Treenien jälkeen menin takas kentälle kattomaan josko ryhmä olis lopettanut eikä sen jälkeen tulis ketään. No tuli mutta sitte päätin et teen siinä parkkipaikalla sivussa sitä hyppyä pelkästään. Ja mikähän hitto tähän hyppyyn on tullut että tää on älyttömän tyhmä ja epämiellyttävä juttu?? En tajua, pitääks mun ottaa käskyks muuri niin se tajuaa että voi hypätä eikä takana ole mitään? Ja sitte mua rupeaa ärsyttämään kun se ei tee kunnolla kun kuitenkin osaa. No sain mä taas hetsaamisella menemään innokkaasti, palkkasin vaan siitä asennosta hypyn takana pari kertaa. Mut paremmin tää meni kuitenki ku edellisellä kerralla. Kaks hyvää kokonaista toistoa sitte sain tehtyä. Kyllästyykö se kun ei ookkaan aksaa vai mitä ihmettä?? Argh, mentävä tekemään joka päivä ja laitettava taakse vaikka herkkuruokaa tjtn.

25.7. maanantai mökillä, paikkamakuu 3 minuuttia yksin. Rauhallisesti oli. Treenattiin noutoa mikä nyt ei just nyt olis ajankohtanen mut sain pari kertaa tuomaan mulle käteen asti kapulan ja piti niin kauan että otin pois, jeee! Ja tulipa tästäkin vähän haasteellista kun oli se punainen muovikapula ja heitin sitä nurtsille, koirathan on värisokeita...tulipa vähän ajan päästä mieleen ku ihmettelin että mitä se siitä ohi menee mut haistelemalla löyty :) Pitäisköhän muuten treenata sitä hyppyä niin että heittäis kapulan sen yli? Olis kivempaa mennä? Mut jättääkö se sit menemättä jos en heitä mitään? Voi taivas ku on vaikeeta. Tehtiin esineruutuakin sillä kapulalla ja toi sen mulle asti vaihtelevalla menestyksellä, tiputti jalkapöydälle tai metriä ennenku oli perillä, komensin: anna - niin sitte haki ja toi mun käteen. Tulikohan tähän käskyksi nyt sitte anna?

Liikkeestä maahan, seis ja luoksetulo tehtiin kanssa. En tiiä miten äkkiä se pysähty seisomaan kun en voinu kattoa mut suurinpiirtein sen laatan kohdalla se kyl oli missä käskyn sanoin :) Seuraamista en ees yrittäny kun siellä ei ollu semmosta sileetä kohtaa missä vois tehdä (autojen parkissa oli traktori töissä), joutuis koko ajan kattomaan mihin astuu siellä näreikössä niin tulos olis ollu plusmiinusnolla.

26.7. tiistai, hautovan kuumalla kentällä. Pelkästään hyppyä, Jonna oli mukana kattomassa että mitä sille vois tehdä. Ekaks hetsasin ja sitte liikkuroituna liike. Meni silleen semivauhtia, menin viereen niin siirty prkl. Pelkästään seiso-käskyä ja mä kävelin ympärillä että pysyy. No pysyhän se sitte. Uudestaan hyppyä ja oli ihan silleen että joojoo, meni yli ja kääntyi, käveli sivusta ohi ja katteli taivaalle. Voi vitura tätä liikettä. Vauhtia liikkeeseen. Mä menin esteen viereen selkä koiraan päin ja oikeella kädellä namin kanssa kutsuin. No tulihan vauhtia. Palkka siitä heti. Se on siis kyllästyny tähän typerään liikeeseen, yllätyksetön aina sama juttu. Ja sitte ku ei saa heti mennä vaan pitää odottaa sitä käskyä. En enää muista monta kertaa tehtiin yhteensä mutta parani se ton homman jälkeen kuiteski. Loppuun saatiin kuiteski melko hyvä missä ei liikkunu ja palkaks koiranmakkaraa mistä on tullu jostain syystä kauheeta herkkua.

27.7. keskiviikkona töistätulotreenit; sivulle-askel-sivulle-askel-sivulletuloa. Metsälenkillä liikkeestä seis ja luoksetulo, loistavat :) Pätkä seuraamista, ei niin hyvää kun piti kattoa mihin astuu...Istu-maahan kaukoja, yllättäen järkyttävän hyvät! Ei liikkunu mihinkään ja joka vaihdon jälkeen siirryin askeleen kauemmas. Kauempaa tarttee käsimerkin istumiseen, pisin matka varmaan 5 metriä?

Illalla aksatreenien jälkeen paikkamakuu. Mentiin niinkuin kokeessa yksitellen omalle paikalle seuruuttamalla. Liikkuroituna koko homma, 3 minuuttia ja häiriötä oli aika sopivasti. Viereinen koira nousi pari kertaa istumaan eikä välittänyt mitään. Saman koiran ohjaaja kävi tarkotuksella pari kertaa häiriönä kävelemässä oman koiran luo ja käskytti ja palas takaisin. Kentän reunalla aika lähellä oli myös pari pentua eikä ottanut niistäkään eikä niitten ohjaajista häiriötä, keskittyy paremmin kun on jotain happeninkiä?? Meinas alussa myös tukehtua nakinpalaan eikä noussu ylös sitäkään kakomaan :)) Loistotreeni! Otettiin vielä loppuun semmonen makuu että käskytettynä mentiin ja käytiin vaan piilossa ja takasin. Hyvin pysy siinäkin. Uskaltaakohan sitä avoa jo ruveta talvelle miettimään...;)

Ainiin ja paras juttu, tehtiin vielä tokohyppyä vaikka ensin aattelin etten tee sitä...hyvin suunnitellut treenit ;) Ekalla meni hyvin ja käänty nätisti mut siirty kun menin viereen. Tokalla kun oli kääntymässä niin piti läheltä lähtenyttä lokkia kyylätä et mikä se siellä mut kääntyi kuitenki loppuun asti ja pysy paikallaan. Istu vähän taakke. No eihän tätä voinu viimeseks jättää...Uudestaan  ja meni reippaasti ja käänty keskelle hyppyä eikä siirtynyt kun menin viereen, jeee!! Hauskaa, häiriötä oli tässäkin kun kentällä samaan aikaan puuhasteltiin muutakin. Sitten kun oltiin palkaks leikitty niin piti mennä vielä ohi kävellessä sen hypyn taakse tasan keskelle seisomaan ja kattomaan et josko tästä ny vielä palkkaa tulis :D

Lauantaina teen viimesen treenin ennen koetta palkattomana, nurtsilla kun satuin tuossa huomaamaan että hitto siellä Hämeenlinnassa on nurmikenttä. Siitä eri postaus sitten.

Kommentit