Jecun kesätreenit

Kyllä se Jeccukin on treenaillut koko ajan pikkasen, jäänyt vaan kirjoittamatta tänne että mitä on tehty. Jotain yhteenvetoa vois muistaessaan tehdä. Paimennusleirin takia jäi Helenan viimeinen kerta väliin, no onneksi hän lupautui jatkamaan elokuussa taas lomansa jälkeen :)

15.6.Helenan treeni


Toi 1-3 kohta ei meinannut onnistua millään kun mun vasemmalta puolelta ei voinut mennä putkeen...tehtiin siinä kohtaa pelkästään sitten sitä. 5-9 kohta sitten taas onnistui hienosti, putkesta hypylle ja välistä ja sylkkärillä 7:lle, pimeän pään putkeen hakee hyvin! Ei ehditty loppua tässä tehdä muistaakseni...


Tästä pätkästä ei hirveesti muistikuvia, kai se jotenkuten onnistui? Onneksi on nää pohjat niin voi tehdä uudestaankin näitä :)

22.6.Helenan treeni


Eka pätkä tehtiin Jecun kanssa niin että jätin odottamaan (sen se tosiaan osaa jo, kahden esteen taakse voi mennä muttei kauemmas vielä :)) Menin siis kakkosesteen taakse ja pakkovalssilla putkeen, hyvin onnistui! Toka pätkästä ei oo taas mitään mielikuvaa. Pitäis oikeesti vähän useemmin laittaa nää...Sen muistan että Helena sano että vauhtia oli enemmän kuin viimeksi, no joo silloin olikin kauhee helle.

Sitten olikin paimennusleiri ja agirotuviikko.

14.7. Marin ja Melissan kanssa treenit, ekaksi hyppy-ympyrää ja putkea, helppoa ja kivaa. Jokaisen hypyn jälkeen kääntyy muhun päin mutta meni eteenpäin kuitenkin. Sitten tehtiin vaikeampaa juttua, alkuun ne ympyrät ja suoraan putkeen ja sinne se kyl irtoo hienosti pimeeseen päähän :) Putkesta piti saada kääntymään takaisinpäin, ulos putkesta se kyllä rynnistää semmosta vauhtia että valuu aika pitkälle jos ei ole ajoissa ja ihmettelee että missä se mamma taas olikaan :) Siis putken kanssa samansuuntaiset hypyt, eka takaa, välistäveto ja toka hyppy. Meinas olla vaikeeta ja laitettiin vika hypyn jälkeen namialusta ja sitten yritti aina varastaa suoraan sinne eka hypyn jälkeen. Takaakierron osaa jo nätisti kummiskin. Sitten kun huomas että ei sitä namia nyt vaan saa ellei tee oikein niin teki, velmuilemaan meinaa toi pikkunenkin jo ruveta. Mari sano että kyl siitä huomaa että tietää mitä pitäis tehdä muttei oikeen viittis jos sen namin vaan saa helpommallakin. Nää oli kivat treenit!

19.7. Marin kanssa kahdestaan treenaamassa.

Ekaa kertaa laitettiin rimat alimpaan korkeuteen ja 6-hyppy oli pituuden matalin yksi palikka sivutolppineen. Sen takia laitettiin kun ei Jeccu oikeen miellä niitä hypyiksi kun rymistelee päältä vaan, meillä on ollu ne ponnarit/bumperit (halkaistuja muoviputkia) mallaamassa hyppyjä siivekkeitten välissä.

Tässä treenissä oli se tarkoitus että irtoaa tekemään esteen kun lähettää ja jatkaa itse jo matkaa eteenpäin. Eli kaksi hyppyä suoraan, takaakierto kolmoselle ja siitä lähetys 4-hypylle (sama ku ykkönen mut toisinpäin) ja itte jo lähti menemään ja ohjasi sitten suorassa linjassa olevat hypyt 5-6 ja putkeen. Olis helpompi kun vois piirtää nämä mutta se ohjelma on läppärillä eikä se vieläkään toimi...Tehtiin niin että laitettiin namialusta ja Mari palkkas, lähetys neloselle ja mä jatkoin matkaa juosten ja kutsuin mukaan ku oli namin napannut. Pituus meni ohi muutama kerta kun jokaisen hypyn jälkeen tulee mieluummin mun viereen juoksemaan kuin jatkaa "rataa". Siis opettamaan eteen-käskyä. Muutenkin olen huomannut että tää on aika tärkeä Jeculle opettaa nyt jo, muuten roikkuu koko ajan mun vieressä ja pomppii siinä vieressä että kivaa on! Hassu hömpöttelijä :)

Eteen siis, ekana ilman esteitä pelkälle alustalle. Kosketusalustanhan mä olen opettanut mutta siinä tulee multa hakemaan namin kun on mennyt sinne niin se ei oikein tähän toimi. Mä jäin siis taakse ja lähetin vaan eteen alustalle, Mari palkkas. No menihän se sinne, sitten siirrettiin yhden hypyn taakse alusta. Ihmeteltiin siinä että minkä takia se hidastaa ja pysähtyy heti hypyn jälkeen ettimään namia. Siis suurinpiirtein takatassut riman päällä. Tajusin sitten että no joo, sitä kiipee-kiipee juttua kun on tehty niin siihen pallille täytyy laittaa takajalat ja nenu maahan. Kun sitähän se tarjos kapulallekin että laittaa tassut sen päälle tai seisoo päällä. Yksoikonen kaveri :) Mutta näkeehän siitä sen että kun se jonkun oppii niin muistaa kyllä, toistoja tarttee vaan olla vähän useempi. Kun välillä tuntuu että sen kanssa pitää alottaa joka kerta alusta, mikä putki missä?? Siitä huomaa että Jecun aivot rupeaa toimimaan kun vauhti hidastuu miettiessä ja sitten voi lisätä vauhtia tassuihin kunhan oppii. On se maahan-käskynkin tässä sivussa oppinut kun joka kerta ruoan saadessaan täytyy mennä maahan, nyt se onnistuu jo pelkästä käskystä muuallakin :) Vähän nopeemmin jopa, aiemmin se oli semmosta yks tassu kerrallaan asetutaan siihen maahan maate.

Takas harjoituksiin ;) Kun saatiin se etenemään se yksi este ja tajuamaan se homma niin jatkettiin niin että mentiin putkeen ja sitten se pituus. Taas alkuun pysähtyy heti sen hypyn päälle melkein, sitten muutaman toiston jälkeen rupesi vauhtiakin tulemaan ja meni oikeesti eteen mua vilkuilematta. Siihen lopetettiin. Täytyis tehdä tota useasti ja paljon että menee jakeluun lopullisesti. Apurin tähän vaan aina kyllä tarttee. Hyödylliset treenit siis nämäkin.

Yksittäisiä esteitä mitä ollaan treenien lomassa kokeiltu:

Keinu; Helenan avustuksella kaikki käytiin kokeilemassa miten se sujuu ja Jeccu ei hirveesti siitä liikkeestä kyllä innostunut. Loppuun otti nätin kontaktin kyllä :) Tätä se tarjoilee muuten joka paikkaan, A:ta ei olla tehty ollenkaan mutta sinne alastulolle meni näppärästi tarjoomaan asennon.

Puomi; joku oli kerran tehny tosi fiksun jutun hallille, puomin ylösnousu ja alastulo laitettu niin että keskellä oli putkenpainot. Sellasten muovisten pöniköitten päälle, siihen tuli se malli sopivasti ja voi juoksuttaa pikkustakin siinä eikä tartte pelätä että putoo. Mutta siihenki meni tarjoomaan kontaktia kun se este siinä oli. Mistä se tietää että nää on ne kontaktikohdat??? Mun vieressä juoksemista ei kyllä kestänyt et olis pysähtynyt kontaktille. Vähän liian aikasta kyllä edes yrittää, eihän sitä ole sille opetettukaan...Ylösnousukontakti täytyy kanssa jotenki opettaa, taitaa tulla muuten siitä se ongelma.

Rengas; tätä tehtiin matalana, kun sai odottamaan esteen takana ettei höyrynnyt eestaas niin namilla vaan veti läpi, ei ongelmaa.

Pussi; tää olikin sitten hauska juttu kun ihmettelin että mitä hemmetin kolinaa sieltä kuuluu kun se sinne sisään menee. Niin yrittikö se siellä hypätä vai mitä? Tehtiin sitten avustettuna että kangas ylhäällä ja vähän alempana jne. Sitte myöhemmin tuli mieleen että sehän petaa silleen päällä tyynyjä yms. heittelemällä niin jos se yritti heittää sitä kangasta sivuun vähän liian aikasin kun oli vauhdissa :))
Nyt se jo tajuaa että se vaan juostaan läpi eikä kolistella, tuli aika täpöllä yks päivä ku yksinään käytiin siellä niin kai se on sitte sen tajunnut kerta vauhti kasvoi.

Muuta pikkukivaa ollaan aina hallilla tehty kun Cassun kanssa olen treenannut, putkea ja semmosta pientä siinä kohtaa kun laitan toisen tauolle. Kauhea hinku ja into sillä on kyllä tehdä, järki tulee mukaan ehkä myöhemmin :) Ulvonta alkaa takaboksissa jo siinä vaiheessa kun hallin hiekkatielle käännytään, tai Cassu ulvoo ja Jeccu haukkuu pirun kimeästi.

Kommentit