Melkein junnut!

Ihan kauheeta miten aika menee! Jujusta en ole saanut aikaan minkäänlaista tekstiä sitten syyskuun pentunäyttelyn. Oltiin toisella paimennuskerrallakin Pomppaloikkien kanssa syyskuun vika päivä, tällä kertaa mukana menossa Fiolla, Engla, Hippo, Myy, Saimi, Juju, Paavo ja Tuure. Pitää varmaan heti ensi keväänä taas varata päivä tähän, niin ovat kiinnostuneita kyllä kaikki. Karo ja Tuurehan ovat jatkaneet harrastusta, ja käyvät melkein viikottain paimenessa. Hienoa, ja on kyllä hyvä harrastus! Juju on tässä(kin) aika kiihkeä, ope tuumasi, että tällä on menoa ja meininkiä.

Naurettiin siinä kouluttajan kanssa, että yleensä omistajille valikoituu päinvastaiset koirat, eli vilkkaalle rauhallinen jne. No ei, kyllä ollaan molemmat yhtä kiihkeitä ja noustaan nollasta sataan äkkiä. (Ja itepähän just tuon hullun valkkasin, ja halusin :D) Agissakin Lotta on kieltänyt sitä vielä "nostamasta" lähtöinnostuksilla, kyllä se innostuu ihan tarpeeksi muutenkin. Nyt on alkanut olemaan merkkejä ilmassa, että ruoka alkaa mennä palkkana lelun ohi, tosin mitäpä sillä väliä millä koiran palkkaa, itehän tuo valitsee mikä on parasta!

Harmillisesti ei olla tosin nyt kahteen viikkoon päästy treeneihin, mun kroppa prakaa nyt joka nurkasta, eihän tää ole kohta todellistakaan enää. Eikä päästä varmaan ensi viikollakaan, koska meidän pikkuneiti aloitti ekat juoksunsa, ja joutuu juoksuhoitoon. Ihan kauheaa olla siitä erossa, siitä on tullut nyt kyllä ihan lellipentu mulle. Voi olla kyllä hyväksikin että lähtee "suureen maailmaan" ilman mua hetkeksi. Ja kuulemma kauhea lortto, mä kun lähdin yöksi töihin, niin Kimiltä tuli perään viesti, että täällä se Cassua ahdistelee ihan tosissaan. Kysyi että no mitä Cassu, niin kuulemma kovin mielissäänhän tuo. Voi jestas.


tuumaillaas vähän....juu, kyllä se pysähtyy ajattelemaankin!
Jujun pakoetäisyys lampaille on melko iso
Koko paimenporukka
Käytiin vielä pellolla hillumassa Hipon, Fiollan ja Saimin kanssa ennen kotiinlähtöä.

HJippo :D
Fiolla <3

Pikku punkkarilikat

Saimi Salama
Otin sitten peikkosista silloin 8 kk-nassukuvat, ja onpa ne hullun söpöjä <3 Arvatkaa kuka on kuka? Minun mielestä niissä on hirveästi Osbournen näköä naamassa. Kuvista tietty puuttuu Ruuvi ja Elmo, jotka eivät sillä kertaa mukana olleet.


Ollaan käyty Jujun kanssa sivistämässä itseämme myös muutamissa näyttelytreeneissä, yhteensä kolme kertaa taidettu käydä. Sekin jouduttiin viime viikolla perumaan, kun mä taas jostain hajosin. Ollaan kyllä kuitenkin edistytty, liikkuminenkin on jotain muuta kuin maan nuuskimista koko ajan. Mä kuulemma isken vaan liikaa vauhtia masiinaan, heti kun liikkuminen alkaa sujumaan hyvin. Iskee joku agivaihde päälle :D 

Sitten me ollaan oikeastaan vaan hilluttu metsässä, mä olen semmoisella "pitäisi"-asteella tuon kanssa. Pitäisi nyt edes vähän tokoa sillekin opettaa, tosin luoksetulon se onneksi osaa, ja totteleekin vielä jopa. Noseworkkiin ilmoittauduin, ja kyllä mä taidan sinne Jujun viedä, se kun on niin hurja nenänkäyttäjä. Ja pitäisi ehdottomasti käydä sen kanssa enemmän "isolla kirkolla", me kun ollaan enempi metsäläisiä, niin ne jutut jääneet aivan liian vähälle. Kisoissahan se kulkee kyllä joka kerta mukana, ja käydään aina eri hallissa (haukkumassa) muille koirille ja tekemässä sitä ainoaa temppua joka osataan. Joka on high five-molemmilla tassuilla. Hehe. Eikä sitä jännitä siellä, sen vaan pitää mölytä. Mölimölimöli. Ihan hiton ärsyttävä piirre. Kyllähän se sen lopettaa, mutta ensin pitää ilmoittaa että Päällikkö on nyt paikalla! Häntä suorana ja minä itte ekana-tyyliin se aina joka paikkaan menee, että arka se ei ole. Eikä se kenenkään päälle nyt sentään ole käymässä, ei se semmoista käytöstä ole, mutta mölistä pitää. Ai jestas.

Parhaat lenkkikaverit <3 Nämä kuvat on aina hauskoja, näistä näkee miten musta tuo Jippo onkaan muihin verrattuna. Tosin, Jujun pigmentti on yhtä syvä, musta se on sekin mustilta osiltaan. Päässä tulee säilymään ainakin jonkun verran vaaleaa, sillä on valkoisia raitoja päässä. Ja tassuissa sama, sillä on ihan valkoisia raitoja niissä koko pituudelta. Mydogdna paljastaa, että se on väritykseltään brindle.


brindle tassu
Tosiaan, nyt kun sillä alkoi ne juoksut, niin eiköhän aikuiskoko ala olla saavutettu korkeuden osalta. Sentin korkeampi kuin äitinsä, joten ollaan kyllä herran hallussa, kumpi siitä nyt sitten tulee. Edelleenkään ei väliä, onko se medi vai pikkumaksi, mun tavoitteet ei kuitenkaan missään kovin korkealla ole. Pikkumaksiluokat on kyllä nykyään pienempiä kuin mediluokat, että sinänsä niissä voisi olla kivempi kisatakin :) Painoa oli 13 kiloa kun punnasin tällä viikolla, siitä tulee oletettavasti aavistuksen isompi äitiään kropaltaan, eikä haittaa yhtään, Jippo on sen verran siro. Pää sillä on jo varmaan isompikin, ainakin äitinsä pannat alkaa olla tiukkoja laittaa pään läpi. Tuo ylläoleva kuva hämää sen verran, että Juju on etummaisena, ja muut taempana. Ihan noin iso se ei ole vielä :) 

Ja niin! Tosiaan ensi viikon maanantaina pikku peikkoset täyttävät 9 kk, justiin sopivasti ennen Jyväskylän näyttelyitä, joihin sitten ilmoitin Jujun molempiin. IIIIIK. Ihan hurjan jännää, Karon kanssa mennään, pikkusen nyt suunnitelmat meni sekaisin noiden juoksujen takia. Koska ei nyt viitti Tuuren päätä sekoittaa pikkutytön hajuilla....Oltiin ihan innoissaan että päästään hotelliaamiaiselle ja kaikkea. Saas nyt nähdä miten käy, jospa nuo ekat juoksut loppuisi vähän nopeammin....tosin jos äitiinsä tulee niin tuskin. Mutta jännityksellä ootellaan ensi viikonloppua!!

Kommentit