Tokoa kerrakseen

Nyt nämä meidän treenien määrät alkaa olla sillä tasolla, minkä se olisi pitänyt olla ennen sm-iä. Maanantaina koe, tiistaina Riitta Jantunen-Korri ja tänään Jessica Svaljungin treeni. Huomenna olis vielä meidän valkkuryhmän treeni, mutta sen taidan jättää väliin. Ihan vaan siksi, että mulla on taas töitä vuorotta ja pitäis joskus nukkuakin. Jeccu kyllä jaksais, ja itelläkin olis intoa mutta nyt on pakko hillitä. Kauheasti kaikkia uusia treenivinkkejä, ja niin kauhea polte päästä opettamaan uudet liikkeet! Onko musta tullut siis vakava tokoharrastaja? Hui!

Jeculla taas oli virtaa ja voimaa, siltä pojalta ei kyllä into lopu kesken. Koulutuksen alussa kerroin Jessicalle, että Jeccu on vähän pönttö, suoraviivainen uros jolle on helpoin opettaa asiat ilman mitään turhia kommervenkkejä. Nopeasti se kyllä oppii, muttei se mikään suuri ajattelija ole. Noin nätisti sanottuna :D

Ensin uusia liikkeitä, näitä on pikkaisen katsottu ja pintaa raapaistu aiemmin, mutta kaikki aika mennyt voittajan hinkkaamiseen, joten nyt vihdoin pääsee näihin paneutumaan! Tsekattiin missä vaiheessa on, osaa siis asiat erikseen, kierron (ei niin vahva liike kyllä vielä), stopit, noudon ja hypyn mutta ne pitäis nyt yhdistää. Sanoin että ei se välitä niistä hypyistä eikä kapuloista, jos sille sanoo että kierrä, niin se kyllä kiertää. Toki siinä alussa oli vähän turhaa häiriötä, ruutu toisessa kulmassa ja Jeccu vähän höyrysi intoa, joten kun ruutu poistettiin, ettei kuvittele tätä siksi liikkeeksi ja muistutettiin mitä oltiin tekemässä, kierto onnistui. Tähän vinkiksi, kaikki rensselit alusta jo mukana, kerran ei niistä välitä, ja sen kanssa keskitytään vain siihen matkaan. Eli kovin äkkiä pidennetään sitä kierrolle menoa, koska se oli ainoa joka vaati huomiota tässä liikkeen osassa. Palkkana taas se purkki mun takana. Sitten sitä loppuosaa niin, että jättää seisomaan kapulan taa, itse ollaan hypyn takana ja sen kohdalla, ei siis siellä oikealla lähtöpaikalla. (Tästä tuli nyt itelle mieleen, että pitäiskö tätä tehdä muistakin asennoista?) No, joka tapauksessa hiljalleen sitten siirrytään itse oikeaan kohtaan. Käsimerkki noudolle EI sama kuin ohjatussa!


Eteen-käskyä targetin kera, laita kentällä neljään kohtaan, fokus eteen, lähetä. Auta jos tarttee, kävelemällä targetille ja takas. Ei mitään alustan esittelyä tms. Hyvin lähti tässäkin eteen, vaikkei mitään siellä nähnytkään. Jessica katsoi maassa olevia jälkiä ja sanoi, että kun se vasta tässä sen näki (suurinpiirtein targetin tasolla, siitä n. 10 senttiä sivuun) , niin hienostihan se vaan lähtee etenemään luottavaisesti tyhjään. Että ympyrässä olis ollut helposti :) Älä ota vauhdilla sivusta lähetystä, saattaa lähteä banaanina! Vahvista suoraanmenoa.


(Taas omaa mietiskelyä, täytyy ottaa treenilistalle se siitä "tyhjästä" lähetys ruutuun, niin että itse tosiaan kaukana. Nyt kun sinne on menty vaan suoraan.)


Lisäksi fokus eteen-leikki. Koira istumaan, siirry itse sen taa seisomaan, vihjesana-kun katsoo suoraan eteen, viskaa nami sen yli. Tää on kiva, voi tehdä himassakin kun ei vaadi tilaa. Palkkauksen ajoitus tärkeä!


Vieläkin meillä oli aikaa, joten tsekattiin kaket. Mä kun kovasti olin sitä mieltä, että Jeccu tekee kaket etutassut paikallaan, niin Jessica sanoi että kyllä sillä on kuule takatassut paikallaan. Sitten hän mulle siinä märässä maassa esitti miten Jeccu ne tekee :D Okei, uskottava se on ;) Sen tekniikka sai taas kehuja, ainoa missä tulee pieni virhe, on se ettei se mene tarpeeksi taa seiso-istu vaihdossa. Josta syystä sen jälkeinen istu-maa tulee eteen. Mutta siinä vaihdossa ei siis vikaa sinänsä. Tätä nyt taas vahvistellaan peruutuksen kautta. Se kyllä menee taa, muttei ihan tarpeeksi. Uusi käsimerkki tähän! Etupalkka!! Toimi yllättävän hyvin. En ole ees uskaltanut kokeilla, takapalkalla nää on tehty. Myös voi kokeilla sitä että takatassujen päällä rima, tms. Mutta joo, huvittavaa, että nyt päästään nilittämään enää niistä ihan pikkuasioista, kakeista kun kuitenkin aika paljon pisteitä kokeessa menee jos ovat huonot. Ja pitäis jossain vaiheessa näyttää kaket Oilillekin, nyt on lapioitu ehkä se paskakasa mistä Oili mulle huomautteli aiemmin :D

(kuvat on kesällä ottanut Jonna, ne kun tähän nyt sopivat ja tuossa tämänpäiväisessä vesisateessa ei paljoa kuvia räpsitty)

Kommentit