Pennut jo 3 kk!

Kaikki pennut on käyneet nyt ekoilla rokotuksilla, Milo jo toisella kun sille se varhaisrokotuskin laitettiin. Pentusilla kaikki kunnossa, purennatkin ok. Paitsi Englalla on aavistuksen kapea alaleuka tällä hetkellä. Olipa sattunut olemaan hammaslääkärikin paikalla, ja ell konsultoinut häntäkin siinä samalla, ja oli tuumannut että ei mitään hätää. Ylä-eikä alapurentaa kellään. Hieno homma!

Kyselin kuulumisia kaikilta, miten on nyt sujunut ja tässä kaikkien kertomaa elämästään pennun kanssa.

Milon paino rokotuksilla oli ollut 6,2 kg. Milo on ollut " kaverikoirailemassa" kehitysvammaisten päiväkodissa, kovasti olivat siitä tietenkin kaikki tykänneet. Ei ollut ihmetyttänyt oudosti käyttäytyvät ihmiset, nenän edessä avautuvat sateenvarjot, hissit tms. Milo ei ole ollut ihan niin riiviö kun olivat odottaneet, heillä nyt tietysti jo kokemusta schapeista onkin. Uskoo myös kerrasta, kun Rolle ärähtää. Tässä on taustalla se, että Cassuhan kyllä pennuista kovasti tykkäsi ja leikki niiden kanssa, kunnes sen käpy kärysi ja sanoi niille aika kovastikin, ja silloista Jaskaa kerran nappasikin. Hirmu kiljunta silloin kävikin. Enemmän varmasti pelästyi, kuin sattui. Mitään jälkeä siihen ei silloin jäänyt. Ja Cassu sai kyllä lähdöt sitten taas minulta...

Milo on aloittanut jo pentukurssinkin, aiheena ollut kontakti häiriössä. Tässä kuulemma Milo onkin loistava, se ei huomaa ketään muuta kuin Sannan kun namit otetaan esiin :) Arki sujuu jo kivasti, sisäsiisteyden ja yksinolon osalta. Hienoa! Milo on päässyt leikkimään myös 5-kk ikäisten schapenarttujen kanssa, Rockriver´s kasvattaja Minna asuu samalla paikkakunnalla, joten helppo sopia leikkitreffejä. Sanna on ahkera kuvaaja, niin saa ihania kuvia tänne blogiinkin siitä :) Miloa varmasti tullaan schapetapaamisissa ja muuallakin näkemään, sillä on kovasti aktiiviset omistajat.


Kuvista näkyy hyvin 2 kuukauden kokoero. Milo 3 kk ja tyttö 5 kk.hullu katse :)
Näitä kuvia katsoessa naureskelin, että Milo on tainnut tulla isoisäänsä muutenkin kuin ulkonäöltään. Ei ihan se penaalin terävin kynä. Olivat juoksennelleet tuolla kentällä, Milo yrittänyt verkon läpi. Ja kun ei kerrasta usko, niin uudelleen. Kyllähän siitä saattais joku kerta läpi päästä :D
Sitkeä mies.


Uimassakin käyty. Tai ainakin pulikoimassa, tarkoituksella Milo ei jorpakkoon mennyt, mutta pulahteli sinne "vahingossa" uudelleen ja uudelleen. Huomaatteko jonkunlaisen kaavan tässä? :D

Söpö naama. Jeccu ja Milo. Kumpi on kampi? :DParas kaveri Rolle, samikset <3 Milo kuulemma matkii isoveikkaa joka asiassa, nukkuma-asentoa myöten.


Hippo painoi ell tarkastuksessa 5,8 kiloa. Se onkin ollut uroksista koko ajan pienin. Perhe on ollut tosi tyytyväinen rotuvalintaan, Kaisa kuvailee Hippoa näin: Koira, joka rakastaa ihmisiä ja eläimiä, menee heti tervehtimään iloisesti uusia ihmisiä, mutta on todella kiintynyt omaan perheeseensä. Hippo on kova uimari, se on perinyt äitinsä uinti-innon. Saattaa olla että Hippoa tullaan agikentillä näkemään, yksi perheen pojista saattaisi olla lajista kiinnostunut :)

Hippo harjoittelee autoilua.

Kovasti oli ollut kiinnostunut eläimistä, kotieläinpuistossa lampaita olisi katsellut vaikka kuinka kauan :) Suunnittelin että voisi pitää myös paimennukseen tutustumispäivän, kiva olisi nähdä miten koirulit lampaisiin suhtautuvat.

mikä otus sinä olet??


Hippo on myös saanut schapeleikkikavereita, kylässä on käynyt Myrsky-tyttönen, Viliperin kasvattaja-Päivin kera. Leikkiä oli riittänyt moneksi tunniksi vauhtikaksikolla!


Sekä 3-vuotias Remu-poika, juoksemista sekä hauskaa riehumista oli riittänyt heilläkin.Westie-tyttönenkin on tullut leikkimään.


Suloinen Hippo-poika <3
Eppu asuu siis Tuusulassa. Painoi ell rokotuksilla 6,2 kg. Ei minkäänlaisia ongelmia sielläkään, terve pentu kaikinpuolin. Osaa kulkea hihnassa hienosti, sisäsiisteys sielläkin hyvällä mallilla. Autoilu on nykyään mukavaa Epun mielestä. Ahnein poika synnyinkotona, taitaa olla ahnein nykyäänkin, heti kun jääkaapin ovi vingahtaa, on siinä kuulemma tikkana vieressä :) Innokkaasti noutaa leluja, se on lempileikki. Pentukurssillekin olisi ollut myös Eppu menossa, mutta rokotukset eivät ehtineet ennen kurssin alkua. Vielä sitä hyvin ehtii vaikka minkälaisille kursseille, pieniähän nämä ovat vielä. Epun naama on alkanut hyvin harmaantumaan, siitä tulee semmoinen isänsä värinen vaaleanharmaa.Sulo on käynyt Epun kanssa leikkimässä. Kiva että veljekset näkevät toisiaan vieläkin, pari kertaa ovat leikkitreffejä pitäneet :)Sulo painoi ell rokotuksilla 6,8 kg. Painavin muttei tosiaan korkein. Mun jässikkäpoika, nallekarhu <3 Reipas ja utelias ell mielestä. Neulaa ei ollut huomannut ollenkaan. Sulo onkin päässyt tekemään jo kaikenlaista! Anu kiitteli, että aivan ihanan sydäntenmurskaajan hänelle valkkasin <3 Sulolla kun on kaksi kaveria, Hertta sekä Elmeri-russelit, niin Hertan kanssa yhteinen sävel on jo löytynyt. Elmeri on Sulon Idoli, jota pitää matkia ja seurata metsässäkin joka paikkaan.Sulo oli päässyt jo agitreeneihin, putkeen mennyt lelun perässä hyvinkin mielellään. Hypyn tarjoamista oli myös tehty, siinähän ei siis vielä hypitä ollenkaan, vaan odotetaan että tarjoaa itse (maassa olevan) riman ylitystä. Siinä poika oli oikein miettinyt, mitä tässä haetaan, ajatteleva poika siis! Anu on tehnyt paljon työtä sosiaalistamisen eteen, mm. junia ja eläinkauppoja ja keskustan vilinään tutustuttu, hienoa!!
Viimeisenä pojista The Persoona, Reino. Hyvin aktiivinen ja peloton koira, tuumasi ell. Oli tuijottanut ell tiukasti silmiin koko ajan :D Painoi 6,4 kg rokotuksilla. Se kyllä ainakin kerran selkeästi väläyttikin sitä vahvuuttaan, Cassu jollekin pennulle ärähti, niin Reino meni Cassua kohti häntä pystyssä, "pelastamaan" kaveria. Maistelee tällä hetkellä kaikkea kiellettyä. Tämän pojan kanssa ihan varmasti tarvitaan sitä kuuluisaa huumorintajua, mitä schapen omistajilta yleensäkin ;)

Mitä?
maistellaan mm. Tarmon päätä, se kun mukavasti suuhun sopii
ahhahhahhaaaaaaa kun oli hauskaa
Tämä tarina saa mut nauramaan ihan aina, kun sitä aattelen: Venlalla ja Stiinalla kun ei ole autoa, ja olivat lähteneet kaupasta ostamaan uutta moppiämpäriä (miksköhän ;) ), ja palatessa Reino oli sitten päättänyt, että en kävele enää metriäkään. Niin kun Tarmokin oli mukana, Stiinalla siis Tarmo toisessa kädessä, ja se moppi, ja Venla sitten joutui kantamaan Reinoa siinä ämpärissä :D Oli mielissään maistellut ämpärin reunoja matkatessaan. En kestä, se on kyllä ihan huippu. Varotin kyllä, että se sitten alkaa viemään teitä ihan kuusnolla, jos ette pidä varaanne. Melkoisen itsepäinen otus, ja lisätään siihen päälle vielä älykkyys niin oksat pois. Hän ei myöskään pidä klassisesta musiikista, oli alkanut ulvomaan viululle, ja huilun oli yrittänyt peräti syödä. Ukulele oli mennyt vähän paremmin, aiheuttanut vaan pienen reaktion. Sanoinkin, että Reino on maalaiskoira, se tykkää hevistä :D :D Venlan on pikkusen hankala soitella, kun Reino lauleskelee mukana.

Reinon lempinukkumapaikka. Eikä väistä ei.
Tarmo parkaa Reino vähän kiusaa välillä, jos Tarmo ärähtää sille, niin menee pois, ottaa vauhtia ja pomppaa päälle. Taas sama, ärähtää kovempaa, menee pois, ottaa vauhtia ja pomppaa kovempaa päälle. Terrierin luonne mennyt tuohon Reinoon selkeästi. Hyvin pojat silti toimeentulevat, ja leikkivät mielellään yhdessä. Tästä pojasta varmasti kuullaan vielä, tavalla tai toisella :D

kaverit <3

Engla-tyttönen, ell sanoin rohkea, hieman itsepäinen pentu. Pikkunen painaa 6,2 kiloa, eikä kyllä yhtään ylimääräistä grammaa silläkään. On kuulemma niin perheen koira kaikinpuolin, että tuskin olisi sopivampaa löytynytkään. Kiitos Reija <3 Lempiharrastus kotona on parkour kaikkien kalusteiden päällä. Hampaitakin kuulemma jo muutama kerta yritetty pestä, ei kovin  hyvällä menestyksellä ilmeisesti tosin :D Engla on myös ajan hermolla, ollut Pokemon Go-tapahtumassakin ja Loviisan keskustassa tutustumassa suureen maailmaan.


Engla ja talon toinen koira Bertta

Engla ja kisuli

lampaitakin nähty!

reipas tyttö kaupungilla

Oli ihana tavata molemmat sijoitustytöt viime viikon keskiviikkona Porvoossa. Oltiin Reijan perheen kesämökillä, ja siellähän olikin mahtavaa, Jippokin pääsi siskonsa Tovan kanssa juoksentelemaan sydämen kyllyydestä. Pentujenkin kanssa olis Jippo voinut leikkiä, mutta Tova halusi varata Jipon itselleen kaveriksi. Engla on edelleen semmoinen iloinen hullu pentu, juoksee tuota yhtä mäkeä ylösalas lenkillä iloissaan. Siitä on kuvakin tuolla alempana, istuu siellä omassa "mäessään" puolukoiden keskellä.ei nyt kovin hyvä kuva, mutta ihana tasapainoinen tytteli siitä on kasvamassa :)

täällä mä seuraan, näätkö! Hienosti keskittyy pikkuinen <3

äitin kanssa kirmataan <3


 Fiolla on siro tyttönen, painaa vain 4,6 kiloa. Ja johan on nopea pimu! Kanttailee tuossa allaolevassa kuvassakin ihan prona jo :Dseisontakuvat senkun paranee :D
Reipas tyttönen sekin, ja melkoinen draamaqueen. Ilmoittaa kyllä jos jokin ei ole hänen mieleensä. Kuten esim. keskiviikkona, kun olin tapaamassa molempia sijoitustyttöjä Porvoossa, niin loppupäivästä ilmeisesti nokkonen pisti jalkaan, ja siitä kyllä jaksettiin änistä pitkään. Queen jatkaa syntymässä aloittamaansa tyyliä :D Autoilu on nykyään ihan jees Fiollankin mielestä! Marika on kyllä "raahannut" Fiollaa joka paikassa mukanansa, ei voi koiran omistaja valittaa yhtään ;) Tova on vihdoin alkanut leikkimään Fiollan kanssa, muutama viikko siihen vierähti että pienen hyväksyi. Mummo ja isomummokin tytön jo hyväksyvät. Tykkään kyllä molemmista tytöistä, ovat erilaiset mutta niin niille etsitään sitten erityyppiset miehetkin aikanaan, kunhan terveystulokset ovat kunnossa.

Aivan mahtaviin koteihin on pennut menneet, ei voi kasvattaja kuin olla mahdottoman onnellinen siitä! Kiitos teille kaikille! <3 Pomppaloikka-päivä tiedossa marraskuun loppupuolella, siellä sitten viimeistään puolivuotiaat pentuset pääsevät tapaamaan kaikki toisensa jälleen :)
Kommentit