Kakepohdintaa

Mietiskelin näitä taas sattuneesta syystä, oon nyt vihdoinkin saanut Jecun kaket melkolailla kuntoon. Oli pakko kuitenkin yksi päivä ottaa video mukaan, ja kattoa miltä se siitä sivulta näyttää, yksin treenatessa on aika mahdoton nähdä miten paljon koira liikkuu.

Cassun kaket

versus

Jecun kaket

Cassun kaket ei nyt tuosta muuksi muutu vaikka voissa paistais, enkä edes viittisi yrittää. Ollaan kuitenkin kokeissa saatu niistä evl:ssä 8-9.5, joten aivan sama. Uusilla ja vanhoilla säännöillä. Riittää mulle vallan mainiosti. Sattui yksi tokotuomarikin kommentoimaan, että sekatekniikalla tehdyt nopeat ja iloiset vaihdot, versus hitaat tassut paikallaan-vaihdot, saattaapa olla että ensinmainituilla saa ihan yhtä paljon pisteitä. Kyllähän se tuossa treenissä tassunpuolikkaan etenee, siitä mistä lähdettiin. Riippuu tietysti päivästä ja tilanteesta, miten ne sujuu siellä kokeessa. Niin kuin nyt kaikilla, oli tyyli mikä hyvänsä. Kun nykyisissä säännöissähän sanotaan, että koiran liikkumat matkat lasketaan yhteen. Mutta se näyttää tosi hienolta, kun se on nopea :D

Jeccu tekee kaket "etutassut paikallaan", vaikka ilmeisesti nyt olisikin pitänyt opettaa tekemään kaket "takatassut paikallaan". Yritin kyllä sitäkin, mutta se ei onnistunut, kun luontaisesti Jeccu vaihtaa asentoaan noin. Esim kun menee viereen, kun se seisoo, niin istuu pa:han liikuttamatta etutassujaan. Cassuhan tekee toisinpäin, istuu alas ja siirtää etutassut taaksepäin. Jeccu istuu niin, että siirtää pepun etutassujen taa. Lähdin sitten sitä kautta vahvistamaan niitä. Istumiseen menossahan nuo etutassut tietty liikkuu pakosti taaksepäin, mutta esim. seisomasta maahan-vaihto on tosi hieno Jeculla. Siitä yksi tiukkana pidetty tuomarikin mainitsi, että onpa hieno ja että on kateellinen siitä vaihdosta. Maasta-seisomaan-vaihtoa pitää vielä vahvistaa. Mutta tosi hyvin se kyllä nyt pysyy paikallaan, nuo tuossa videolla tehdyt vaihdot on evl-matkan päästä, jotta sitten kokeessa se matka tuntuisi lyhyeltä ja helpolta. Se jotenkin nämä ihan yhtäkkiä hokasi, kyllä näitä viime syksy ja talvi jankattiin, ja olin jo aivan epätoivon partaallakin jossain vaiheessa. Toisaalta kaipaisin sille tuota Cassun nopeutta ja täpäkkyyttä, mutta hyvähän se on että putkiaivo miettii, niin silloin kyllä tietää että se pysyy paikallaan. Cassun reagointi käskyihin vaan on niin makee :)

 Tykkään kyllä treenata tokoa, mutta semmonen pienen nypertäminen on paskinta mitä tiedän. Joten-yllätys yllätys- inhokkiliike tokossa on kaket. Helppohan se on ne kaks ekaa vaihtoa opettaa, mutta voi jeesus tuo seisomisen mukaan liittäminen on vaikeeta. Lupasin jo itelle, että seuraavan koiran kun opetan, niin ne tehdään heti alusta alkaen kaikki vaihdot valmiiksi. Ja Jippohan näkyy menevän maahan samallailla kuin isänsä, jos sitä alkaa jossain vaiheessa väsäämään....;)

Ja ihan mahtava juttu, ilmoittauduin Riitta Jantunen-Korrin kurssille! Onhan se nyt tietty Järvenpäässä asti, mutta mitäpä sitä ei tämänkin harrastuksen eteen tekisi :D Kestää neljä kertaa elokuussa. Sitten meillä on vielä yksi Markon treeni ja Jessica Svaljungin piirin tokokoulutus tässä kuussa, hänellä en ole aiemmin ollutkaan. Joten eiköhän noista taas lisäkipinää treeniin löydy!

Kommentit