Eron hetki lähenee

Huomenna se sitten tapahtuu. Ensimmäiset neljä pentua lentävät pesästä uusiin koteihinsa. Parhaani olen pentujen eteen yrittänyt tehdä, enemmänkin varmaan olisi voinut, ensi kerralla osaan sitten vielä paremmin. Tällä viikolla on ollut vika punnitus, vika kynsienleikkuu, vikat matolääkkeet (ja jollain pennulla on nyt sitten sen takia maha löysällä, en ole paikallistanut vielä että kellä.) Laitanpa muistiin tähän syntymäpainot, sekä tämänhetkiset painot.

Napapiirin Sankari, Jaska            296 - 3050
Kultakuume, Antsa                      276 - 2566
Pohjantähti, Esa                           290 - 2850
Rillumarei, Vesa                          290 - 3100
Tie Pohjoiseen, Hymis                276 - 3050
Revontulen Loimu, Bertta          247 - 3200
Noitarummun Lumous, Irmeli    266 - 2400

Pantaan totuteltu, mulla on kaksi vanhaa pentupantaa, joita oon kierrättänyt kaikilla. (En tiedä missä se kolmas, Jecun panta muuten on?) Enemmän pidetty nyt niillä pennuilla, jotka lähtevät huomenna. Ollaan myös käyty harjoittelemassa hihnalenkkejä, yksittäin ja pareittain. Kuuntelemassa junan kuulutuksia ja junan ääniä, tuossa lähellä kun on suurensuuri Villähteen juna-asema :) Liikenteen äänet tosin tulevat kyllä muutenkin tutuksi omalla pihallakin, tuossa vieressä kun se tie menee. Ja noita moottoripyöriäkin lähellä olevalla grillillä käy, niin tulee vähän äänekkäämpiäkin kulkuvälineitä kuunneltua. Jotenkin tuo ulkoilu tuntuu ennemmin siltä, että olis kissan kanssa pihalla kuin koiran. Mennään sinne mihin sattuu mieleen juolahtamaan, ja istuskellaan kun siltä tuntuu, sekä sinkoillaan eri suuntiin, kun ei sitä hihnaa vielä tietenkään tajuta. Jotta ei niistä vielä lenkkikaveria saa :D Ihmeteltiin, että onko ne oikeasti olleet muka näin pieniä kun ovat meillekin tulleet?

välillä oikeen laukataan...

...välillä se sujuu näinkin loistavasti, vastaan hankaa Jaska.

Olisko Vesku?
Fiolla vaanii Veskua
Hymis oli aika pro
Terveystarkissa ja sirutuksessa tietty käytiin viime viikolla, siellä todettiin, että pennuissa "ei todettu mitään perinnöllisiin, traumaattisiin tai tarttuviin tauteihin tai vikoihin viittaavia oireita. Pennut olivat rakenteeltaan normaaleja, rodulle tyypillisiä. Urosten molemmat kivekset olivat tunnettavissa kivespusseissa." Hampaatkin näyttäisivät tällä hetkellä asettuvan oikeinpäin suuhun, että sen(kin) puoleen ihan ok populaa. Tulevaisuudessa toivoisin, että kaikki pennunottajat käyttävät koiransa silmätarkissa, sekä lonkka-ja kyynärkuvissa. Muutaman kanssa tästä jo keskusteltiinkin, ja ovat kyllä hyvin mukana asiassa :) Tämä kannattaa sitten hoitaa minun kautta, saan Salpausselän Koirankasvattajien joukkokuvauksissa lonkka-sekä kyynärkuvat hintaan 130 euroa, ja siitähän saa vielä Schapendoes Ry:ltä palautusta 10 euroa per tarkki, eli hinnaksi jää vain 110 euroa. Silmätarkki on 35 euroa, ja siitäkin saa sen kympin takaisin. Joten ei tuo summa päätähuimaava kuitenkaan ole, ja kertoo sitten meille kasvattajille ja omistajille hyvin tärkeitä asioita jatkoa ajatellen, esim. agilityharrastusta varten. Toki Lahteenhan se on tultava, mutta säästää silti näillä hinnoilla melko pitkän pennin. Eikä kukaan onneksi kovin kaukana asukaan.

Rekkariinkin saatiin eka Pomppaloikka-pentue tosi nopeasti kun sirutus oli tehty. Kun Omakoiran kautta maksoi sen, niin heti seuraavana päivänä postilaatikossa paprut köllötti. Hienoa! Nekin tulevia omistajia täällä odottavat :) Pentupaketit ja pentuoppaat ovat valmiina matkaan mukaan myös. Jos joku keksii, mitä mä olen unohtanut, kertokoon, nyt ei ainakaan aamutuimaan pälkähdä päähän. Ja aina, ihan milloin vain, soittakaa tai laittakaa viestiä kasvattien omistajat! Ihan ehdottomasti haluan kuulla kaiken, omasta mielestänne vaikka vähäpätöiseltäkin tuntuvan asian.

Eikä ihan kauhea tunne jää, kun tietää, miten paljon niitä odotetaan uusissa kodeissa jo :) Tässä esimerkiksi Hymypyllyn uusi kaveri Tarmo kuvissa, ja siellä odottaa myös putket ja pallomeret <3 Tarmo vähän testaa, onko tulokkaan peti hyvä. (hirvittää nuo valkoiset hienot matot, kannattaa rullata ne varastoon hetkeksi ;) )



Äsken käytiin aamu-ulkoilut oman pihan "leikkipuistossa", vaikka märkää onkin kun koko ajan sataa. Onhan se sitten heti huomisen jälkeenkin mentävä ulos, satoi tai paistoi. Nyt pennut nukkuvat, ja minä taidan mennä sohvan nurkkaan katselemaan Gilmore Girlsiä. Sitä samaa jaksoa, jota olen yrittänyt katsoa jo pari päivää ;)

Kommentit