Pomppaloikan "Lappalaiset" 1 vrk

Pentueen teemana siis tosiaan yllättäen Lappi, koska Kopi on sieltä kotoisin, ja astutusreissukin oli niin mieleenpainuva. Joten nimet tulevat sen mukaan. Vielä niitä vähän pyörittelen mikä sopii kellekin, mutta ainakin yksi on jo ihan ehdoton.

Kun omenapuut olivat niin kauniissa kukassa, ja iski visio saada ne kuvaan niin tulos oli tämä:

poika 1

poika 2

poika 3

poika 4

poika 5
tyttö 1
tyttö 2

tyttö 3
Ihmeen tyytyväinen noihin kuviin olen, vaikka pilkuntarkka joskus olenkin, eikä ne ole ihan 100% tarkkoja. Koska nuo pennut liikkuvat ihan koko ajan! Eikä kamerassa riitä sisätiloissa poweri niitä pysäyttämään. Tai mä en vaan osaa laittaa oikeita asetuksia. No, assari laittamaan pentu alas, minä sarjatulella räpsimään ja siitä valitsemaan paras. Ei muuten montaa ollut :D Onneksi jokaisesta yksi jonka hyväksyin. Taidan tehdä tästä jatkumon, aina se kukka/pensas joka on kuvassa rekvisiitaksi. 1-viikkoiskuviin saisi ihanasti sireenin ja myöhemmin kesällä kukkii mun lempikukka pioni. Voi olla että silloin on jo vauhtia liikaa, saada enää minkäänlaisia kuvia. Ehkä sitten syömässä niitä pioneja tms.

Alan pikkuhiljaa nuo pojatkin erottamaan, ilman että täytyy koko koira käydä läpi "listan" merkkien mukaan. Osasyy tähän on siinä, että olen nämä alkupäivät kiinnittänyt lähinnä huomioni Pikkulintuun ja Jipon syömisiin. Nyt kun kriittisimmät kolme päivää ovat ohi, voi jo vähän huokaista. Ja Jippokin syö paremmin jo tänään. Pentulaatikossa siis hiljaista ja rauhallista, joka tarkoittaa että kaikki hyvin :) Kaikki pennut päällisin puolin tutkittuna terveitä, ei mutkahäntiä, kitalakihalkioita tmv muutoksia.

Ykköspoika erottuu muista raitahännällä, ja sillä että se jää mustavalkoiseksi, kaikista muista tulee erisävyisiä harmaita. Joillain on niin samanlainen tumma pigmentti kuin Jipolla, että jäävät varmaan mustaharmaiksi, osasta tulee varmaan vaaleampia kuten isästään. Vitospoika on "Hymypylly", koska sen pepun päällä on semmoinen yksittäinen kaareva viiva. Kakkospojan kauluri on kaikkein suurin, jatkuu selänkin päälle osittain. Kolmospojalla suurin valkoinen viiru naamassa. Nelospojan kauluri katkeaa vasemmalla, eikä kierrä koko kaulaa. Siinä tuntomerkkejä, jos joskus valokuvista yritätte niitä bongailla facessa :) Tytöt on helpot, Pikkulintu vaalein, Tahtoiitalla oikeassa kyljessä W-malliin tuo musta ja vasemmalla aika paljon valkoista. Kakkostytössä eniten mustaa ja isohko valkoinen raita naamassa. Silläkin toinen kylki ihan erilainen, enemmän valkoinen.

Tosiaan, yksi urospentu olisi vielä vapaana! Jos energinen harrastus- ja/tai lenkkikaveri kiinnostaa, ota yhteyttä tuijalaurila@hotmail.com tai 0445234484. Säpolla saa paremmin kiinni, puhelimella voi yrittää. Ehkä parhaiten sillä onnistuu iltaisin. Meidän elämänrytmi kun on hivenen outo muiden ihmisten mielestä, teemme molemmat kolmivuorotyötä. Jos ei olla töissä, toinen nukkuu mennäkseen töihin, ja puhelin saattaa olla mullakin sitten äänettömällä sen takia.

Kommentit

Ihania pentulaatikon asukkeja. Muistan vielä Perron tuollaisena käärönä😊