1. viikko täynnä!

No niin, mitähän sitä on muutaman viime päivän aikana tapahtunut. Ainakin elämä pentulaatikossa on tasaantunut. Suurimmat huolenaiheet, eli Jipon syöminen ja Pikkulinnun selviäminen on nyt poistuneet. Jippo vetäisi tänä aamuna purkillisen evästä, eilen illalla sormista meinas lähteä lihat, kun sille jotain ruokaa tarjosin. Tähän liittyen, se oksensi yksi ilta semmoisen kissanpennun kokoisen tiiviin pötkön karvaa, joten ei ihme jos ei mahaan mitään mahtunut....kokoaikainen nuoleminen vie sen kaiken karvan tietty mahaan, koska sitähän nyt irtoaa aika helposti. Sen jälkeen ruokakin alkoi maistua paremmin. Pikkulintu on lisännyt painoaan 45 prosenttia, joten ei todellakaan huono!! Aivan mahtavaa. Edelle menevät vain "Paksut Pojat 1 ja 2" sekä narttu 2.

Toki, jotta huolen määrä ei nyt ihan kokonaan loppuisi, niin se leikkaushaava nyt sitten kuitenkin tulehtui. Jipon lämpö nousi tosi korkealle, soitto ell ja eikun taas menoksi. Siellä ihmeteltiin kun haava tosi puhdas ja siisti, tulehdusarvot korkeat joten päättelivät että kohtutulehdus, vaikkei peräpään eritteet haisseet eivätkä olleet "väärän väristä". Saatiin antibioottikuuri, sitä aloin sitten antamaan. Seuraavana iltana kauhistuin kun yhden pennun tassu kyynärpäätä myöten punainen. Ei sentään kirkkaanpunainen, ettei veri ekana tullut mieleen mutta kumminkin. Lähemmässä tarkastelussa huomasin että se haava vuotaa mönjää. Ei mitenkään paljon, mutta tuo tissien painelu imiessä oli saanut sen tulemaan ulos. Sain sen lämmönnousun niin ajoissa kiinni, että haava alkoi vuotamaan vasta seuraavana iltana. Joten hiton hyvä, että mittailin niitä lämpöjä. Taas soitto ell (klo 23) että mitähän hittoa nyt pitäisi tehdä. Vastaus oli että ei huolta, antibiootit on jo, ja on tosi hyvä että mätä vuotaa ulos. Haavan huuhtelua vähintään 3 kertaa päivässä ja yritettävä pitää mätä pois pentujen suusta....joo-o. Ei ne siihen kuole, mutta ihan hygieniasyistä. No onneksi mulla oli semmoinen mahtava koirien ensiapulaukku autossa, joka on joskus voitettu kisoista. Siinäpä olis ollut eläinten kuumemittarikin, turhaan semmoisenkin kävin ostamassa. Sisältää mm. kaikenmaailman sidetaitoksia ja teippiä. Joten ei muutakuin ne hyötykäyttöön, laitoin taitoksen kahtia ja teippiä pitkittäin ja paristi ristiin tissien väliin, niin johan pysyy vaikka painelevatkin mahaa. Ei mee öllö pentujen suuhun, eivätkä saa paineltua sitä haavaa rikki. Onneksi Jippo on semmoinen kuin on, niin hoitotoimenpiteet käy helposti. Tämä asia ei mua oikeastaan silleen huolestuta, koska pystyn konkreettisesti tekemään asialle jotain. Ja tiedän että se varmasti paranee. Onneksi tosiaan pian, ei vuoda enää juurikaan ja haava vieläkin siisti päältäpäin. Nuo syömättömyydet ja pennun kasvu kun on semmoisia asioita mihin ei pysty itse suoraan vaikuttamaan tekemisillään. Tekijätyypin ihmiselle kauhea paikka.

Sitten painoseurantaan takaisin. Urokset 1 ja 2 nostaneet painoaan vähän reilu 40 prossaa, painavat reilu 400 grammaa nyt. Paksut pojat 3 ja 4 ovat hurjia syömäreitä, ja ovat nostaneet jo reilu 50 % painoaan. Painavat 435 ja 439. Viides uros vähän reilu 30 %, sekin painaa 363. Nartut 2 ja 3 aika tasoissa, painavat 370 suunnilleen, toka narttu nostanut kuitenkin painoaan melkein 50 prossaa, kolmas "vain" nelisenkymmentä. Pikkulinnun paino siis noussut 45 prossaa, ja nyt 210 gr. Kaikki painot eilisiltaisia, joten tänään jo varmasti enemmän.

Pentulaatikkonimetkin jo keksin, tytöt ovat Pikkulintu, Bertta ja Iita. Pojat Jaska, Antsa, Paksut Pojat ovat Esa ja Vesa, ja vitospoika Jalmari. Kimi halusi tuon yhden nimeksi Antero, kun Jecun pentulaatikkonimi oli se, en halunnut samaa niin hän päätyi sitten Antsaan. Olkoon sitten se :) Rekisterinimiä en vielä paljasta, vähän vielä hakevat nimet pariaan. Katsotaan mikä nimi kehenkin istuu. Tytöt ovat jo selvät kylläkin.

No mitäpä muuta...Jippo pääsi äsken ekalle kunnon "lenkille" synnytyksen jälkeen, uskalsin vartiksi jättää pennut keskenään, ja olipa se onnellinen! Niin läpsytteli tissit heiluen menemään nokka pystyssä leuhkana. Ja välillä piti käydä mua tönäsemässä, että mamma mä oon iloinen! :D Tultiin kotiin, annoin pojille ruoat, ja kas ihmettä! Siinä se oli Jippokin jonossa, että mulle kans. No se on siis tänään syönyt jo kaksi normaaliannosta ruokaa, aivan mahtavaa. Huomenna otetaan 1-viikkoiskuvat, kylläpä on mennyt aika äkkiä.

Loppuun vielä eilisillalta pikkunen video maitobaarilta, tungosta on :) KLIK
 Pennut ovat videolla järjestyksessä: (kellahduksen jälkeen) Tyttö 3, poika 4, tyttö 2, poika 2, poika 1, poika 3, poika 5. Tyttö 1 tyttö 2:n alla.

Kommentit