Valkkuryhmän Oilin treeni ja mammapäivitystä

Jecun osuus:

Meillä oli lauantaina ekstraOili, Vaun valkkuryhmän koulutus. Ei mitään ajatusta mitä tekis, kun oikeastaan eniten nyt tarvitsisi kokeenomaisia treenejä. No, tehtiin sitten ensin ruutu häiriöillä. Häiriöinä ruutuunmenon linjalla maassa makaava Minna, ylimääräinen tötterö sekä kapula- alkaa olemaan aika extremejä nää meidän häiriöt :D :D Voihan siellä sm-issä tietysti tapahtua mitä vaan! Ja ha! Jeccu paineli täysiä ruutuun, ihan tasan keskelle ja niin taa kuin voi. (vähän liiankin, oli jopa yhden tassun verran yli.) Ei nilitetty siitä, vaan pidettiin hurjat bileet kun ignoorasi nuo matkalla olevat jutskat. Lopetettiin sitten tasan tähän, ei hinkata enää määrää vaan nyt laatua.

Seuraavaksi ohjattu, ja tähänkin nyt törkeä häiriö, eli kohti sitä äsken tehtyä ruutua. Toki ekalla haksahti ruutuun. Ja tokalla. Tähän sitten neuvoksi: jos haksahtaa, käske seis (tämän jopa kuunteli, ja pysähtyi), vedä henkeä-kehu kuuntelusta, siirry askel kohti haettavaa kapulaa ja uusi käsky. Palauttaessa vauhtipalkkaus, ei haluta nilittää esim. vinosta pa:sta tai pyörityksestä tässä treenissä. Treenaa vain yhtä asiaa kerrallaan!! Sitten tämä jo toimikin, ei enää yrittänyt ruutuun, kun tajusi mitä tehdään nyt. Ei ennakoinut alkua kun maassa vain lätkä, joten mun teoria tötteröistä oikea. Suunnissa ei ongelmaa, eikä katsele sivuille käsky-sanasta, ei jää kiinni liikkuriin, joten tää liike alkaa olemaan aika hyvin kuosissa!

Luoksari. Tässähän sillä on ollut kanssa ennakointia, mutta vaan siellä Oililla kun tehdään puolet lyhyemmällä matkalla. Omalla hallilla kun päästään tekemään pitkältä matkalta, sitä ongelmaa ei ole, kun vauhtia enempi kuin järkeä, mutta siellä palaa tää vanha stoppiongelma. Tehokuuri stoppeja nyt, irrallaan ja liitetään takaisin vasta kun toimii. En huolestu tästä, tiedän että on treenin puutetta. Ps. aika hyvin osaa Jeccu stopata niinkin, että hypähtää ilmassa ympäri kohti takapalkkaa, ja jää seisomaan kohti sitä :D :D En tiiä mitä tuomari semmosesta kokeessa sanois? Enkä ymmärrä miksei siitä saanut palkata, ainakin se pysähtyi hiton nopeesti ;)

Mistä mä kyllä huolestun, ja mistä lähtee kohta taas järki, on ne perkeleen kaket.  Ne ei kyllä valmistu ikinä, ja nyt pitäis vaihtaa tekniikkaa (jos jaksaa). Oikeasti Oili tuumasi näistä niin, että meet kokeeseen, katot mitä niistä saa ja jos 7 tai enemmän, annat olla. Hän tuntee mut jo sen verran hyvin, että A) tietää etten oo kovin hyvä tekemään tuommosta hinkutusta hinkutuksen perään. Treenata mä kyllä jaksan, mutta semmonen älytön yhden asian nitkutus ei vaan mee. B) ei olla pyrkimässä maajoukkueeseen tms. joten kyllä muuten kelpo kaket piisaa. (esim. siihen TVA:n arvoon ;) ) Jeccuhan tekee hyvät sei-maa, maa-sei, maa-istu, istu-maa-vaihdot. MUTTA se helvetinperkeleen sei-istu ei vaan mee tarpeeksi taa. Ja siitä johtuen istu-maa tulee eteenpäin. Tosissaan järki lähtee. Piste. Tosin sitten treenikaverit sanoi, että ei ne oo niin kamalat kuin mulle jäi fiilis, ihan hyvin voi mennä kokeeseen niillä. En tiiä. Riisipussit kehiin ja hinkuttamaan....


Mutta onhan sillä ihana seuruu <3 Treenattiin porukassa edellisenä sunnuntaina, Heli liikkuroi ja pyysin Minnaa sanomaan kun on ekstrahyvä, niin palkkaan. Minna sitten naksutteli mulle merkiksi, ja naksutteli sen verran usein, että multa meinas mennä jalat solmuun, kun yritin kävellä ja palkata samaan aikaan. Peruutus ihan superhieno!! Tätä tein myös eilen kun oltiin Kiveriön kentällä, ihan uusi paikka joten alkaa mennä ihan missä vaan. Tästä tosi onsku!

Treenattiin eilen myös ruudun paikkaa, niin että lähetyspaikka ei muutu mutta ruudun paikka kyllä. Joten se pitäis bongata eikä vaan juosta sinne missä se äsken oli. Vaihdettiin ruudun paikkaa vissiin 4 kertaa, aina pari metriä sivuun edellisestä paikasta, ja sehän alkoi jopa toimimaan! Ekoilla toistoilla tietty taas vaikeaa. Ajatteli ja katsoi mennessään että mihin nyt. Ja se joskus esiintyvä raville siirtyminen, kun aivosoluja joutuu käyttämään normia enemmän loisti poissaolollaan. Eli ei se kuitenkaan hirveästi joudu tuota enää funtsimaan, aika varma alkaa olemaan. Ruudun paikka sillä on kyllä tosi hyvä, kun ruudun vaan löytää, niin se vaan menee sinne aina samalla tavalla. Helikin nauroi tätä että kyllä se paikan tosiaan tietää! Tämä liike on ollut sitä toistoa, toistoa, ja aina vaan toistoa, että on oppinut sen. Kun muistelee, miten mä tätä hommaa viime syksynä kirosin ;)

Ainiin, pikku päivitys myös Cassun treeneistä, kyllä sekin sentään joskus treenailee. Vaikeimmat on olleet nyt se tyhjään lähetys, kun ei ole mennyt suoraan kokeessa. Nyt uudessa paikassa sekin eilen meni suoraan eteen, jesh!! Hallillahan tämä on jo toiminut, mutta siellä on kuitenkin aina jotain mihin se kohdistaa katseensa, kentällä kun on oikeasti pelkkää tyhjää, niin ihan eri homma. Otin palkkaustavaksi myös sen, että kun käsken eteen! niin heitän pallon jo matkalla sen yli, joten tulee mielikuva siitä kovaa suoraan menemisestä. Eilen pääsi myös pitkästä aikaa kokeilemaan sitä, että vaihtaa lähetyspuolta, kun oli se laaja kenttä. Ritomäessäkään sitä ei oikein voi tehdä, sen verran kapea. Mutta testattu on, ja toimii! Kiertoa on myös treenattu, esteiden ja kapuloiden kera. Meni hallilla hyvin, niin kauan kunnes lisättiin liikkuri. Se häiriö liikaa. Tosin se liikkuri oli Kimi, että en tiiä olisko sen läsnäolo häirinnyt enemmän? Kun joskus talvella Cassulle tuntemattoman ihmisen kanssa ei tuota tullut. Mutta liikkurin kanssa pitäis päästä treenimään sitä liikettä. Kaikki muut liikkeet ovat ok, vanhaan malliin. PAITSI seuruun peruutus. Siinä syy, miksi meitä ei oletettavasti tulla enää kokeissa näkemään. Se vaan pakenee "alta", tai peruuttaa niin saatanan kovaa, että on jo metritolkulla mennyt kun mä otan vasta ekaa askelta. En kestä. Enkä jaksa.

Jippokin treenasi pikkuisen eilen, kyllä se olikin innoissaan kun pääsi tekemään! Ruutua, ja sehän menee sinne kuin vanha tekijä! Noutoa, ja nyt otin jo perusasentoon, heitin kapulan ja vaadin odottamaan ennkuin haki. Kontaktista sai luvan noutaa. Onnistui tämäkin. Lopuksi vähän nenänkäyttöä, eli oman etsintää kentän laidalla kuivuneen heinän seasta. Ensin vähän helpommin, ja pikkuisen vaikeutin koko ajan kun näytti olevan helppoa. Sitten tein jo liian vaikean, kun oli kokonaan heinän alla, ei löytynyt. Vaikka näytti että "merkkasi" sen, niin ei alkanut kaivamaan sitä heinän seasta. Helpotin vähän, niin onnistui taas. Tuotahan sille voisi tehdä, sehän vaatii rauhallista mielentilaa ja jos se haluaa jotain puuhaa, niin ei ainakaan vaadi hyppimistä ja pomppimista.

Sekä lopuksi mammapäivitys: Minä se vaan niitä tiineyden merkkejä kyttäilen, lenkillä Jippo on sitä mieltä, että semmonen lepposa ravi riittää ihan hyvin vauhdiksi. Vaikka kuinka yrittää muut kirittää, niin minä nyt tulen täällä arvokkaasti ja hitaasti ja piste. Metsässä hän vaan mielellään makailis sammaleilla, varmaan nisiä kuumottaa? Alimmat kaksi paria turvonneet ja punaisemmat kuin normaalisti. Mittailin huvikseen vyötärönympäryksen, joka oli 51 senttiä, enkä tietenkään sitä koskaan aiemmin ole mittaillut, joten vertailukohtaa ei sinänsä ole. Cassuun verrattuna ylhäältä katsottuna selvästi isompi. Ne kun suurinpiirtein samaa kokoa ovat. Jippo aiemmin painanut muutaman kilon vähemmän jopa, nyt ei oikein siltä näytä. Anteeksi kännykuvan huonous...Jippo "tuntuu tukevammalta" käteen, olematta ollenkaan lihava. Hirveenä en viitti kylkiä painella, sievästi siveltynä sen kylkiluut kyllä tuntuu, mutta vyötärö täysin olematon.Viime viikolla Jippo oli kaksi päivää syömättä, mikä on ihan järkytys noin ahneen koiran ollessa kyseessä. Ensin kelpasi jauheliha-nappulaseos, aikun on hyvää (meillä ruokitaan 50/50). Sitten seuraavana päivänä se oli ihan hirveetä schaissea, yritätkö sä tappaa mut tällä!?!? Kuppi vaan peiteltiin. Meillä kun ei sitten yleensä tarjoilla mitään ekstraa, jos ruoka ei kelpaa, niin sitten syödään seuraavalla kerralla. Aattelin että sillä on paha olla, eikä sen takia sitten syö, sitä kun esiintyy eikä kuulemma tarvitse huolestua. Sanoin kuitenkin Kimille, että tarjoaa illalla sitä ruokaa uudelleen, laitoin jääkaappiin talteen. Ei kelvannut illallakaan. Jeccu sai sitten sen evään pois kuleksimasta. Hyvin maistui. No seuraavana päivänä yritin pelkkää jauhelihaa, ei kelpaa. No entäs pelkät nappulat, ja sekaan "soossiksi" Nutrolin-öljyä. Ei kelpaa. Edelleen myrkytystarkoituksessa oltiin liikenteessä, hyi hitto sentään. Ruokaa (ihmisille) tehdessä paistoin jauhelihaa, ja sen tuoksu ilmeisesti herutti makunystyröitä, kädestä hyvin nirkoisesti muutaman murun otti. Laitoin kuppiin, koska minähän nyt en koiraa kädestä syötä.....ja ei kelpaa, eikä kelvannut napujenkaan kanssa. No siinä vaiheessa aattelin että ehkä se nyt pitää niistä periaatteista tinkiä, jottei tuo koira nyt nälkään kuole, tai ne sikiöt lähdety pois nälissään tai jotain. Laitoin kanankinttuja sulamaan. Illemmalla kun ne oli sulaneet, niitä tarjolle muutama, enkä muuten ole ikinä nähnyt että olis ruoka niin äkkiä kupista kadonnut. Se oli muutama rouskaisu ja sinne meni. Jippo yleensä tuommoista ruokaa pikkusen kauemmin kuitenkin syö, se kun on sen verran pienempi kuin pojat, niin yleensä saa vahtia ettei ne ehdi syömään senkin kanoja. Sen jälkeen ruoka on kelvannut taas ihan ok.

Viisaammat ihmiset kertoivat, että ihan nämä kaikki merkit osuu valeraskauteen, jotta vielä ei pitäisi innostua. Ei sillä kyllä tällaisia oireita koskaan ennen ole ollut juoksujen jälkeen, mutta eipä sitä koskaan ole astutettukaan. Todellisia vastauksia saadaan ultrassa keskiviikkoaamuna, ja arvailun voi lopettaa. Nyt ihan kaikki varpaat ja sormet ristiin että siellä mahassa elämää on, ja muutakin kuin mahakaasuja!

Ps. tätä kirjoittaessa Jipolla tuli toinen aamupahoinvointikohtaus, puklasi jälleen vierassängyn päiväpeitolle. Ja reunalta alas. Eikun pesukone pyörimään...

Kommentit