Odotellaan kärsivällisesti, viikot 4-6

Isi ja tytär vappuaattona <3 Olkoon vaikka kuinka omia, ja vaaleanpunaiset silmälasit, mutta kauniita ovat! :D



Sitten mahakuvia vertailun vuoksi:

28 vrk

Näiden kahden välillä ei kovin suurta eroa ole, jonkun verran suuremmat tissit ovat. Alkavat vähän roikkumaan. Mittaus kylkikaarien takaa ekassa 54 cm, tokassa 58 cm. Vyötärö 51 cm molemmissa. Ruokaa vielä normaalimäärä, viimeisellä kolmanneksella siirryn kahteen ruokintakertaan päivässä. (Edit. siirryin kahteen kertaan vrk 37, on niin kauhean nälissään että Kimi ei uskaltanut namia antaa käsistä vaan heitti lattialle. Hyökkäsi joku pikku-piraija sormiin kiinni :D Saanut illalla pikkuannoksen nappuloita. Hyvin kelpaavat.) Ja katsotaan siitä miten edetään lopputiineyttä kohden, ja miten paljon ruokaa pitää lisätä.
 
35 vrk
Tätä ruokintaa mietittiin, meillä kun koirat syövät agility&sport-ruokaa, ja Jipollahan liikunnan määrä suorastaan romahti tiineyden myötä. Pois jäivät aksatreenit, -kisat ja pitkät monen tunnin lenkit maastossa. Toki liikutaan vieläkin, 5 kilsan lenkkiä menee ihan mielellään pururadalla. Jos irti laskee, niin ei kyllä riehu, vaan jolkottelee siinä lähettyvillä, versus entiseen jolloin juoksi pitkin maita ja mantuja, ja meni varmasti tuplasti tuon vitosenkin lenkin. Päätin että saa liikkua omaehtoisesti sen minkä jaksaa, käydään metsässä lenkillä aina kun on mahdollista. Inhoan hihnalenkkejä, mutta on niitäkin tietty tehtävä kun on kiire, työpäivien aamuina varsinkin. Nartun hyvä fyysinen kuntohan edesauttaa helppoa synnytystä ja palautumista pentujen jälkeen. Joten palatakseni siihen ruokaan, vaihdoin pari päivää sitten Jipon penturuoalle, jossa on vähän vähemmän proteiinia ja rasvaa kuin tuossa sporttiruoassa. Pennut saavat kuulemma jokatapauksessa kaiken tarvitsemansa, niiden takia ei tarvitse olla huolissaan :) Sitten kun alkaa imettämään, silloinhan sitä ruokitaan tasan niin paljon kuin haluaa syödä, ja täytyy miettiä josko vaihtaisi takaisin siihen samaan kuin pojille annetaan. Pennuille sitä sporttiruokaa ei kyllä voi antaa. Onpahan sitten tuo penturuoka niillekin jo valmiina. 

Käytöksessä havaittavat muutokset; yrittää selvästi olla hyppimättä ilosta kun tulen kotiin, ihan aina siinä onnistumatta :D Ja kun sen lempiasento on ollut semmoinen jossa se nousee mua vasten, ja venyttelee, ja sitä pitää siinä rapsutella, niin sen on lopettanut melkolailla kokonaan. Myöskään lelu, jonka annoin jo viime viikon perjantaina, ei ole kokenut karmeaa kohtaloa niinkuin kaikki lelut tätä ennen. Se on jätetty aikalailla kokonaan rauhaan. Yleensä ne on riekaleina n. 5 min kauppakassista ilmestymisen jälkeen. Tällä viikolla ollut muuten kylläkin pirteämpi, varmaan siksi kun viime viikolla oli vähän oksu olotila. Lenkilläkin menee reippaammin, otti jopa laukka-askeliakin :D

Vrk 37, mittaukset: vyötärö 54 ja kyljistä 60! :O Tosin osasyynä tuo tissien hurja kasvu. Huvitti kun Kimi tuli hakemaan mua töistä, ja kävin näyttämässä Jippoa meidän toimistolla. Nostin etutassut ylös, että kattokaa sen mahaa ja meinasin ite järkyttyä. Jestas, miten sen tissit oli kasvaneet yhden päivän aikana! Ihan punaiset ja turvonneet. Hirvittää että minkä kokoinen siitä lopulta oikein tuleekaan. Olin näkevinäni liikahduksia masussakin yksi ilta. Tai sitten kuvittelin iloissaan vaan ;) Kimi oli myös nähnyt pari päivää sitten meidän koirien hierojan lenkillä, ja hän oli kysynyt että milloinkas se laskettu aika oli? Kimi sanoi että joku 20 päivä. Hieroja oli tuumannut, että on sillä aika leveä selkä....tänään otetun kuvan, ja tuon 28 vrk kuvan välillä jo selkeämpi ero onkin. Otin sivukuvankin, mutta eipä tuommoisesta karvakoirasta kyllä mitään siitä näe. Yritin ottaa ylhäältäpäin, seisoskelin kaikenmaailman kalusteiden päällä, mutta putki liian pitkä. Ei onnistunut.

39 vrk
















Ja ooh! Minkä yllärin Kimi oli tehnyt tiistaina! Olin iltavuorossa ja hän laittoi kuvan, että tämmöinen on tullut tehtyä :) Sielläpä on pentusten hyvä kasvaa ensimmäiset viikot, kunnes reviiriä laajennetaan. Tilasin myös koiraportin, että pojat pysyvät alkuun poissa tuolta huoneesta, mutta voi pitää ovea auki että Jippokin näkee mitä puuhaillaan. Jos tahtoo. Eilen se meni ekaa kertaa tuonne lootaan itse, vähän vissiin pesää jo suunnittelemaan. Kimi tuunaa tuota vielä sen verran, että madaltaa "oviaukkoa" vähän, ja tekee siitä aavistuksen leveämmän. Helpompi sitten vielä sen isomman masun kanssa kulkea. Niin ne viikot vaan vierivät, enää kolmisen viikkoa odotusta jäljellä!

Kommentit