SM-nollien keruu aloitettu!

Päästiin sentään agikisoihinkin Jipon kanssa, kaikkien näiden tokokokeiden lomassa. Vähän hermolepoa ;) Kyllä agility vaan on hauskaa, vaikkei ihan putkeen meniskään. Tai sitten just sinne putkeen, vaikkei pitäis :D Maanantaina oli Kirkkonummella iltakisat, kaksi agirataa ja tuomarina uusi tuttavuus Reetta Pirttiniemi. Näyttäis olevan samaa sarjaa näiden uusien miestuomareitten kanssa, sujuvia, jouhevia ratoja, missä kumminkin ohjaustakin tarvitaan. Toka radalta poistatti renkaankin, kun ei ollut hyvä kulma sille tulolle. Ajattelee koirien turvallisuutta siis. Tykkäsin tyylistä!

Oon nyt kiinnittänyt tosissaan huomiota tuohon lähdössä pysymiseen, ja kyllä se nyt siellä pysyikin molemmat lähdöt. Hyvä homma! Alussa oli säätöä molemmilla radoilla, kun ei millään malttais kumminkaan tulla viereen ja istuakin vielä, menee sitten mieluummin maahan mahalleen. Häntä vispaa ihan hulluna, kun on niin kivaa :)

Kummallakin radalla tosi hieno keinu, ei paljon nopeampi tuon painoisella koiralla voi olla, ettei tule lentokeinua. Eka radalla puomin pomppaa, vaikka kuinka käytiin ulkona olleella puomilla tekemässä kontaktia ennen kisaa. Kerrankin  muuten oli harkkaesteissä puomi, loistavaa! Käytiin sitten radan jälkeenkin, muistuttamassa mitä sitä oliskaan pitänyt tehdä. Jipolle ei se radan lopettaminen kesken vaikuta mitään, oon sitäkin kokeillut, se vaan ei siinä huumassaan pysähdy, eikä ota sitä minkäänlaisen oppina jos keskeyttää. Kaikkein parhaiten se pysähtyy kun olen edellä, kauempana sivulla, tai jäljessä, mutta jos joudun tulemaan tuolleen vierelle, niin pomppaa. A:ta kisoissa ei ollutkaan kummallakaan radalla.

Kepit menee tosi hienosti, vaikka ekalla pujotellaan päin putken sivua, ja tokalla teen valssin keppien päässä. Näitä on nyt treenattu kotona, että mä siellä edessä hyppelehdinkin miten sattuu ja tekee loppuun. Molemmilla radoilla hyvä kepit, nou problem, jesh! Vaati vaan näköjään vahvistusta, vaikka sitä kuvittelee että kyllä se jo osaa, mutta eihän se, nuori koira.

Tuohon kohtaan mistä eka radalla hylly tulee, mietin paria vaihtoehtoa, ja valkkasin sitten tuon. Tehtiin sitä kohtaa eilen treeneissä, ja löydettiin vissiin neljä eri tapaa millä se olis toiminut :D Noin ei. Eli taas opittiin jotain!

Hyllyrata

Toka rata oli käänteinen versio ekasta, melkein. Nyt otin itteäni niskasta kiinni, ja mietin sitä Samin sanomaa asiaa: "Miksi sua pitää aina vähän potkia ennenkuin alat ohjaamaan kunnolla?" Nimenomaan, miksi? Kun kumminkin osaankin ohjata, ainakin nyt vähän sentään, ja sitten menee semmosella löllö-asenteella kisoihin. Alusta asti asennetta kehiin, niin alkaa nollia plopsahdella kummasti. Muistaispa tän seuraavissakin kisoissa ;)

Meillä oli melko hyvät Samin treenitkin tuossa, loi itseluottamusta kummasti meidän yhteistyöhön Jipon kanssa. Siis sillälailla hyvät, että tajusi tuonkin. Ensin mentiin rata nollana, sitten korjattiin huonompia kohtia. Tokalla pätkällä nollarata alkuun, 30 sekkaa taukoa, ja uudestaan. En yhteen kohtaan ehtinyt enää samaa ohjausta tekemään, joten "think on your feet" ja tein sylkkärin ja sain ohjattua lopun nollana. 30 sekkaa taukoa, ja taas nollayritys. Sitten jo kosahti, samassa kohdassa kuin aiemmin, meni takaosan suoraan putkeen kun en vaan ohjannut/jaksanut ohjata enää kunnolla. Jalat ihan hapoilla tässä vaiheessa jo :D Kauhee rääkkääjä! Ei vaan, oikeesti tosi loistotreeni! Pointtina se, että myös väsyneenä pitää pystyä ohjaamaan, ja kun käy jotain yllättävää niin siihen reagoiminen. Se että et ehdikään sinne minne pitäis, niin matkalla vielä ohjauksen vaihto. Sami kysyi treenien alussa, että mitä aattelit tästä treenata, niin sanoin että no katotaan miten meille käy. Hyvin kävi, ekat ulkotreenit tänä kesänä, tuo pohja on tosi upottavaa, joten siinä on aika raskas juosta. Rimat 45, eikä tuottanut Jipolle ongelmia. Tässä siitäkin illasta todistusaineistoa: Toka pätkä eka kiekka (tässä tulee kyllä yks ylimääräinen hyppy ennen keppejä muutes, mutta jatketaan silti :D ) Sitten se toka kiekka. Verrattavaksi treenien ihan eka, ja ihan vika veto. Painaa se jo vähän molemmilla jaloissa.

Palataanpa takaisin kisoihin, toka radalle. Muistin jättää tilaa nelosputkeen menolle, aika moni sen peitti tehokkaasti tuossa. Valssin hieno ajoitus (hyvä mä!) kun koira tulee putkesta, ei paljon optimaalisempi linja koiralle voisi tulla. No sitten se tosi huono putkijarru, kröhöm....eipä suhinat juurikaan auta, treenattiin myös tätä eilen illalla, eikä se reagoi siihen yhtään. Vaan siihen että mä tuossa pysähdyn ja tulee sen mukaan. Stoppi ennen putkea auttoi, varsinkin kun lentää perseelleen, kun ei ollut nappikset jalassa :D Mutta ihan parhaiten toimi vastakäännös. Sekä läheltä että kaukaa! Hienosti kääntyi, ihan putken suulta mielettömän tiukasti. Ihan ekalla pelkällä suhinakäännöksellä painui tasan suoraan puomille. Mutta hyvä, nyt on tiedossa miten tämmöiset ohjataan. Kyllä noista kisoista saa aina hyviä treeniratoja itelle ;) Sitten ne kepit mitkä meni hyvin taas, teen sen valssinkin uskaliaasti päässä, ja pysyy kepeillä. Hyvä Jippo!! Sitten alkaa mun varmistelu, sinne asti kun päästiin nollana, niin otin tosissaan haltuun, putkesta takaakierto, vastakäsi, ja vasta sitten ohjaus puomille. No ehkä vähän vähemmänkin kontrollia tuossa olis riittänyt ;)  Mutta meni puomille, eikä putkeen, puomilla aloitin hokemaan "missä kiipee missä kiipee" jo puolessavälissä. Siitä tulee sitten melko hidas, kun oikeen aattelee. Siis totahan mä teen treeneissä, kun pidän kiinni ja lähetän sen yksin menemään puomille. Aattelin kokeilla että kuinka se toimis tässä, kun taas jouduttiin vierekkäin juoksemaan. No hyvin toimi, muistin ilosta kiljahtaa ja sitten otin sen takahypyn tarkasti, kun edellisellä pudotti siellä riman, mietin että ihan hyvin voin sen varmistaa, lopussa ei ole mitään mihin pitäisi ehtiä. Sitten keinu, ja sen kun meni oikein, niin sitten vaan päästeltiin menemään. Voishan se toki irrota paremmin tonne loppuun, mutta en uskaltanut jättää palkkaa sinne, kun en ole kokeillut kuinka kisoissa kävis kun tietäis että se siellä on.  Hyvin kumminkin, ei vilkuile mua ja menee suoraan eteen. Ja eka nolla kolmosissa!!! Jeeeeee! Kylläpä oli mahtavaa, ja varsinkin kun kisaamassa oli seurakamuja, ja he siellä riemuitsivat yhtä lailla :D Kiitos teille ihanat!!! Videolta näkyy porukka vasemmassa alalaidassa, siellä Kikka jo intoilee ennen maaliakin :D Ai että kun lämmittää sydäntä tämmönen porukka mitä meidän seurassa on!

Katoin tuloslistat, ja tuolla varmistuksella, puomin pysäytyksellä ja hurjalla kaarroksella ennen keppejä, etenemä silti 4 agiradalla. Ei onneksi ole ongelma tuon kanssa vähän varmistellakin, aika kyllä nolliin riittää <3 Seuraavaksi sitten agirotu, ei hirveän kauas tartte kisaamaan lähteä, kisapaikalle taitaa olla meiltä 6 kilsaa :D Siellä nähdään!

Kommentit