Juuei

Oltiin sitten tosiaan eilen illalla taas Forssassa kokeessa. Tuomarina tällä kertaa Tiina Heino, jota moni arvosteli tiukaksi. Itse kyllä olisin joistain liikkeistä antanut vähemmänkin, mutta mähän olenkin tiukkapipo ;) Paikallaoloista on kyllä tosi tarkka, jos koira siirtää tassua edes vähän tai nuuskii, niin pisteet vähenee, kovasti paljon huomautettavaa löysi eilen meidänkin ryhmän istumisesta, paitsi meille sanoi että täällä ei tapahtunut mitään. Hieno Cassu! Taidettiin saada eilisen ainoa kymppi istumisesta <3  Paikkamakuustakin oltais saatu kymppi, mutta nousi viereen vinoon, joten siitä 9. Hitto. Tästäpä uusi treenin aihe, olen kyllä huomannut sen joskus ennenkin mutta en ole siitä jaksanut nilittää. Muutakin ja isompaa treenaamista ollu ;)


Mitä tässä nyt on huomannut näissä EVL-kokeissa, niin kaikilla tuomareilla on se "oma juttu" mistä pitävät kiinni. Niin kuin Tala, joka esim. zetassa arvostelee miten nopeasti ja hyvin stopit tehdään, ei niinkään seuruun merkitystä tässä liikkeessä. Kun taas joku toinen tuomari kulkee oikein perässä, ja katsoo miten suoraan merkkien välillä nämä asennot tehdään. Ja jos ylittää "keskiviivan", liike voi olla peräti nolla. Ja sen suoraan ysikympin kulmassa ruutuun ja merkille menon, rokottaa tosi paljon siitä jos kaartaa. Eilinen tuomari taas ei ihan niin paljoa, vaikka hänkin kyllä siitä vähän vähensi.  Mutta suurinpiirtein joka tuomarista joku on sanonut, että tämä on tiukka, miksi me tälle tultiin. Ihan oikeasti tiukka mun mielestä on ollut ainoastaan Bellaoui (anteeks jos meni nimi väärin). Tykkäsin tästä Tiinasta, menisin kyllä uudelleenkin ihan ehdottomasti. Reilu ja mukava tuomari. Linjakin piti, arvostelu oli kaikille samankaltainen. Ja joo, ei se vaan aina ole....


Joten siis paikkikset meni hienosti, oltiin suoritusvuorossa nrolla 5, joka olikin oikeasti 4, kun joku taas oli jättänyt tulematta. Ihan oikeesti, miten paljon voi ärsyttää, ihmiset yrittää hulluna saada koepaikkoja, ovat toiveikkaasti varalla sijalla 25. ja sitten ei vaivauduta ilmoittamaan ettei tulla. Tai ilmoitetaan tuntia ennen koetta. Tähän mennessä ihan joka kokeessa on käynyt noin. Pitäisköhän mennä hengailemaan koepaikkojen reunalle, että täällä ollaan suoritusvalmiina jos tarvii!! Vähän niiden muidenkin ajattelemista peliin, kiitos! Nimimerkillä joka helvetin kokeeseen sähköpostia laittaneena, ja vain pariin paikan saaneena. Jopa Vöyriä myöten, enkä ees tiiä missä se on :D


Eli mentiin taas sekoitetussa järkässä, aloitettiin ruudulla, jatkettiin liikkeillä zeta, luoksari ja seuruu. Ruutua tein parkkiksella, kun se liike nyt jostain syystä on ollut vähän outo. Hienosti meni, ja ihan suoraan merkille sekä ruutuun. Auringonpaisteessa. Kehässä ruutu oli samassa paikassa kuin viimeksi, eli lähdettiin auringosta ja mentiin varjoon merkille. Ja joo, nyt mä olen varma että sen hämäränäössä ainakin on vikaa, meni taas vähän kaartaen mutta ihan vaan inasen. Merkiltä lähti suoraan eteenpäin (!) eikä oikealle. Stoppasin äkkiä, siinä reunassa nimittäin metsää ja kehän reuna aika lähellä. Uusi ruutukäsky, ja sitten meni suoraan sinne??? Aivan outo homma. Loppuosa loistavasti, tästä seiska.


Tosta näkemisestä nimittäin, oltiin edellisenä iltana Jokimaalla treenimässä, ohjatun noudon kapuloita se vaan ei erottanut, kun saman värisiä suurinpiirtein kun maa. Keskimmäisenä oli normikapula, kun yksi ohjattu on hajalla. Joten valkkasi sen mieluiten minkä näki, eli sen keskimmäisen tietty kun on suurin. Vaihdetiin Helin söpöt vaaleanpunaiset ja löyti heti sen oikean. Olin sitä mieltä että se ei ihan oikeasti niitä tuosta maasta erota. Eikä kyllä erotakaan. Sehän ei pimeessä tykkää mennä, kun ei varmaan näe ollenkaan. Tästä tulikin mieleen se luonnetestin pimeä huone, ilmankos se sielläkään ei saanut tassujaan lattiasta kunnolla irti.


Eli seuraavaksi zeta, oli vähän taas semmonen "puoliksi-kuulolla-olotila" sillä, joten eka asento, eli istuminen jäi seisomiseksi. Muut stopit ok, tästä 6. Sanoin tästä Markolle treeneissä, että mua ärsyttää sen semmonen välinpitämätön ilme tässä liikkeessä, ei ole yhtään semmoinen: Mitä tehtäis-ilme? Kattelee ympärilleen tehdessä, ja on jotenkin hohhoijaa-olotila. Sen mielestä ehkä siis maailman paskin ja tylsin liike? Jotenkin tästä on saatava kivempi sille.


Siitä suoraan luoksariin, ja ihan ekaa kertaa kokeessa teki stopit niin kuin treeneissä! Ihan mahtava, tästä pari kisakaveria kävi sanomassakin että oli tosi hienot stopit. Saatiin 9,5! Inasen vajaa pa. Ylläri.


Vuorossa seuruu, ja se alkoi hitaalla käynnillä, mikä sopii meille ihan loistavasti. Keskittyy heti alusta paremmin. Joten saatiin jopa 8! Oon niin tottunut paskoihin numeroihin tästä, että nää kasit tuntuu jo ihan voitolta :D Ainakin työ-sellaiselta. Tunnustan että juoksussa sille murahdin kun se levähti. Tuli takas lähemmäs ;)


Eka osio siis ohi, ja minä tyhmä menin laskeskelemaan pisteitä. Oli niin hyvät numerot alla, huolimatta tosta yhdestä kutosesta, että sata pointsia olis riittänyt ykköseen. Ja jäljellä ne Cassun lemppariliikkeet ja bravuuri kaukotkin. Ehhehe. Ei ikinä pitäis aatella....mutta eipä ainakaan ollut masentava fiilis mun suunnalta Cassulle toka kehään mentäessä. Tai oikeastaan kolmanteen, paikallaolot mukaan lukien.


Jatkettiin metallinoudolla, hetken epäröi ennen kuin otti, palautti inasen vajaasti joten 8,5. Tästä pitää muuten nyt treeneissä palkata paljon, en oo treenannu koko liikettä, kun ei ole ollut tarvetta. Näkyy sitten tommosena epäröintinä näköjään. Tehdään siitä taas maailman paras, tyyliin nosto ja kokonainen nakki :D


Seuraavana ohjattu, valkkasin tuon aiemman tarinan takia isot, jotka olivat värilliset. Ne keskikokoiset oli puunväriset. Merkille hienosti ja jopa kohtuunopeastikin, pysähtyi, saatiin vielä vasen joka oli ruudun edessä (kartiot kyllä poissa), mitä en olisi halunnut kun sillä on tapana lähteä ruutuun vaikka tehdään ohjattua. Heh, mutta epäröimättä ja nopeasti haki sen vasemman, ison kapulan. Pyöräytti ja taas inasen vajaa pa. Siis 8. Selkeä linja=pyöräytys -1, vajaa pa -1. Jos sitten enempi pureskeli, niin siitä lähti jo reippaasti pojoja. Siitä ei tuomari tykännyt yhtään.


Sitten ne kaket. Tässä vaiheessa paikalle oli tullut porukkaa jo paljon, seuraavaa luokkaa varten ja ihmisiä tietenkin siinä kehän reunalla katsomassa. Myös teltta, ja tuuli joka löyhytteli teltan reunoja mukavasti. Ja vieraita koiria selän takana. Siinäpä yhtälö, jossa Cassu ei suostunut tekemään ensimmäistäkään vaihtoa. Ei edes inahtanut yhteenkään käskyyn. Viereenkin kun palasin, niin tosi nihkeästi ja vajaasti nousi. Tiesi kyllä että ei mennyt oikein, mutta ei vaan voi pieni schapendoes nousta ettei kukaan hirviö tule ja syö. Voi huoh. Kiss goodbye to ykköstulos. Harmitti etten tajunnut mennä lähemmäs, ja tehdä edes yhtä vaihtoa ja palkata siitä hurjilla kehuilla. Tein kyllä kehän ulkopuolella sitten lenkin jälkeen, ensin yksin kaukana, ja teki ihan loistovaihdot. Mutta kun mentiin siihen aidan viereen niin, että selän takana ihmisiä ja tapahtumaa jne niin ei meinannut millään nousta. Kun nousi niin hurjat kehut ja palkat. Ja se auttaa ehkä tuon kerran. Mutta kun se valitettavasti ei auta, kun siinä kokeessa pitää nousta ekalla ja pitää kyetä tekemään huolimatta niistä "uhkista" joita selän takana on. Tähän kun ei vaan oikeen se treeni auta, se riippuu ihan siitä mielentilasta, missä sattuu olemaan. Jos on rohkeampi fiilis ja itsevarma olotila, niin tekee kyllä. Mutta jos siitä tuntuu että pelottaa, niin eihän se sieltä nouse. Huolimatta mistään treenin määrästä. Eihän se toki haittaakaan.


Eilinen fiilis yleensäkin, ihan autosta lähtien ei ollut semmoinen kuin viimeksi. Ja Cassun kanssa syitä on mahdoton lähteä etsimään, se voi olla ainoastaan se tähtienkin asento. Tällä kertaa se ehkä on Jecun tötterö (kun sillä on päässä tuutti, mikä osuu tietenkin muihin koiriin kun yrittää olla normaalisti ja esim. leikkiä.), sille Cassu on murissut kun tulee metriä lähemmäs ja ottivat pihalla vähän yhteenkin sen takia. Kun Cassu hyökkää Jeccua vastaan, niin puolustaahan se. Eikä Jeccu tietty tajua että mitä se tolleen tekee. No, onneksi sen saa jo kohta pois. Ei se kyllä oikeastikaan kivalta tunnu, kun niillä terävillä reunoilla tökkii. Pohkeissa varsinkaan :D Mutta siinä ehkä yksi syy että on maailma taas pois raiteiltaan.


No, joka tapauksessa jäljellä siis vielä tunnari, mistä kyllä hämmästyin että pystyi tekemään vaikka tuo edellinen meni ihan plörinäksi. Kaikki tuomaria myöten kuvittelivat että se ei osaa kakeja, mutta sanoin tuomarille että pehmeän koiran uskallus loppui siihen. Eli tunnarit rivissä taas (treenattiin muutama kerran ympyrässä, kun iski epäilys että ne on silleen, ei oo nimittäin missään kokeessa muistaakseni olleet.). Tästä liikkeestä moni mietti, että hankala varmaan, kun tuuli vie hajuja mukanaan. No, eipä vienyt, Cassu meni kapuloille, aloitti vasemmasta reunasta, nappasi kolmannen heti ja tuli sivulle. Oikeahan se oli, saatiin 9 vinosta pa:sta johtuen. Ihan loistoliike, ja hyvin kasasi ittensä tähän!


Vertasin piruuttani tuohon edelliseen lappuun näitä pisteitä. Molemmista paikallaoloista piste enemmän, se mun koivun takaa treeneissä huikkaama HYI! auttoi silmän hieromiseen :D Cassu pelästyi varmaan sen verran, että mitä hittoa täällä tapahtuu, ettei enää sitä tehnyt. Seuruusta vieläkin 8, mikä on kyllä tosi hyvä, kun sitä on saatu paremmaksi. Zeta huonompi, kun se yksi asento jäi tekemättä. Luoksarista oon kyllä ihan mielettömän tyytyväinen, ihan ekaa kertaa tää onnistui kokeessa ja näytti just siltä miltä sen pitää! Ja sain tuomarin arvion miltä sen mielestä se meidän onnistunut suoritus näyttää. No hyvältä näköjään :) Eli jopa 3 pistettä parempi kuin viimeksi. Ruutu 7, mikä oli parempi kuin viimeksi, mutta tähän on nyt kyllä tullut bugi, ja pitää treenata hulluna. Noudot melko lailla samat, viimeksi ne kaket 9 ja nyt nolla.


Muistin jopa ilmoittautua Heinolan kokeeseen, kun sinne oli eilen soittoaika klo 18 alkaen. Siinä omaa tokaa vuoroa odotellessa ringailin. Enkä olis kyllä muistanut, jollei yksi kanssakisaaja olisi sanonut että sai paikan. Äkkiä puhelin esiin, ja soittamaan, saatiin se viimeinen evl-paikka klo 18.20! Ihme, en todellakaan olisi uskonut että enää paikkoja olisi.

No mutta, nyt sitten mietin että mennäänkö vaiko eikö mennä. Alkaa suoraan sanottuna turhauttamaan huolella. Toisaalta, olishan kerrankin lähellä. Että eiköhän me mennä, mietin hiljaa mielessäni että kymmenen koetta käydään, ja jos toista ykköstä ei vaan tule, niin siihen loppuu tokoura. Kun me ei kumminkaan olla mitenkään ihan järkyttävän paskoja, jolloin tosiaan kyllä jo luovuttaisin, mutta kun aina on se mahdollisuus ykköseen...tää on vähän niinkuin että pidä hullua jännityksessä. Kun se ei ole mikään yksiselitteisesti treenattava asia, mikä mättää, kun kerran muiden mielestä tosi tiukalta tuomarilta saadaan ysejä ja kymppejä, vaan tuon koiran pääkoppa mikä pitäis saada kuntoon. Millä se sitten tehdään? Viisaammat, help!!!! Mistä löytyy Vappu Alatalo koirille?

Kommentit