5.7. Nastolan näyttely

Tämä näyttelyhän olisi ollut se perinteinen erkkari, mutta kun tänä vuonna on Euro Schapendoes Show 11.8. Järvenpäässä, niin se kai lasketaan tämän vuoden erkkariksi. Ilmoitin nyt kumminkin molemmat koirat sinne, ei nimittäin ihan joka kerta pääse näyttelypaikalle ja vielä kotiinkin niin että auton matkamittariin kertyy vajaa kakskytä kilsaa :) Tuomarina viime vuonna schapendoeseille oikeudet saanut Nina Janger, mukava ihminen vaikutti olevan. Kävi kertomassa miksi sijoitus on se mikä on.

Kauheesti ei jaksa kirjotella, yritän päästä ajan tasalle näissä tapahtumissa ja koko ajan vaan punkee lisää :D Huomenna toisiin virallisiin agilitykisoihin Jipon kanssa, hui! Eli mennään kuvan kertomana, tässäpä näitä!

Lapasesta lähtee heti, jotenkin Jeccu oli taas ihan liekeissä, ja villillä tuulella, kaikkien Bomppaloikkien isä ;) Tajusin että eipä sen kanssa olla hirveesti mitään treenailtu, oltu ihan kesälomalla vaan. Joten energiaa on kertynyt omiksi tarpeiksi...



Tuima katse ja menee nätisti ;)




Kauheesti tuomaria nauratti kun Jeccu oli niin tohkeissaan ja törötti häntä pystyssä vaikka hän sitä samalla kopeloikin. Tuumasin vaan että se on Äijä, niin vastasi että on sillä ainakin äijän pää :) Muita valiouroksia ei ollutkaan, tulos ERI SA eli pu-kehään mukaan. Kävi siinä vielä rivistöstä tutkimassa, löysi vielä punkinkin Jecun päästä, yäk. Juurikin tässä kohtaa, mun ilme kertoo kaiken :D :D


Tässä hän käy kertomassa miksi Jeccu oli neljäs, toivoisi pidempilinjaista kokonaisuutta.


Tässä Jecun koko arvostelu: "3,5 vuotias melko tiivisrunkoinen uros, jolla erinomainen sukupuolileima. Hyvä purenta. Vahva kuono. Hyvä pään malli. Hyvä runko. Hyvin kulmautunut takaa, edestä voisi olla paremmin kulmautunut. Liikkuu kevyesti ja yhdensuuntaisesti. Erinomainen lihaskunto. Sopiva luusto. Hyvä karvapeite. Toivoisin kokonaisuutta hieman pitkälinjaisemmaksi. Esiintyy ja esitetään hyvin."

Kaunis ja pitkä arvostelu, hän kävi joka kohdan oikeasti erikseen koirasta läpi, kokeili ja kirjoitutti, taas tuli kopeloimaan ja kirjoitutti. Että aikaa per koira hän käytti kyllä, eikä vaan hutaissut menemään.

Sitten kun ei ollut junnu-eikä nuorten luokan narttuja, taas olikin Jippo heti seuraavalla numerolla ja kehään mentiin tietysti sitten näin:



Bomppaloikka mikä bomppaloikka ;)







Ja Jippo taasen, kun ei häntäänsä pystyssä useinkaan pidä vaan pitää sitä työmoodissa kropan jatkeena, vaikkakin sillä koko aika huiskuttelee, niin oli avoluokan toinen ja lopulta PN4 kera varasertin. Näin tuomari mulle sen kohdalla sijoitusta selitti. Ei hän tietysti noilla sanoilla sitä sanonut, sanoi että ei pidä häntää tarpeeksi ylhäällä. Tuo on se selitys miksi näin on.

Jipon arvostelu: "2-vuotias erinomaista tyyppiä oleva mittasuhteiltaan tyypillinen feminiininen narttu. Hyvä purenta. Oikea pään malli. Alaleuka voisi olla hieman vahvempi. Melko kookkaat korvat. Hyvä ylälinja ja runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu kevyesti hyvällä askelpituudella. Käyttää häntäänsä riittävän hyvin liikkeessä. Hyvin kaunis sivuprofiili seistessä. Esitetään hyvin."

Ihan ekaa kertaa mäkin sain kehuja, että koirat esitetään hyvin, jesh!

Kommentit