Urhea Cassu!

Ilmoitin Cassun pariin tokokokeeseen, ensimmäinen oli viime sunnuntaina Vantaalla. Paikkana aika hassu, yhdeltä sivustalta rajoittui koirapuistoon, toiselta siirtolapuutarhaan, ja vielä yhdeltä kevyenliikenteen väylään. Oli kesän ensimmäinen kunnon hellekin, ja kaiken lisäksi nurmikenttä, että kaikki olosuhteet oli just meille sopivat :D Niin ja olihan siinä pari nousevaa lentokonettakin, Vantaalla kun oltiin...eka vähän hämmästytti, toinen ei enää kyllä. Odoteltiin omaa vuoroa siinä tunnin verran, onneksi nyt vähän varjoon päästiin sentään. Autoon tolla kuumuudella ei voinut jättää, ja sen joutuikin tuosta sijainnista johtuen jättämään sen verran kauas ettei sitä koiraa ihan äkkiä olis saatu haettuakaan. Mietin että tuleepahan treenattua sitä odottamista, mikä ei tosiaankaan ole meidän kummankaan paras puoli ;)

Koetta ennen keskityttiin treenaamaan kakeja, ne oli eniten levällään. Käytiin yhdessä harkkakokeessa Ojangossa aiemmin, eikä oikein mikään vaihto toiminut. Ja sehän on ollut aina Cassulle vaikein liike. Näin ne sujui kahta päivää ennen koetta:



Eli melko mallikkaat vaihdot, olinpa tyytyväinen ja ajattelin että nuo kyllä on riittävän hyvät jo kokeeseenkin.

Ruudun paikka katosi jossain vaiheessa, mikä oli tosi outoa koska sen se on löytänyt tosi varmasti? Sitäkin kyllä treenattiin, mutta ei tarpeeksi ehditty vahvistamaan sitä. Minkä näki sitten kokeessa kyllä. Loput liikkeet oli semmoisella luottamuksella koiraan, että kyllä se ne osaa. Ja niinhän se kyllä oikeasti osaakin, yhdellä treenikerralla ennen koetta Cassulle iski se pirun itsepäisyys piiiiitkästä aikaa. Ei ole oikeastaan joutunut taistelemaan sen kanssa enää, sen kahden vuoden jälkeen kun päätettiin että minä se olen kuka määrää. Sen takia pikkasen hirvitti tuo odottelu kahdestaan, on yleensä innokkaampi kun sen ottaa autosta tekemään. Tasan kerran aiemmin on noin jouduttu tekemään, oli ensimmäinen koe ja silloin päätin että ikinä enää en tee niin. Mutta onhan me siitä asenteesta tultu valovuosia eteenpäin.

Tässä video kokeesta, ystävällinen tuntematon kanssakilpailija kuvasi:



Pisteet:
Paikkamakuu 10 (normimeininkiä, rauhallinen ja varma)
Hyppynouto 10 (nojoo, pikkasen vino pa, mutta muuten 10 omastakin mielestä!)
Seuruu 7,5 (harmitti sinänsä, koska tästä olis varmasti tullut paremmat pisteet ilman sitä ryystämistä)
Luoksetulo 9 (ihan sairaan hyvät stopit, paras kokeessa tähän mennessä! No, kolmas koe vasta...)
Liikkeestä istu 10 (jep!)
Ruutu 6 (meni yli, muuten tästä olis tullut paremmat pisteet, mutta säädettiin muutama kerta, kai olis kuulunut nolla) Alkaa tässä muuten sitten itse hakemaan sitä paikkaa, eikä sen takia kuuntele mua sitten vaan on sitä mieltä että mä osaan. Menee maahan tokalla. Tähänkin pitää kiinnittää huomiota. Pörsti käy tarkistamassa että on ruudussa. Ruudun loppu menee tosi hienosti! Tulee vauhdilla, mutta siististi sivulle, malttaa tulla seuruuseen.
Kaket 8 Nousee vasta kolmannella ekan vaihdon, kaksihan saa käyttää ekaan, kolmas vie pisteitä. Mutta ihan sikahienosti pysyy paikallaan, matkakin oli 13 mun askelta. Näihin olin ihan sairaan tyytyväinen! Nyt kun sen saa nousemaan vielä ekalla, niin aina paranee :)
Tunnari 8 Tekee ihan mielettömän hienosti rauhallisesti töitä, käy rivin läpi yhteen suuntaan ja palaa takaisin, ottaa oman siirtämättä yhtään kapulaa! Palautuksessa räkäsee sivulla, siksi kasi. Hitto kun tommonen tyhmä virhe vie pisteitä muuten ihan kympin liikkeestä.
Metsku 0. Jestas. Nyt iski se Cassun itsepäisyys, ja päätti että tätä en tuo. Ja miksi helvetissä mun piti vintata se metsku niin kauas!! Taisteltiin muutama kerta, ja toi lopulta. Häntä sillä heiluu koko aika, että ihan on kyllä kettuilua tuo touhu. Pörsti sanoikin että se ihan selkeästi sulle piruili. Puhui mulle vissiin muutes ekaa kertaa :D No niin teki, onneksi vaadin tuomaan loppuun asti. Näitä tämmöisiä asioita ei vaan voi antaa sille periksi, se on muuten viimeinen virhe. Ollaan kyllä onneksi molemmat yhtä itsepäisiä.
Yhteistyö 8 (johtuen tuosta metskusta)

Yhteispisteet 252 eli 4 pistettä vajaa ykköstulos. Ei haittaa, niin monta asiaa mistä olin onnellinen tuon kokeen jälkeen! Voitettiin taas kaikki vaikeudet yhdessä ja jatkettiin iloista tokoilua! Tehtiin taas myös rodulle pr:ää, multa kysyttiin että minkä rotuinen Cassu on, kun vastasin niin hän sanoi että onpas säpäkkä! Toinen kanssakilpailija, evl:ää odottava sanoi että teidän tekeminen on tosi kivan näköistä. Ja huomautti että heitä metsku seuraavan kerran lähemmäs, niin auktoriteetti riittää sen tuomiseen. Ihan samaa sanoi Jonna kun illemmalla juteltiin. Ihan totta, en tosiaan tiedä mistä se sai voimaa edes lentää niin kauas :D Oli muutenkin erilainen, vaikka oli pieni metsku, niin siinä oli paksu keskiosa. Täytyy seuraavaksi valkata vaikka isompi, jos löytyy semmonen missä on kapeampi otekohta.

Mä niin oikeasti rakastan tuota Cassun nykyistä asennetta, kaikki olosuhteet oli vähän meitä vastaan, sitten se raasu meinasi tukehtua seuruussa, ja jatkaa sen jälkeen ihan kybällä!! Ihan uskomaton koira, todella haastavakin luonteeltaan, mutta aina nämä tälläiset hetket palkitsee ihan todella paljon. Tuosta ryystämisestä, kuulin jo aiemmin että koirat joilla on pehmeä kitalaki tekee tuota. Ja nyt se sitten iski pahimmassa kohdassa, oli niin kuuma että veti kuolaa väärään kurkkuun läähättäessään, ja kun päätä pitäisi pitää ylhäällä niin onhan se hankalaa. Aivan mielettömän ihanat koetoimitsijat, toivat vettä että saatiin se nielaisemaan, jolloin "lukko" aukesi ja pystyi hengittämään normaalisti. Mutta miten urhea mun rakas Cassu olikaan, seurasi vaan vaikka varmasti oli hankalaa <3 Hauskaa oli myös se, että nopeana tuomarina tunnettu Pörsti rauhallisesti odotti että tilanne oli ohi :)


Vielä seuruuvideo Ojangon kokeenomaisesta, voisihan tuo olla tarkempaakin, mutta on se niin iloista ja kivaa että Riitta Korrikin sanoi, että älä ala hinkkaamaan sitä tarkemmaksi iloisuuden kustannuksella. Kymppiä siitä ei varmasti ikinä saada, mutta onhan tuossakin tultu eteenpäin todella paljon, muistan kun kirosin koko seuruun alimpaan helvettiin. Nykyään se on jopa yksi lempiliike molemmilla!




Tehotreeniin ennen seuraavaa koetta:

-ruudun paikka
-noudon palautukset ja pidot sivulla
-METSKU
-vielä kaket

Kommentit