Piirinmestaruustokokoe

Meni muuten ihan mukavasti, valitettavasti Cassu pelästyi lepattavaa kehänauhaa josta johtuen luoksetulo meni melkein läpijuoksuksi, teki kyllä ekankin stopin mutta ei nyt ihan niinkuin kuuluis. Se ei kyllä ollut alun alkaenkaan niin reippaalla tuulella kuin Hollolan kokeessa. Meni sitten siitä lehahduksesta niin epävarmaksi että teki ruudussa just sitä mitä aina ennenkuin liikkeen osasi. Eli tarjoaa kaikkia törppöjä ruudun ulkopuolelta. Meni kerran sinne ruutuunkin, mutta ei kokonaan joten pyysin lopulta pois. Kysyin että saanko uusia, ihana liikkuri sanoi että on meillä tässä nyt aikaa ja tuomarikin sanoi sitten että siitä vaan. Joten uusittuna teki sitten ihan oikein, onneksi! Keräsi sitä varmuutta jostain siihen toistoon kumminkin. Tuomari sanoi että no tuohan olis ollu kympin suoritus. Niinpä niin.

Sanoin jossain koulutuksessa Marko Vuorenmaalle että Cassu osaa liikkeet ihan varmasti, se on teknisesti tosi taitava ja iloinen suorittaja, siitä ei ykköstulos kiinni jää vaan siitä sen päästä. Jos se ei pysy kasassa niin sitten ei tiedä mitä tulee. Minä en voi noille asioille mitään, lepattaville kehänauhoille, isoille mustille koirille, tms. mitkä sen maailmaa järkyttää. Eikä niitä voi etukäteen mitenkään sulkea pois. Ainoa minkä pystyn tekemään on sen jälkeen olla se sen kallio mihin se voi tukea ja luottaa että en anna sille tapahtua mitään pahaa. Eikä lähteä hösöttämään vaan käyttäytyä itse sitten vielä varmemmin ja rennommin sen kanssa. Hyvin siinä yhdessä onnistuttiinkin, loppukoe meni kyllä taas melkein oman tason mukaan. Onneksi seuraava liikekin oli hyppynouto, mikä on niitä sen lemppareita joten sekin vielä auttoi palautumisessa.

Käydäänpäs liikkeetkin läpi:

Paikkamakuu 10.

Seuraaminen, mä tykkään tästä nykyään tosi paljon, pikkuviilaamistahan se vaatii mutta se asenne <3 Pikkasen näkyy jo tässäkin se lievä jännitys mikä Cassulla oli, tuomari kun kävelee takaa niin ei luota siihen yhtään, katsoo sitä ja kontakti tippuu. Pikkasen levähtää mutta palaa takas hyvään paikkaan. Tää täytyy laittaa treenilistalle että joku käveleskelee takana tai "linjan" yli kun seurataan. Saatiin kuitenkin 8,5 mikä taitaa olla paras tähän mennessä Ossilta, ja sentään voi-luokassakin vielä! Että juhuu! Pakko oli muuten nuo seuraamisten pisteet tarkistaa, ei olla kasia parempaa ennen saatu ja alossa jopa kutonen siltä. Oho! Hyvä me, parannettu ollaan ja paljon :)

Liikkeestä istuminen ihan täydellinen, pakko oli vielä varmistaa vilkaisemalla menikö. Ossi ripitti mut huolella tuosta, juputti siellä että "ihan täydellinen istuminen ja kattoo perään" ja rokotti pisteellä, "Luota siihen koiraasi!" Ysi tuli, olihan se nätti ja nopea <3

Sitten siinä selitellään ja kuunnellaan, mä menen itse ihan liian lähelle tuota kehänauhaa, liikkuri mulle lopussa sanoo että: Mun on nyt pakko tulla sanomaan, sen takia olen jättänyt kauemmas jottei justiin tuollaista pääsis käymään. Miksi sä menit niin lähelle sitä reunaa? Sitä selvästi harmitti tuo tapahtuma, se on ihan Cassu-fani :) Liikkurina oli sama henkilö kuin viime kokeessa, kysyi multa aamulla kun kävin Jipon kanssa koepaikalla että onko tuo yhtä hauska? :D No anyway, vitonen luoksetulosta ja ruudusta nolla aiempien selityksien takia. Ihanaa että sain korjata sen ruudun, en tajunnut tuolla kyllä kiittää siitä.

Hypyn edessä pikkuisen tepastellaan mutta viimeistään se nouto saa Cassun vapautumaan, joten jatketaan hyvillä mielin. Tästä 9. Vino asento ja pyöräyttää kapulan.

Metsku pikkasen kalisee takastuodessa, tarttee tokan käskyn pa:han. 8,5.

Tunnari, muuten ihan täydellinen mutta Cassun mielestä lätistään liikkurin kanssa turhan kauan ja komentaa haukkumalla meitä kiirehtimään. Mutta tekee todella nätisti ja tarkasti työtä, ottaa heti oman kun kohdalle tulee <3 Haukusta johtuen 8. Eikä muuten ollut kuin yksi hampaanjälki koko tunnarissa! Cassuli <3 Näin jo kun se toi että ruksi on tunnarin päässä, sitten kun sitä kääntelin niin huomasin ettei ollut kuin toisessa päässä. Olis voinut sydän pysähtyä jos ei olis sitä valmiiksi nähnyt :D

Enää jäljellä kaket, hätkähtää taas liikkuria kun se kävelee selän takaa. Tuosta näkee ettei ihan vieläkään ole varmuus kohdillaan. Menee sitten nuo kaket vähän säätämiseks, yksi vaihto jää tekemättä ja tarttee tuplakäskyn maahanmenoon jne. Kuitenkin 6,5 ettei ihan nollille mennyt. Tämähän on se liike mihin epävarmuus vaikuttaa Cassulla tosi paljon. Joutuu olemaan sen verran kaukana musta ja tämä on ollut aina vaikea liike sille.

Yhteistyö 8 ja yhteispisteet 222, just kakkosen ja kolmosen rajalla oleva kolmostulos. Kiva oli huomata että tuollaisella ei-niin-täydelliselläkin suorituksella ykköstulos olisi ollut mahdollinen ilman tuota hasardia.

Hyvä mieli kokeesta jäi kuitenkin tuon lopun nousun takia, ja sen takia että Cassu kuitenkin pystyi kasaamaan päänsä ja toimimaan vaikka oli vaikea hetki. Tuomari sanoi koekirjoja jakaessaan että on kyllä muuten kiva koira, että varmasti sen kanssa on mukava tehdä. Harmitteli sekin tuota juttua. Tässä vielä video kokeesta.



Kommentit

Katariina sanoi…
Meillekki Ossi juputti että Oltiinpas sitä ystävällisiä kun piti ihan koiralle kumartaa maahanmenossa. Sit kun sanoin viattomasti että Teinkö mie muka niin niin siitäkös se riemu repes :D Naureskeli vielä mennessään että Teinkö mie muka niin... :D