Erkkari

Tänä vuonna mulla olikin kaksi koiraa viedä erkkariin, viime vuonna kun ei päästy Jecun kanssa sen leikkauksen takia. Yhtään ei ollut hajua minkälainen tuomari tuo saksalainen Hartmut Mohr olisi. Hauska tapaus oli kyllä, jaksoi sitä koko päivän katella :D

Meidän porukassa kun nuo kintut ei tunnu oikein pysyvän kuosissaan niin ekana vein kuitenkin Metkun kehään. Tiina vaan kuvasi kehän reunalta harmitellen kun ei päässyt poitsun kanssa itse rinkiin. No olihan se harmi, onneksi Metku on niin reipas hännänheiluttaja että ei sitä just haitannut kuka sitä vei. Tuloksena eri sa juk3. Pu-kehässä ei sijoitusta. Uroksia oli yhteensä 20, pentujakin 13!

ai että tuo Metkun häntä on ihana! Oikea huiskutin :)
 Seuraavaksi oli Jeccu valioissa, pu-kehässä ei sijoitusta. Jeccu oli tosi hienosti tuolla kehässä, sitäkin alkoi kyllästyttämään jopa niin paljon että häntäkin laski alas kehässä :D  Hienon arvostelun Jeccu sai, tais taas viimeisten joukossa pudota sijoituksilta mutta mitäpä siitä, olin tosi tyytyväinen sen käytökseen ja esiintymiseen. Arvostelu: "2.10 years black and white male. Good ears. Excellent body proportions. Very good angulations in front. Good angulations on hind. Coat in good structure and length. Bit happy tail when walking. Walks free and fluent with good drive." Iltapäivällä tai oikeastaan jo illalla viiden jälkeen käytiin vielä jalostustarkastuksessa, halusin nähdä tuonkin minkälainen juttu se on. Ihana se tuomari tässä vaiheessa, sanoi mulle että I´m so tired ja halasi Jeccua ja nojasi siihen päällään. Sanoin että I understand. :D Siinähän sitä itse kuuli mitä kuponkiin laitettiin, suurin osa oli good, muutama b mikä on extraordinary ja v=riittävä hännän pituudesta. Se on justjust kintereeseen, sais olla pidempi. Totta. Hieno kuponki Hollantiin lähti, odotellaan puolisen vuotta mitä sieltä tulee vastaukseksi :) Mikä oli pieni yllätys oli Jecun korkeus, siinä Tiinan kanssa lyötiin vetoakin tuosta. Hävisin :D Olen sen joskus itse mitannut, viimeksi kasvuaikana ja on nykyään 48 senttiä korkea. Mä väitin että 47, Tiina osui ihan oikeaan.



Jippo olikin sitten melkein taas samantien urosten kehän jälkeen, veteraaneja ei uroksissa ollut ollenkaan. Junnunarttuja oli 9, yhteensä kaikkiaan narttuja oli 33. Joten nakitin Jaakolan Päivin tuomaan Jippo kehän reunalle että sai äkkiä vaihtaa koiraa. Kiitos hänelle!!! No ei siinä niin hirveä kiire olis sitten ollutkaan, autonkin sain ihan kehän lähelle joten pystyi pitämään väliajat niitä autossa koko päivän. Paikkasin mä kyllä sen häkinkin edellisenä iltana, mutta ei sitä sitten tarttenutkaan.

Aika näppärän näköisesti se Ipana tosiaan viuhtoo menemään:


 Jipon arvostelu oli pelkkää excellenttiä täyteen: " 14 months old black & bluish roan female. Excellent breedtype and sex. Excellent size. Excellent proportions. Feminine expression of head, but broad. (mikä on siis toivottua) Wonderful dark black ears (mikä varmasti tarkoittaa eyes). Excellent under and upperline, angulations. Light bones. Excellent tail. Moves very fluently, light with excellent drive. Front movements are excellent and wide. Excellent coat."  Tuolla arvostelulla sitä sitten Ipana oli PN4! Saatiin vara-serti, edelle meni nätti Neela ja kaksi valiota joten serti Neelalle. Onnea Luumäelle vielä! Junnuissa ei tullutkaan SA:ta muille kuin noille kahdelle kaunottarelle. Onhan tuo melko hurjaa, kaksi junnua siellä valioitten kanssa sijoituksilla erkkarissa.




Paras kasvattaja-luokkaankin oltiin menossa, tietenkin sillä edellytyksellä että tulee tarpeeksi hyviä arvosteluja koirille, ja niinhän niille tuli joten kasvisryhmässä esiintyi tällä kertaa Ransu, Metku, Jippo ja Ami. Kuvassa siis vasemmalta oikealle. Metkulla taas lainaohjaaja, tällä kertaa Fanny. Sai Marika olla taas ylpeä kasvateistaan, ROP-ryhmähän meistä leivottiin. Vaikkei me kyllä kauhean pro:lta tuossa kuvassa näytetäkään :D


Arvostelu:
"2 males, 2 females. In equal condition and type. All have very good head expression. Harmony in move. Broad heads. Light bones. Very good upperlines. Excellent movers. Fluently movers."

Vielä oli päivän päätteeksi siis tiedossa näyttelyn paras kasvattajaryhmä, siellä ei kyllä Jippo jaksanut enää esiintyä paikallaan, lähinnä sitä vaan kiinnosti että mitä Susanna ja Ami sen selän takana tekee. Kehäänkin sen joutui viemään Fanny, minä kun olin Jecun kanssa siellä tarkastuksessa. Juoksin sitten täysiä kehän laidalle ja vaihdettiin lennosta esitarkastelun jälkeen vielä handleria. Eipä siitä mitään apua ollut :) Kyllä oli pitkä päivä, kotiin päästiin lähtemään kello 18 mutta onneksi erkkari on vaan kerran vuodessa! Tuon rumban jälkeen mietti jo kesken päivää että ei helvetti, ei ikinä messariin. Muutama tuttu kyllä sanoi että hulluhan sä olet jos et lähde, kun on voittajakoira käsissä....

Kiitos kaikille schapetyypeille taas seurasta ja jutuista ja nauruista ja shoppailuista! Mukava oli nähdä!





Kommentit