Juhannuspäivän treenit ja Jipon viikkotreeni

Koko aika hirveesti jäljessä blogin päivitys, kauheesti muka kaikkea tekemistä ettei ehdi kirjoittamaan. Käytiin siis juhannuspäivänä hallilla treenaamassa Cassun ja Jipon kanssa. Pitihän mun päästä testaamaan mun uudet agilitykengät! Jee! Vihdoin mulla ne on! Nämä: http://www.berrastore.fi/sticky-pinkki-agilitykenka-p-1153.html   Ja onhan muuten ihanat jalassa! Tosi joustavat ja pitävät tekonurmella ainakin, hiekalla ei ole testattu vielä. Pakko sen verran kehaista Berran toimitusta, tilasin maanantaina ja keskiviikkona oli jo matkahuollossa :O En muuten saa mitään palkkaa näistä kehuista ;) Kokeilin noita jalkaan sm-kisoissa mutta silloin ei ollut varaa niitä ostaa, tilipäivän tullen tilasin välittömästi. Mun jalkaan sopivat paremmin kuin Inovit.

Sitten niihin treeneihin, hallilla oli Lotan koulutuksesta jäänyt rata, kattelin kotona ratapiirrosta että siinä on just niitä juttuja mitä sille olis hyvä tehdä. Ja mitä olen halunnut testata, tuota kääntöä kepeiltä putkeen, nää on niitä treenilistalta löytyviä juttuja mitä ei vaan saa ikinä aikaiseksi tehdä. Nyt tehtiin, ensin pelkästään kaksi kertaa ja sitten radan osana.


Ja joo, toimiihan se :) Cassun vahvuus noissa jutuissa on kyllä se että se on niin taitava, sekä se että oppii järkyttävän nopeasti. Kuskilla sitten taas olis toivomisen varaa...niinkuin näkyy seuraavassa videossa. Jätin tarkotuksella kaikki virheetkin että näen itse missä mä mokaan ja mitä teen väärin. Ihan sikahieno kepeille meno suoraan avokulmaan puomilta. Noissa mä jo osaan olla tekemättä ja näyttämättä mitään, kunhan olen sinne kepeillepäin asemoitunut ja käskytän niin kyllä menee. Hienosti hakee putken jälkeen hypyn ja tulee putkeen, ei oo irtoaminen ongelma. Ongelma on taas se kuski, mitä  hittoa mä jään tohon seisomaan ku tatti putkeenmenon jälkeen???? Tietenkin Cassu luulee että senkin pitää hidastaa joten lönkyti lönkyti. ARGH, onneks seuraavissa toistoissa liikun sentään vähän paremmin. Siinä missä en enää edes puhu, niin mun juoksulinja on sikahyvä (kehun itteeni jopa ;)) ja LIIKUN. Ekalla toistolla en ota haltuun, joten lukitsee pituuden ja hyppää sen väärin, seuraavalla sitten liian tiukasti ja saan Cassun takaakierrolle. Seuraavalla rumaa käskytystä (en halua ohjata noin), menee oikein kunnes putken jälkeen rupeen venkslaamaan mitä teen niin ehtii väärään päähän. Sitten seuraavalla toistolla ohjaaja jo keskittyy tekemiseen ja tekee oikein-sinne putkeen asti ja ohjaa sen jälkeen kepeille, kun piti mennä muurille ja sitten vasta kepeille. No tulihan vaikea keppikulma taas.


Kiipee-kiipee:

Kuvaaja lähti kotiin, joten seuraavat on jalustalla kuvattuja, hauska kuvakulma. Halusin kattoa sen ilmeen tossa että arpooko vai meneekö arvelematta puomille. Eri kulmista lähestymistä, aina se sen puomin valkkaa. En siis ohjaa sitä sinne mitenkään, juoksen vaan ja huudan käskyä. Toko-agilityä :) Toimii! En muista oonko kirjoittanu aiemmista treeneistä missä ei ollut videota, ennen sm-kisoja kuitenkin käytiin tekemässä sellasta että putki oli puomin molemmin puolin U:na, ja toimi silloinkin. Ihan kipeistä kulmista lähetystä sinne ja menee vaan, ai että mä rakastan tota koiraa <3 Tätä täytyy pitää yllä, voihan sitä jopa joskus kisoissa tarvita. Cassu tykkää treenata tommosia missä se joutuu ajattelemaan, ja mä oon niin iloinen kun menee oikein että molemmille jää hyvä mieli :)


Jipon treeni:

Tehtiin kaks lyhyttä sessiota bäng-leikkiä, toka kerta vaan kuvattuna kun en ollut laittanut videota päälle. Laitoin välissä keinun päätä ylemmäs jo. Tekee ihan innoissaan, ei ainakaan tuosta kolahduksesta sille kammoa tule :) Tuli mieleen että seuraavaks täytyy ohjata se sinne sivusta...kolmas tai neljäs kerta kun tätä ylipäänsä tehdään. On sekin aika nopea oppimaan, eikä haluais lopettaa, pitää namilla imuttaa pois keinun luota :D


Sitten tehtiin pakkovalssia yhdellä hypyllä ja putkeen, siis ihan oikeesti, kattokaa nyt mua. Mä kovasti kuvittelen tekeväni molemmilta puolilta mutta vaihdan vaan putken päätä!?!?!?! Voi hyvää päivää, mulla pitäis olla joku vahtimassa koko ajan...pakko oli laittaa tohon musiikki, en itekään kestänyt kuunnella kiljumistani :D


Tällä viikolla Jipon viikkotreeneissä tehtiin edellisen viikon episten möllirataa, 17 estettä, ainoastaan hyppyjä ja putkia. Ihan mieletön ipana! Mentiin koko rata läpi kerralla! Eihän me noin pitkää rataa olla tosiaankaan menty, taitaa olla 8 estettä palkatta ennätys. Nyt kun on ollut aika pitkä tauko, sillä on vissiin loksahtanut joku päässä kohdalleen, tai sitten nuo mun yksinään tekemät kahden esteen treenit on liian lyhyitä sen mielestä :) Nimittäin ne viime treenithän meni niin ettei vasemmalta osattu mennä putkeen lainkaan, aina hyppäs sen putken päälle? Helena luuli että me tokoillaan niin paljon että jumittaa siksi. No ei tokoilla :D

Anyway, helppohan se rata sinänsä oli, ei siinä mitään hirveitä ohjauskuvioita tarttettu, kerran niisto ja pimeä putkikulma, kerran jaakotus ja loppusuoralla eteen-käskyä. Muuten melkolailla suoraan menemistä, mitä just pitääkin olla että saa sitä vauhdin hurmaa ja esteitten hakemista vaan. Ehti alkuun joka putken jälkeen kysymään että mihin sitten, piti ruveta huutamaan jo kun se meni putkeen niin seuraavaa putkea :D Pyydän Helenalta sen ratapiirroksen vielä. Pimeä putkikulma ei ongelma, jaakotuksessa oli semmoinen juttu että tietää kyllä että pitää kääntyä, ei vaan osaa hidastaa siihen yhtään joten oli nenällään kaks kertaa siinä. Haha, hassu. Maria nauratti kovasti. Eteen-käskykin alkaa toimia aika hyvin. Kauhean kivat treenit oli!

Niin, meinas unohtua että tein juhannuksena niitä Janita pentutreenejä Jipolle lisäksi. Tuottaa muuten tulosta, hyvin huomasi tuollakin että hakee ne hypyt tosi hyvin. Vaikkei siis ole ihan vieressä näyttämässä. Taidanpa jatkaa Jipon kanssa treenaamista niin että kerta viikkoon noita lyhyitä omia, bäng-leikkiä ja Janitaa, sitten lisäksi viikkotreeneissä rataa. Hyvä suunnitelma!

Kommentit