Treeni-into on hirmuinen!

Sain peruutuspaikan Marko Vuorenmaan koulutukseen, ja tykkäsin tyylistä ihan sikana! Myös siitä että hänellä oli vaihtoehtoja miten jotain liikettä treenataan, toi ei nyt näytä toimivan niin kokeillaanpas tätä. Ja niin että katotaan mitä se nyt tekee kun tehdään näin. Mahtavaa! Uusia treenivinkkejä roppakaupalla, kyllä sitä nyt taas ollaan intoa täynnä :)

Valitsin kaket ekaksi liikkeeksi koska se vaatii nyt eniten töitä. Halusin siihen treenivinkkejä miten lähden sitä opettamaan. Kokeiltiin niitä eri vaihtoehtoja tekniikan opettamiseen ja paras oli pöytä.

- paljon onnistumisia seisomisessa jotta saa sen selkärankaan
- todella pitkältä matkalta varmoja (i-m ja m-i) jotta oppii että kaukaa voi tehdä
- jos tehdään ylipitkällä matkalla niin sitten se "normimatka" on helpompi
- eri väliaikoja käskyille jottei ennakoi. Tätä olen tehnyt kyllä aiemminkin mutta hyvä muistutus!

Ruudun paikkaa:

- ruudusta palkkana makupala kokonaan pois, jää nyt jo nuuhkimaan ja etsimään sitä, palkka minulta tässä
- vaihdettiin ruudun paikkaakin
- Marko kertoi minkänäköisen haluaa ruudun omalla koirallaan olevan, ja on kyllä just sitä mitä itsekin haluan.
- ideana siis että hakeutuu itse siihen oikeaan paikkaan, tätä mä olen yrittänyt useammalle ihmiselle selittää että kun se ei mun mielestä osaa hahmottaa sitä paikkaa että mihin pitäis mennä, niin ekaa kertaa sain neuvot MITEN se opetetaan! Jee! Tai ehkä Marko oli eka joka tajus mitä mä tarkoitan, vaatikohan se lahtelaisen ihmisen tähän ;)) Ja siis niin että koira itse etsii sen paikan eikä niin että sitä sille näytetään. Tähän siis pyritään, siinä olis se varmuus että koira tosiaan hakeutuu sinne eikä epävarmuuttaan lähde tulemaan sitten takaisin luo. Minkä se myös on joskus tehnyt tai jähmettynyt välille kun ei tiedä mitä tehdä. Ei nyt kyllä enää pitkään aikaan ole sentään jähmettynyt.

- Cassu alkoi jo tajuamaan aika hyvin mihin pitää sijoittua, ihan ekalla kerralla kun annettiin sen itse etsiä paikka ilman avuja (alustaa) tai käskyjä (muutakuin ruutuun tietysti) niin tarjosi ruudun kulmamerkkiä (ruudun ulkopuolella) ja Marko sanoi että tossa on sen mielestä nyt sitten ruutu. Mutta ei se mitään, vauhti tähän ollaan saatu (kiitos Katariinan!) ja nyt ruvetaan treenimään se paikka kuntoon!
- mun palkkaus myöhässä, heti kun on oikeassa kohdassa niin JES! No, eihän tääkään uutta ole ;)) Mä vaan luulin että sen pitää nostaa se nenuli sieltä maasta ennenkuin palkataan.
- ennen ruutua luoksetulo, heti sen perään ruutu. Yleensä kisoissa ne peräkkäin eli tulis siihen sitäkin kautta varmuutta kun tietää mitä tehdään. Sitten joskus kun ne ei tietty olekaan niin, Cassu töröttää ruudussa oli liike mikä vaan :D

Täytyy vielä videolta tarkistaa mitä kaikkea tuossa olikaan, multa vaan loppui siitä nyt akku enkä pääse lataamaan ihan heti. Argh, olisin niin halunnut heti ne videot kattoa :) Iso kiitos muuten Aintilan Kirsille kuvaamisesta!!! Tuli niin paljon infoa että puolet olis jo unohtunut muuten.

Paikkamakuita ryhmäliikkeenä, kehäänmenoineen. Ekana lyhyt istuminen ja sitten paikkamakuu perään, olin piilossa, muut jäi näkyviin. Lyhyempi aika kuin normisti. Sama setti kaksi kertaa, vaihdettiin paikkoja tokalla kerralla. Sfinksi-Cassu <3 Marko sanoi että teillä ei vissiin ole mitään ongelmaa, hän ei ainakaan huomannut. No eipä ole tässä. Tämä oli itse asiassa noitten yksilöliikkeitten välissä mutta mitäpä siitä taas :)

Juteltiin siinä ylipäätään tuosta korkeasta vireestä mutta hän oli samaa mieltä että on kiva kun koira on noin innokas, hämmästyi kyllä myös sitä ettei ääntele paikkamakuussa kun sillä oli komennusmentaliteetti taas kun joutui odottelemaan höpöttelyjen ajan. Eikä kokeessa ole koskaan äännellyt, se on se kun siellä on TEHTÄVÄ. Ainiin, sitä pitäis kovasti treenata että joutuu odottamaan tekemistä rauhassa...huuuuh. Mua kyllä vähän huolestuttaa tuo sen ääntely, mitä enemmän se on innostunut tästä tokosta niin sitä enemmän ääntelee...kunhan vaan ei siirry sinne liikkeisiinkin. Toivotaan että päästään toistekin mukaan!

Lisään videopätkiä kun saan ne tehtyä ;)

Edit: Eka treenipätkä kakejen treenaamisesta, yritin pätkiä mutta tuli silti aika pitkä ;)


Ruutu odottakoon huomiseen...

Nyt on jo huomisen huominen mutta tässä tämä ruutuvideo, ole hyvä Jaana :)

Kommentit

Jaana sanoi…
Mielenkiintoinen tuo pöytäjuttu. Pitääpä testata Saagalla. Meillä alkaa seiso-maahan olla ok, mutta seiso-istu valuu.
Jään kiinnostuksella odottamaan, kerrotko enemmän ruututekniikasta.
tuija sanoi…
Tuossa videossa näkyy aika hyvin miten pitää tehdä, lataan juuri myös tämänpäiväistä treenivideota. Ainakin Cassu ymmärsi sen homman. Tai ainakin toivon niin, hyvältä ainakin vaikuttaa!