Kaarroksia pienemmiksi

Lotan koulutuksessa meillä oli mun pyynnöstä painopiste kaarroksien pienentäminen. Ei ollut tavoitteena tehdä koko rataa, vaikka se kyllä lopuksi tehtiinkin (melkein nollana, ohjaaja heittäytyi huolimattomaksi...) koska kyllä me nuo radat selvitetään, ainoaksi ongelmaksi muodostuu sitten ne kaarteet kisoissa. Joista sitten osaltaan tulee sitä yliaikaa, Lottakin oli sitä mieltä että kyllä sen nyt keposesti vähintään nelosen etenemällä pitäis mennä. No ei mee ei.

Treenilistalle: kahden esteen välissä valsseja, pitää tulla tiukasti takas eikä sellasella paimenkaarella, pallopalkka avuksi tässä. Koska sillä oppii myös sen että tullaan täysillä ja tehdään tiukkoja kurveja. Vähitellen matkaa pidennetään. Back to basics.

Tuija taasen opettelee rataantutustumisessa jo ajattelemaan mihin ottaa seuraavan askelen, ei taaksepäin, ei sivulle vaan samantien jatkaa matkaa takaisinpäin. Cassu ottaa samassa suhteessa etäisyyttä kun minä liikun. Pitää myös katsoa vanhoja ratoja videolta ja tsekata missä kohdissa ne laajat kaarrokset tulee ja sellaisiin kohtiin kiinnittää huomiota.

Yksi juttu on se että kun meidän halli on niin kapea, mä en joudu edes ohjaamaan sitä määrätyissä kohdissa koska Cassulla ei ole vaihtoehtoa kuin tulla (esim. niinkuin tuossa videossa esteelle 4 joka on pussi. Jos siinä olis tilaa, tuommoinen ohjaus ei millään riittäis siihen että se pussi kohdalle osuis...) Joten en mä osaa sitä ohjata isoissa halleissa! Mä en siis puoliksikaan niin tiukasti joudu ohjaamaan kuin kisoissa pitäis. Toivotaan että päästään vähän isompaan halliin treenaamaan tässä kohdakkoin...

Lyhyestä virsi kaunis, tässäpä videota treeneistä:



Kommentit

Tessa sanoi…
Meinasin huutaa, että HYVÄ LOTTA, kun se sanoi sulle tuosta rataantutustumisesta! Treeneissäkin kannattaa treenata rataantutustumista huolellisesti ;)