Ei se ehkä ookkaan mahdotonta

Nimittäin voi-luokan tokokokeeseen meneminen, Cassu oli aika pätevänä :) Pääsin kerrankin yhteistreeneihin mukaan ja oli appari tunnarille ja toiset arvostelevat silmät kattomassa miltä ylipäätään näyttää. Eikä kuulemma huonolta ollenkaan!

Aloitettiin ruudulla, vauhtia masiinaan ekaks ;) Viimeksi kun tätä tein niin olin taas ihan ihmeissäni että ei se vaan tajua että mihin sen pitää mennä, ei se hahmota koko hemmetin ruutua ikinä. No ei kai kun laitoin ne mun hienot punaiset ruutunauhat vihreälle matolle. Juu ei näe, ei. Onneks oli taas Jonna olemassa...Tänään sitten valkoisilla ja johan löytyi! Kahdella ekalla namialusta, tehtiinköhän kolme kertaa vielä ilman ja se oli muuten ihan ekoja kertoja tyhjään, vauhdilla meni ja stoppas ihan takareunaan, ei ollut tassut yli muttei paljoa puuttunu :D Kaks kertaa tekniikkaa Katariinan neuvomalla tyylillä, Cassu paikkamakuuseen lähelle ja itse lähetyspaikkaan. Yhtä kovaa se meni siitäkin. Tästä ruudusta mä oon ihan onsku kun on tuntunut vähän epätoivoiselta...Yhdellä kerralla lähti ilman lupaa jo, tuli takas kun komensin (en halua taas yhtä liikettä missä varastaa ;)) niin meni silti yhtä kovaa ruutuun! Juhuu!

Luoksetulon stoppia, kerroin että seisominen valuu mutta maahanmeno ei. Ja niinhän se oli, kaks askelta käskyn jälkeen otti mut maahan heti. Eine sanoi että iso plussa kun tulee kaikki välit samalla vauhdilla. Sitten pelkästään seisomista ja appari seisoi merkin kohdalla katsomassa pysähtyykö siihen heti. Kyllä se sitten pysähtyi, pelkäsin että alkaa ennakoimaan tässä kun sitäkin on ollut mutta eipä enää ole sitäkään! Kuulemma yrittää pysähtyä heti mutta pomppaa askelen eteenpäin vielä, käsky kuulemma kuului vielä kun pysähtyi. Jos tosta mitään tajus mut ite kyllä tiedän :) Pitäähän sen käskyn mennä tietysti sinne aivoihin asti ja kun se tässäkään ei tule ihan hiljaa...Hyvältä näytti!

Hyppynoutoa, jos heitän suoraan niin tulee takaisin hypyn yli mutta jos en niin tuli ohi kun ei se hyppy satu silmään. Joten tekniikkaa siis, Cassu hypyn taa ja kapulaa eri vinoihin kulmiin. Huomasin että jos on lähellä niin tulee hypyn mutta jos kapula on kauempana niin meinas tulla ohi. Niitä sitten treenattava enemmän. Olihan se "vähän" innoissaan kun jätin istumaan ja kapulan eteen niin kun käännyin niin siellähän se jo seisoi lähtökuopissa kapula suussa :D Ihana Cassu, kyllä sen kanssa on vaan niin kivaa treenata tokoa (kin)!

Lopuksi pihalla tunnaria, ekaa kertaa vähän kokeenomaisemmin eli me seistiin perusasennossa ja Eine kävi levittelemässä n. 15 tunnaria ja otti sitten kuppiin oman ja vei sen. Sitä en vielä tehnyt että olisin kääntynyt ympäri kun en oo sitä treenannut ollenkaan. Senhän voi tehdä erikseen vaiks kotona. Ekalla teki töitä, löyti oman aika pian mutta oli rauhallisempi kuin esim. viimeks eikä siirrellyt omia. Tarkotuksella tein tämän viimeisenä että rauhoittuu. Tehtiin sitten tietysti toka ja meni ihan sekaisin, ei vielä varma liike joten otti sen taas niin että teki ekalla väärin ja tehtävä jotain muuta. Pyysin pois kesken kaiken kun sähelti. Uudestaan ja sitten teki taas töitä ja löysi oman, tässä välissä ei käytetty uudelleen kädessä että olihan se vaikeempi ja muutenkin aika vähän aikaa sitä pidin joten vaikeusaste kasvoi kerralla paljon. Onneks mua kiellettiin tekemästä neljättä kertaa, muuten olisin taas rikkonut jotain ;D Kun: "Sehän teki hyvin töitä ja löysi oman, nyt ei enää yhtään!" Just ton takia mä tarttisin jonkun siihen sanomaan etten pilais noita hyviä juttuja omalla epävarmuudella että "olikohan se nyt hyvä, no tehään uudestaan". Iso kiitos apparille!!  Toukokuussa olis oman seuran koe, pitäisköhän mennä sinne vaikka piruuttaan taitotasokokeeseen? Pistetään harkintaan...

--------

Jecun kanssa paikkamakuu, kauhean hyvin osasi keskittyä muista huolimatta, tehtiin kokeenomaisesti, meni ekalla ja nopeasti, jäi nätisti. Muut meni piiloon tässä, mä jäin näkyviin. Kävin tietty palkkailemassa välillä kun ei olla tehty toooodella pitkään aikaan. Ekaks varmaan viidentoista sekan päästä ja sitten laskeskelin päässäni kolmeenkymmeneen ja kävin palkkaamassa. Oli ollu tosi hyvin varmaan jo ylikin kaks minsaa kun Hanna tuli hallille, avas oven ja huikkas jotain, mä vastasin, Hanna laittoi oven kiinni, nää kaikki häiriöt se kesti mutta kun Raipe sanoi vuh! siellä oven takana niin sitä ei enää kestänyt, nousi ja tuli iloloikilla luokse. Ounou. Olis pitänyt käydä jo vapauttamassa se aiemmin kun jo mietin että varmaan on ollu tosi pitkään, mutta eihän tietty Tuija-tyhmä sellasta tee vaan ahnehtii. Palautin sitten takaisin ja kävin pois luota hetken aikaa, varmaan 10 sekkaa ja sitten käskytys yhtäaikaa ylös. Palkkasin varmuuden vuoksi maahan kun pysyi eikä ponkassu heti ylös kun tulin viereen. Siis muuten hyvin mutta häiriötreeniä vaatii!

No sitten vaihdettiin isolle puolelle hallia, lupasin neuvoa Hannalle kujakeppien opetuksen ja lipsahti sitten agilityn treenaukseen Jecullakin...täytyy tehdä sille oikeesti suunnitelma tohon tokoon, kyllä mä sen haluan mestiksiin viedä tänä vuonna. Mulla jo suurpiirteinen hahmotelma päässä olikin mutta Cassun treeni vei niin pitkän aikaa että en ehtinyt sitä tekemään. No ehkä ens kerralla otan vaan yhden koiran...Tehtiin sitten Jecun kanssa edellisen illan Cassun rataa, se oli semmoinen hauska ja helppo juoksurata niin sopi sillekin. Tajusin taas että kun se on oikeasti isompi niin pitäis valssi olla valmiina aiemmin, renkaalta käännyttiin putkeen niin "pikkasen" valui pitkäksi. Hienosti meni kunnes Hanna tuli halliin niin ai ihmettä taas. Häiriötreeniä tässäkin ja paljon! No okei, kyllähän se Hanna käveli siinä eestaas mutta niinhän se tuomarikin kisoissa kävelee. Tää on jäänyt kyllä melkein kokonaan pois Jecun treenimisistä mutta minkäs teet kun ryhmässä ei olla. Tämä on se yksi iso asia minkä takia halusin Jipon kanssa sinne Korkeavireelle, schapet näköjään vaan on niin häiriöherkkiä (kai ne on muutkin tietty) että pitää pienestä asti oppia siihen että siellä nyt on muitakin kuin itse ja koira. Luojan lykky oon tuota Cassua raahannut rohkeesti eri paikoissa treenaamassa ja möllikisoissa kun se on ollut pieni. Ihan vahingossa, ei siitä kukaan mulle ollut sanonut mutta tiedoks nyt vaan kaikille schapeihmisille että muistakaa treenata häiriöt ja eri paikoissa!!

Huomasin senkin siinä että eipä se muuten osaa sylkkäriä :O eli sitä treenattiin molemmilta puolilta jonkun aikaa. Oikealta vaikeampi sille. Listaan siis.

Lopuksi sitten keppejä, kun niitä kerran Hannallekin opetin niin ajattelin että katotaan taas muistaako se niitä yhtään. Muistaahan se, ei ihan niin kapealla ollut mihin asti oltiin päästy mutta hyvin meni. Ottiko sitten Hannasta häiriötä tässäkin vai mitä mutta ei mennyt niin vauhdilla kuin viimeksi. Luulenpa että tuo oli se syy.

------------

Jippo pääsi sosiaalistumaan, kävästiin hallilla katsomassa Mantaa kauempaa ja hakemassa vähän rapsuja. Mentiin sitten Hannan ja Raipe-porokoiran kanssa jäälle missä ne sai riehua melkein tunnin joten taas oli mieli hyvänä kaikilla :)

Äsken treenattiin sitä kontaktia sitten, Kimi vei pojat lenkille niin tuli hyvä tilaisuus rauhassa tehdä. Äkkiä hoksas sen nenäkosketuksen siihen, lyhyesti vaan tehtiin. Kotiläksy siis ainakin kerran tehty!

Kiva päivä oli kaiken kaikkiaan!

Kommentit