Pupsiaksa alkoi!

Vihdoinkin tuli se odotettu päivä että alkoi Korkeavireen pentuagilitykurssi! Tuohon kurssiin kuuluu 6 harkkakertaa ja yksi luento minkä piti olla perjantaina mutta siirtyikin kurssin loppuun. Eilen siis eka kerta, alkuun Noora kertoi itsestään ja yleisesti ottaen agista sekä perusteista miksi opetetaan näin. Alusta alkaen itsenäiseksi eikä kädessä kiinni oleviksi, sopii meille. Seuraavilla kerroilla on kuulemma puheet sitten pidetty ja koko tunti tehdään, nyt oli puolet ja puolet. Hyvin siinäkin kyllä ehti tehdä kun siellä oli viisi eri pistettä ja niissä sitten kierrettiin ja kaikki sai tehdä koko ajan. Sopivaa hommaa ainakin schapelle, jaksavat kyllä tehdä mutta kyllästyvät jos samaa tehdään pitkään. Koiran sai pitää irti hihnasta jos ei mene muiden luo, ekaks vähän mietin että mitenköhän käy mutta hämmästyin tuota Jipon keskittymiskykyä kun eihän se mihkään halunnut mennä vaan tehdä mun kanssa, jee! Siinä kohtaa kun Noora jutteli niin se oli kyllä Jipon mielestä kovin tylsää, olis pitänyt päästä tutkimaan kaikki paikat, kauhean utelias se on ympäristönsä suhteen. Rotukirjoa oli kivasti, yksi chihuahua, yksi kääpiösnautseri ja kaksi shelttiä, ja sitten meidän schape. Se toinen sheltti oli kyllä kuulemma 9-kk ikäinen dalmatialainen valepuvussa, aloittanut juoksun niin ei päässyt tulemaan joten omistaja tuli toisen koiransa kanssa. Hauska nähdä sekin sitten myöhemmin. Naksunhan mä tietysti unohdin kotiin, pitää seuraavalla kerralla muistaa.

Ekalla kerralla opetettiin siis puomin alastulolla "nokkimis"-kontakti, kerroin että olen aloittanut sen laatikkohomman, en kyllä itse asiassa laiskuuttani ole sitä viime aikoina paljon tehnyt...eivät kyllä sulje toisiaan pois, voihan siihenkin vaatia sen jos haluaa. Siellä on muuten beibipuomi mitä olen meidän seuraan joskus myös pyydellyt. Vink vink ;) Koko puomia ei vielä tehty.

Seuraavaks me mentiin renkaalle, kerran aiemmin olen Jipon kanssa tätä tehnyt eikä mennyt kuin kerran sivusta läpi, muuten aina oikein. Tässä käytin silloin aiemmalla kerralla naksua, aina kun meni oikein niin tuli naks ja nami. Nyt mentiin namialustalle. Pystyi jättämään istumaan ja odottamaan, olin kyllä tyytyväinen ipanaan.

Sitten mentiin taas siihen kontaktille, tuo eka kerta käytiin kaikki lävitse että Noora näkee että kaikki osaa sen tehdä oikein yksin. Eli nyt tuli jo kaks harkkakertaa sitä.

Siirryttiin putkelle, kyllähän se Jippo sen osasi kun sitä ollaan tehty. Ei tarttenut houkutella ;)) Kun kerran sujui niin hyvin niin taas se namialusta ja mä lähettelin eri paikoista putkeen, Noora piti putken suulla kiinni. Vauhdilla meni.

Sitten tuli odotuspaikka, eli sai olla missä asennossa vaan mutta odotusta piti treenata, olipa hyvä tilaisuus siis treenata paikkamakuuta!

Viimeisenä meillä pöytä, sitä ei oltu vielä tehtykään. Sujui sekin hyvin, poistullessa kun sanoin tule niin otti siihen (mini)pöydän reunaan 2 on 2 offin :D Että tulihan treenattua tosiaan kontaktia, putkiaivo-isäänsä tullut, Jeccuhan tarjosi sitä aikoinaan pituuden palikoille :) Vähän nauratti.

Kivaa oli, odotetaan jo seuraavaa kertaa innolla!

Kommentit

Marika Forslund sanoi…
Katellisena luin mitä pikku-Jippo on päässyt tekee treeneissä. Kyllähän mekin joku päivä. Ehkä T pääsee tuuraamaan äitiään hänen treeneihin sit kun Iksu on sairaslomalla.
Tovalla on kyllä niitä keskittymisvaikeuksia joten toisen koiran treenaaminen samalla kentällä vois olla hänelle haaste.
tuija sanoi…
On se kiva mennä tuonne kun joku on valmiiksi miettinyt kaiken :) Mä olen kyllä tosi tyytyväinen että tuli se sinne ilmoitettua, tänään viimeistään muistin miten häiriöherkkiä nuo ovatkaan. Täytyy pitää mielessä että Jipon kanssa treenattava mahdollisimman monessa eri hallisaa ja paikassa!!