Aksailua

Tapaninpäivän pikkutreenit:

Cassulle kiipee-pyörittelyä ja kokonaista puomia,  sitten vähän vauhtia tommosella pikku pätkällä. Pyöriteltiin myös noissa putkissa niinkuin siellä Hyvinkään kisoissa yks kerta.

 Jecun kanssa samaa, kerran vaan puomia. Muistelin että onko se oikeestaan radan osana ollutkaan aiemmin? No, hyvin meni kumminkin. Töks vaan alastulolle <3 Noilla neljällä hypyllä pyörittelyä, eri ohjauksia.

Jippo teki 1-3:sta ensin. Pimeään putkikulmaan lähetystä ykkösputkeen, hyvin hakee. Paitsi sillä kerralla kun päätti että kivempihän se on juosta tossa putken päällä kuin putkessa :D On se höppänä. Ja aika hyvä tasapaino :) Myös takaakierron kautta mutkaputkeen. Se ei kyllä aio edes tulla luo esteitten välissä, suoraan vaan painetaan. Jeccuhan teki pentuna sitä että joka välissä oli tulossa luo, tuli vähän semmoinen mutkitteleva reitti esteitten välissä.

Aion pitää mielessä sen Lotan neuvon että ensimmäisen vuoden aikana ei tartte oppia mitään muuta kuin että tää on kivaa ja saa mennä lujaa. Että ei mitään kolmosten pyörittelyjä luvassa Jipolle kovin äkkiä. Olen miettinyt keppien aloittamisikää, vuottahan moni pitää rajana että luusto on kunnolla kasvanut. Toisaalta Jipon kropanhallinta on ihan hemmetin hyvää ton ikäiseksi pennuksi, sama oli Cassulla mutta tietenkin kun eivät semmoisia kasvupyrähdyksiä ole tehneet kuin Jeccu ja jäävät huomattavasti pienemmiksi. Cassu osas kepit jo paljon alta vuoden ikäisenä eikä se kyllä ole sille mitään aiheuttanut, onneksi. Mutta ehtii ne myöhemminkin. Katsotaan nyt!

Joku vapaapäivä ennen joulua tehtiin pitkästä aikaa kontaktin naksuttelua pesupallilla. Lähinnä kiinnitin sillä kertaa huomiota siihen että oli paikallaan vaikka mä liikuin eestaas ja tuli vasta luvalla pois. Myös tehtiin temppuja, jalkojen välissä kahdeksikkoa ja sitten sain hauskan idean pyöritellä kaikkia kolmea yhtäaikaa edessä ympäri. Aika hauskan näköistä :D Pitäisköhän ottaa videolle muutes? Joo, teenkin niin. Oli siis yks ilta aika paljon pakkasta ja piti keksiä jotain virikettä niille. Samalla kerralla istu-maahan kakeja, tuo Jipon reaktionopeus on samaa luokkaa Cassun kanssa, taitaa sillekin luonnetestissä poksahtaa erittäin vilkas ;)

Jipon juttuja:

Muuten Jipolla "lähti" tänään viimeinen kulmahammas, pienellä avustuksella pihtien kanssa. Johan se heilui niin paljon että sojotti välillä sivullekin kun yritin irrottaa muttei millään saanut sormilla niin hyvää otetta että olis lähtenyt.  Tänään se sitten lähti kun päätin että onhan se saatava pois sieltä hänksläämästä, etin sopivan työkalun ja avot! Nyt ootellaan että alakulmurit kasvaa ja nähdään miten hampaat asettuu. Sievältä tuo purenta kyllä näyttää. Yläkulmurit siis on jo vaihtuneet, vanhat oli saman mittaiset kuin uudet mutta peräkkäin siististi eli eivät painaneet toisiaan. Sen takiahan tuo viimeinen ei lähtenytkään kun ei sitä enää joutunut/pystynyt käyttämään. Muut lähti lelunrepimisleikeillä. Ensi viikollahan se täyttää jo puoli vuotta, herran jestas!! Kyllä menee aika äkkiä.

Toivottavasti tuo tuhoamisvimma loppuu jo kohta, tai omasta mielestäänhän se vaan leikkii...viimeks oli Kimi löytänyt töistä tullessa skumppapullon lattialta hajotettuna, en ymmärrä millä lihaksilla se on repinyt sen tuolta ns. viinihyllystä keittiöstä? Kun ei siitä näy kuin korkki niin siitähän sen on pitänyt se repiä lattialle? Skumppahuuruissaan oli sitten hajottanut myös mun joulukuusen, eli semmoisen hauskan lampun mikä oli pöydällä. Joulukukasta lähti kaikki koristeet mitkä siihen oli tökitty, jotain tähtiä ja sellasia. Puhumattakaan Kimin reiskoista....


Sitten sillä on tuo suloinen ilme että en minä mitään tehnyt!?!?! Kun jää itse teosta kiinni, kerrankin oli tuossa samaisessa nojatuolissa kake suussa, menin olkkariin ja sanoin vaan: Hei! niin aukaisi suun niin että kake tippu lattialle ja oli taas olevinaan että en mä mitään tehnyt! Siitä aina tietää että jotain tapahtuu kun on epäilyttävän hiljaista...Ei meillä kumpikaan pojista noin paljoa tuhojaan ole tehnyt, Cassu ei oikeastaan mitään, tavarat sai olla ihan rauhassa hyllyllä. Jeccu luki muutaman kirjan ja jotain muuta pientä mitä en muista mutta ei paljoa kumminkaan. Tuo onkin sitten potenssiin tuhat ja hajottaa kaikki minkä hampaisiinsa saa.

Torstain viikkotreenit:



Meillä on jäänyt kolme kertaa väliin ohjattuja treenejä, kaks kertaa kun oli iltavuoro ja viimeks joulun takia oli peruttu treenit. Olipa ihanaa päästä toisen tekemälle treeniradalle ja tarkkojen silmien tsekattavaks. Alkuun pakkovalssilla kakkosen yli, tässä on tosi tärkeetä olla kaukana siitä esteestä, siis oikeesti melkein keinun kulmalla, varmaan jonkun silmissä hullun kaukana mut Cassu...:) Kolmoshypyltä putkeen valssi tosi ajoissa eikä sadan vuoden päästä. Muuten ehti napata väärän hypyn. Kaarella olevat hypyt meni tosi hyvin joka kerta, tein kuulemma kauniita valsseja paitsi kymppiputkeen viedessä pitäis oottaa että koira on lukinnut ysihypyn ennenkuin alkaa tanssahtelemaan...Keinussa taas lievää hitautta huomattavissa, hyvä että oli radalla pitkästä aikaa. Menee sen kyllä ihan ok, muttei se ole sen näköinen suoritus kuin haluaisin sen olevan. (Ihanniinku tää olis tokoa :D) 13-hyppy kiertää vasemman siivekkeen kautta (oli ihan eri kulmassa kuin piirustuksessa, melkein suorassa), sai hyvän linjan seuraavalle hypylle. Yritin tehdä persjättöä putkelle vientiin muttei mitään toivoa kunnolla ehtiä ja joutuu hidastamaan koiran vauhdin karjumalla tähän! Eli jää toiselle puolelle, vastaista kättä ja se lievempi käsky-Cas! ja putkeen. TÄHÄN! On se kun tosiaan ala tulla tänne ja äkkiä, toi Cas- on vaan semmoinen lievempi haltuunotto, huomautus että tähän suuntaan oltais menossa. Renkaalta putkeen pakkovalssilla, siitä jatko vaan ohjaus päällä kirmaten, kierrä! ja vika hyppy.

Ei mitään silleen vaikeeta, kiva treeni kisojen alle. Cassu oli intona ja murisevana.

Huomiot tältä päivältä:

TÄHÄN-hidastaa vauhdin, tulee luo niin että: no tässähän mä oon, ei mitään hätää. Vapaus mennä pitää säilyttää! Saa käyttää harkiten.

Käden "husiva" liike hyvin epäselvää Cassulle, se meinaa että mihin mun nyt pitäis lähteä irtoamaan. Jaaa--tota estettäkö se nyt kuitenkin tarkottaakin. Of course. Joku jäänyt maneeri, tein sen tossa 20-hypylle viennissä, ohjaus päällä vaan ja kyllä se ottaa sen siitä matkalta vaikka mä liikun eteenpäin.

Mä tajusin että hei! mun kädet ei heilu enää oikeestaan ikinä taivaissa, oon oppinut ohjaamaan!!!





Kommentit

Liinu ja Prikka sanoi…
Sulla on taas kasvamassa yks erilainen agikoira :) On se niin mahtavaa ku nää on yksilöitä kaikki niin saa ohjaajakin oppia koko ajan uutta :)

Liinu teki keppejä muistaakseni joskus 9-10kk ikäisenä ekan kerran, mutta me tehtiin niitä aika harvakseltaan ja kun meillä oli verkot käytössä niin sehän oli alusta asti se keppien opettelu sitä että ne joutui pujotella. Liinu on terve, mutta en ite aloittais tuolla systeemillä tuon nuorempana keppien opettelua. Ehtii mun mielestä myöhemminkin! Liinun keppien opettelu on kestäny yli vuoden, mutta mehän treenataan verrattain harvoin ja kun ei ole ollut kiire senkään kans.
Marika Forslund sanoi…
Arvaa hymyilinkö itsekseni kun luin Jipon tekemisistä. Luulenpa et Tova on oikea enkeli verrattuna siskoonsa. Tovakin kävi tänään aksailemassa, teki jopa kuuden esteen rataa: hyppyjä ja putkeja.
Hän sai myös tutustua puomiin ja sen jälkeen hän ei muita esteitä nbähnytkään. Kerran putosi puomilta mut se ei haitannut menoa. Ei kylläkään oo aikomusta treenata tota puomia ihan vielä. Keskitytään saamaan hypyt varmoiksi. Nyt hän välillä juoksee esteen ohi.
tuija sanoi…
Sanna: Jippo on aika itsenäinen, ei niin lähihakuinen että melkolailla samaan tapaan saa ohjata kuin Cassua. Onneksi. Varmasti tulee myös niitä eroja esiin kumminkin.

Marika: muista että Jippo tulee teille asumaan sillointällöin, eipä enää hymyilytä :D Hyvä Tova! Jippo ei edes yrittänyt tuolle puomille, mulla kävi kyllä sama mielessä kun se oli keskellä rataa mutta ei kumminkaan. Tuli siinä kyllä mieleen että voisi laittaa ylös- ja alastulon lattialle ja niiden alle keskelle putken painon että olis sitä mallia. Ehkä seuraavan kerran!