Tavoitteena täysi kymppi

Vai miten se kirjan nimi menikään mut jotenkin noin. Jonna on saanut musta kauheen nihilisti-nipottajan tokossa ja se ilmeisesti kannattaa, saatiin eilisessä tokokokeessa 5 kymppiä :) Paikkana oli koulun kenttä Vihdissä missä oltiin pari viikkoa sitten aksakisoissakin. Etukäteen jännitti vieressä oleva skeittiramppi ja toivoin ettei siellä olis kauheesti lapsia tai että ainakin paikkamakuut olisi ei-niin-lähellä sitä kohtaa. Niille lapsille nimittäin pöristiin silloin aksakisoissa kun siitä läheltä mentiin lenkillä, kauheeta kolinaa ja yhtäkkisiä rämäyksiä, epäilyttävää Cassun mielestä. No toive ei toteutunut, olihan siellä lapsia mutta onneksi paikkamakuu oli n. 20 metrin päässä eikä niin että olisivat olleet selän takana vaan koirat jätettiin niin että olivat vasemman kyljen puolella. Cassu oli reunimmainen eli lähinnä sitä ramppia. Näin koetta ennen painajaista että paikkamakuu kesti 10 minuuttia kun se piti aina aloittaa uudelleen jostain häiriöstä johtuen ja mä sanoin jo tuomarille että eikö tän nyt voisi jo lopettaa? Ei tuokaan onneksi toteutunut :D Mulla ei ollut ketään tuttua mukana että en tiedä kuinka Cassu oli, katseliko niitä skeittaajia vai miten mutta siinä kohtaa vilkaisin kun teltan taakse menin niin silloin ainakin katsoi minun suuntaan vielä. Tuomari ei sanonut muuten mitään kuin yhdelle koiralle (joka sai seiskan) että en ole ennen tällaista tilannetta arvostellut. Mitähän siellä tapahtui, jäi vähän kiinnostamaan. No me saatiin kymppi ja tuomari sanoi että hienoa. Mitään muuta Pörsti ei sitten mulle puhunutkaan koko kokeen aikana. Tykkään!

Ennen koetta muuten käytiin vaan lyhyellä lenkillä kun oli niin kuuma. Vuoroa odoteltiin varjossa, pa:ta ja muutaman askelen seuruuta ja vielä tein siinä kerran kaket ja toimi ihan oikein. Muuten vaan hengailtiin. Paikkamakuun jälkeen taas hengailtiin varjossa, Cassu kävi ojasta juomassa ja läähätti vaan. Olishan mulla raikastakin vettä ollut mutta kun se mutainen on paljon parempaa. Avon koirakoita ei ollut kuin 4 ja me oltiin viimeisenä, ei onneksi ollut pitkä odotus siinä. Pikkasen katsoin että minkälainen seuruukaavio on eikä näyttänyt vaikeelta. Muuta kuin se että lähdettiin kahden askelen jälkeen heti juoksuun...

No sitten tuli se meidän vuoro, liikkuri kysyi että onko sulla oma kapula. Olin kaivamassa sitä taskusta niin sanoi ettei tarvitse hänelle antaa, varmisti vaan että on. Sitten vilkaisi mun pullottavaa taskua niin sanoi että sulla kyllä taitaa olla koko omaisuus mukana :D No eihän siellä oo ku patukka, pallo ja mitä vielä..tunnarit sentään otin pois ettei ne lentele ympäriinsä niinkuin joskus on treeneissä käynyt. Yllättävän monta niitä oli siunaantunutkin sinne.

Sitten niihin liikkeisiin:

-seuraaminen; muuten pysyi kontakti mutta heti siinä juoksussa meni kauemmas, murahdin ja tuomari ihan varmasti kuuli ;D Cassu tuli lähemmäs. Ajattelin että pakko tehdä niin ettei luule että kokeessa voi tehdä miten vaan kun ei saa komentaa. Toisen kerran tipahti kontakti kun jäi vähän katsomaan niitä skeittaajia ja jäi musta jälkeen käännöksessä. Huomautin nimellä ja tuli heti jatkamaan. En olis kyllä itse antanut noin korkeita pisteitä mutta onneksi en olekaan tuomari ;) 8 ja puoli tästä.

- maahanmeno seuraamisen yhteydessä; splät 10

- luoksetulo; tuli laukalla, valui pari askelta, hyvä pa 8

- seisominen seuraamisen yhteydessä; normicassua, 10

- noutaminen; lähti luvalla vasta, katselin puitten latvoihin kun palautti, siinä vasta kun liikkuri antoi luvan ottaa kapulan niin katsoin koiraa. Oli yllättäen tosi hyvässä pa:ssa, ei mälvännyt kapulaa matkalla eikä siinä luovutuksessa pyöritellyt päätä. 10! Tosi iloinen!

- kaukot; jättäessä sanoin kaket, ei noussut istumaan ekalla käskyllä kummassakaan vaihdossa. Maahan menee heti. Siis 8. Tää on saatava vielä kympiksi, ärsyttää kun tiedän että osaa.

- hyppy; siisti kuin sika pienenä, 10

- kokonaisvaikutus 8.

Muita numeroita en nähnyt kuin hypyn ja kokonaisvaikutuksen kokeen aikana, en halunnut niitä katsoa ja tein vaan omaa suoritusta. Liikkuri kysyi että oliko ykköstulos niiltä ketkä pisteitä laskivat ja he vastasivat että joo satakahdeksankymmentä- ja siinä vaiheessa mä sanoin JES! Kiitos! Enkä kuullut loppunumeroa edes :D Liikkuri myös sanoi että tosi hienosti tekee töitä vaikka tosiaan näkee että koiralla on ihan älyttömän kuuma. Tuumasin siihen että se on ihan hyvä, rauhoittaa vähän kun meidän ongelma on se ylivire ;) Niitten mielestä Cassu  oli varmasti nopea mutta mä kun tiedän minkälainen se on niin kyllä huomasi että helle tosiaan vaikutti. Ei ollut niin täpäkkä kuin yleensä. Mutta tosiaan ei se tuolla koiralla haittaa, voi olla parempikin. Pa:t vaikutti olevan kaikissa liikkeissä tarkemmat kun ei ollut sellainen normi-kireälle viritetty vieteri :D Tosiaan siis yhteispisteet oli 183 ja oltiin toisena, ekan pisteitä en kuullut mutta kolmannella oli 166 että aika hyvinhän meillä meni!

Nyt sitten treenaamaan ne kaket ja luoksetulon stoppi vielä kympeiksi niin avot! Seuraamisestahan siis ei kyllä ole toivoakaan sitä saada mutta mä olen tyytyväinen kasiinkin siitä osuudesta ;D

Kommentit