Santalahden sssuhinat

Ja siellähän sitten tosiaan suhisin puomin kontaktilla. Mun piti sitä kokeilla jo P-haun kisoissa mutta unohtu. Yllättyi vissiin niin paljon että jopa pysähtyi puomin kontaktille. Ei kyllä siihen 2 on 2 offiin mutta kumminkin. Sitten kun saa luvan lähteä niin siinä kyllä taas pomppaa pois. Mä nyt jotenkin miellän tän siihen että olen palkannut sen pallolla pois kontaktilta niin sen perään kyllä lähtee pompulla. Kisoissa kun ei malta tulla alas asti niin pomppaa jo ylempää. Tuli muuten loppujen lopuks aika hyvät puomitreenit näistä kisoista :)

Eka radalla on menossa putkeen, huono sijoittuminen kai sitten tohon hypylle. Sitten kun ei saa mennä sinne minne haluaa niin ärsyyntyy ja lompsii lopun radan. Sössin siinä v-hypyillä kun en tosiaan keksi mitään hyvää ohjausta siihen, samanlainen kohta tokalla radallakin. Tainan kanssa keksittiin treenin aihe seuraaviin treeneihin ;))  Eka radalla bongaa keinulla jotain mielenkiintoista ja tsekkailee putkeen mennessä yleisönkin. Positiivista tällä radalla putki-puomi-erottelu toimii ja puomin kontakti.


Seuraava oli hyppäri ja alusta asti taas sössin, oli pitänyt ottaa liike mukaan tuohon ohjaukseen eikä seistä ku puujumala. Ja voi herranjumala minkälaista ohjausta sen jälkeen, yks kävelee siellä radalla seuraavalle esteelle että ei tosiaan töitä kyllä tehdä yhtään. Muurin jälkeen liikun ihan liian aikaisin toiseen suuntaan, hyvin Cassu sen lukee ja tekee ihan oikein. Olis siis pitänyt hypätä tuo oikeanpuoleinen hyppy mun suuntaan ja seuraava takaa. Edelleen treenin aiheeks :)) Cassu muhun täysin kyllästyneenä lompsottelee menemään rataa eteenpäin, loppuradalle sitten kun alan oikeasti ohjaamaan niin tulee vauhtiakin, kepit menee aika kivalla vauhdilla vähän reilu 3 sekkaa. Noihin avokulmiin olen huomannut että auttaa kun käy vaan heilauttamassa kättä siinä eka välissä, lähtee sitten pois vaan eestä ja antaa koiran tehdä. Treeneissä jos on suoraan putkesta avokulmaan niin lähtee toka väliin muuten usein. Meillä toi auttoi, saa ihan vapaasti kokeilla ;D


Viimeiselle radalle lähtiessä sain jopa kontaktin koiraan ennen rataa, en tiedä mikä ihme siellä oli niin kummallista tuolla Santalahdessa. Yksi koira lähti kesken rataa jäljestämään ja yks karkas omistajaltaan nuuskimaan maastoa. Olisko ollu sitten joku juoksunen narttu, Taina sanoi ettei saanu Cassun päätä maasta ollenkaan ja se oikein nuoli jonkun ihania pissoja. No, ainahan noita (teko)syitä löytyy, pitää sitä töitä tuolla tehdä koska koko koiran olemus muuttuu kun ollaan oikeasti tekemässä yhdessä ja mä olen itsevarma enkä suhi mitä sattuu. Tsiisus.

Eli vika rata oli Siimeksen kädenjälkeä, kaks ekaa Muotkan. Mun into meni kahdella ekalla radalla siihen kun en vaan keksinyt ohjausta niille v-hypyille niin heijastuu kyllä tosi hyvin sitten sekä koiraan että koko fiilikseen itellä. No alkurata meni hyvin kunnes tuli putki-puomi erottelu. Eikä se oikeestaan ollut ees erottelu kun olis ollut ihan suora linja putkeen jos vaan ei olis halunnut mennä puomille, joutuu oikein koukkamaan takaisin että pääsee puomille. Luulen että lukitsi sen jo ennen edellistä hyppyä ja sillä selvä. No, paremminkin olis voinut ottaa haltuun mutta aattelin että mennään kuin treeneissä ja luotetaan koiraan ja siihen että se oma liike vie haluttuun suuntaan. Ei vieny. Suhisen taas puomilla ja pysähtyy, mä kun käsken kiipee niin oikein pomppaa puomilta pois taas ja suoraan eteenpäin=palloa hakemaan. Voihan helvetti mun on tätä nyt treenattava että puomin jälkeen palkka tulee kädestä ja sillä selvä. Otan natsiasenteen ja vien puomille uudelleen. Tällä kertaa ei ilman lupaa lähde ;) Enkä muistaakseni suhise enää, otan vaan tommosen sivumulkaisun että nyt jätkä pysähdy. Jatkan radan loppuun huolimatta hyllystä, niin teki muutkin kenelle noin kävi. Ei siinä rata pidemmäksi tullut kun olis pitänyt käydä se putki ja sen jälkeen 2 hyppyä tekemässä ja sitten vasta puomille. Loppuratahan meneekin sitten ihan helvetin hyvin, no okei yks turhan pitkälle vienti takaakierrolle mistä iso kaarros mutta huomaa että kun koira on sitä mieltä että sehän tietää mihin mennään niin sen into tehdä on ihan toinen! Piste.

Kommentit