ERInomainen Jeccu

Oltiinpas sitä tänään kovin erinomaisia, kauhean suuri yllätys että kovin on kevyt poika vielä ;) Syötetty on kyllä extra energia-ruokaa (varmaan rekikoirille tarkoitettua) kun joku vahingossa osti lilan pussin kun mä pyysin ostamaan punaisen joka on sitä energia-ruokaa mitä yleensä syötetään...No, eipä tuo silläkään lihonut grammaakaan :D Mietittiin siellä Quun omistajan kanssa että jos sille syöttäis läskiä kermakastikkeella niin jos se sitten lihois. Eipä silti, agilitykoiran on parempi olla sieltä kevyemmästä päästä. Lihaksiahan sillä kyllä on mutta kylkiluut tuntuu selvästi. Eli siinä siis syy ettei tuomari Jeculle SA:ta antanut. Kehäsihteeri oli ihana, varmisti tuomarilta että ainoastaan excellent? Niin kun tuomari nyökkäsi, kehäsihteeri tuumasi mulle että: No voihan kökkö! Hän kovasti meidän pojasta tykkäsi selvästi :D

Tuomarina oli siis norjalainen Per Kristian Andersen. Jeccu ainakin tykkäsi, ei väistänyt ja rupesi jopa nojailemaan tuomariin kun kopeloi läpi :D

Valmistelut näyttelyyn oli hurjat, tassut pesin suurimmasta liasta ja kynnet leikattiin. Ei ollut ehtinyt takkuja kehittyä Lappeenrannan näyttelyn jälkeen eli kampaa en ottanut esiin ollenkaan. Tassuja harjalla pesun jäljiltä vähän pöyhensin. Mennään-käskyä treenattiin eilen illalla keittiössä maksanpalojen avulla ja avot! Ei yhtään pomppua, yhdessä kohtaa meinas nenä käväistä maassa mutta samantien sain takaisin ylös. Meni ainakin omasta mielestä ja kuvien perusteella tosi kauniisti koko ajan. Juhuu!

Tässä arvostelu:
"Utmärkt typ. Bra proportioner. Bra bredd i skallen. Välansatta öron. Korrekt bett. Korrekt överlinje. Ännu lätt i kroppen. Ok vinklar. Rör sig lätt med tillräckligt steg men trångt bak. Utmärkt päls. Trevlig temperament."

ja sama suomeksi:
"Erinomainen tyyppi. Hyvät mittasuhteet. Hyvä kallon leveys. Hyvä korvien asento. Oikea purenta. Oikea ylälinja. Vielä kevyt runko. Kulmaukset ok. Liikkuu kevyesti riittävällä askelella mutta ahtaasti takaa. Erinomainen karva. Miellyttävä luonne."

Tiedän tuon ahtaasti liikkumisen, mitä kovempaa mennään niin sen ahtaamminhan ne jalat tietysti menee kun vauhti lisääntyy mutta hitaastikaan sitä ei voi viedä. Toisella koiralla oli sama maininta arvostelussa ja hän sai SA:n että siitä se ei kumminkaan ollut kiinni. Olin kyllä tosi tyytyväinen sekä arvosteluun että tulokseen, se vissiin riippuu tuomarista kuinka pahana "virheenä" tuota keveyttä pitää.

Loppuun kuvia mitä Kimi räpsi:

menossa kehään

Mennään!


hienosti hihna löysällä koko ajan
tässä kohti meinas nenä kävästä maassa, piti vähän muistuttaa...
Kiva tuomari! tuumas Jeccu :)

Hienosti kulkee!!

tässä kuvassa sen pää näyttää jo ihan äijämäiseltä!

viuh viuh-häntä

No voihan kökkö!! :D

Semmoset sembalot tällä kertaa, seuraavaan näyttelyyn menee vähän aikaa kun unohdin ilmota meidät muutamaan näyttelyyn mihin oli tarkoitus mennä. Onhan noita vaikka kyllästymiseen asti tässä kesän mittaan kuitenkin!

Kommentit