Tokokurssi part II

Jecun tunti:

Pentujen kurssi aloitettiin taas luoksepäästävyydellä. Otin Jecun perusasentoon sivulle, aattelin että sama opettaa alusta asti oikein. Ei olis siis ollu välttämätöntä mut halusin. Ekalla kerralla istu nätisti niin kauan kunnes Heidi oli ihan lähellä niin meni vastaan. Pyysin että tehdään uudestaan ettei nouse. Tehtiin sitten ja hyvin meni, nuolas Heidin kättä mut pysy istumassa.

Tein alussa jossain välissä kontaktin ottoa, siis että pidin niitä nameja käsissä ja piti katsoa silmiin että saa herkun. Meni jo vähän paremmin, hieman kulmien alta katteli kun on niiiiin vaikee irrottaa katse ruoasta :)

Sivulletulo; Heidi katsoi kaikilta missä vaiheessa ollaan ja miten menee. Meille sanoi että vois alkaa häivyttämään käsiapua siitä jo vähitellen.

Seuraa; yksi askel eteen ja palkka, sivullekäännöksiä vasemmalle ja oikeelle. Oikealle menee hyvin, vasen vähän vaikea vielä. Taaksepäin ei  luonnistu, peruuttamista harjoiteltava. Aloitin jo kotona sitten illalla, pari kertaa tehty ja ihan kivasti meni, aiemmin kääntyi vaan ympäri tai kävi istumaan kun olen tätä yrittänyt. Tehtiin sitten viitisen askelta suoraan muutaman kerran ja kivasti se pitää kontaktia.

Sosiaalipujottelu; 4 koiraa rivissä ja mentiin kaikkien välistä pujotellen edestakaisin. Siinä kun oltiin ja odotettiin omaa vuoroa pidin Jecun perusasennossa ja palkkailin kun piti kontaktia vaikka joku meni ohi, aika pätevä pentu! Sanoin katso jos vilkaisi muualle ja palkka kun katsoi. Perusasento pysyi koko ajan. Omalla kävelyvuorolla meni silleen hyvin että kattoi koko ajan kyllä mua mutta pompsotteli välillä, johtuen siitä että tiesi että sillä on namia taskussa! Tänne se!

Maahanmeno; Jeccu osaa mennä maahan nopeesti mutta vaan istumasta. Nyt yritettiin opettaa sitä että tippuu suorilta jaloilta maahan. Käveltiin ja siitä suoraan maahan namilla, Jeccu menee niin että etupää on maassa mut takapää jää killumaan ilmaan :)) No eiköhän se tonkin tyylin opi, meni se lopulta jo vähän nopeemminkin.

Luoksetulo; tehtiin niin että Heidi piti kiinni ja juostiin poispäin huudellen samalla. No vauhdilla tuli. Kaks kertaa ja sitte loppu pentujen osuus.

Cassun tunti:

Kehääntulotarkastus; intopiukeena vähän hösötteli menemään, ihan ok.

Paikkamakuu piilossa; 3 minuuttia, mentiin hallista ulos Helin kanssa. Varmaan parin minsan kohdalla sisältä alkoi kuulua hirveä kolina ja mekkala. Cassu hiipi ovelle kattomaan että missä mamma...Kysyin että mitä ihmettä siellä tapahtu niin yks ohjaaja kun oli käynyt palkkaamassa koiraansa ja palannut takaisin hallin toiseen päähän niin oli kompastunut ja kaatanut muurin palasen ja kaatunut itse vielä siinä, hänen koira oli mennyt katsomaan että mitä isille kävi ja sitten oli noussut pari muuta koiraa ja siinä vaiheessa sitten Cassu ei enää kestänyt vaan tuli ovelle katsomaan. Että aika paljonhan toi häiriötä kestää jos noi kolinat ja kaatuilut kesti :D Yks ainoa koira jäi maahan. Eli se Helin pro-koira :) Otettiin sitten uudelleen minuutin paikkamakuu edelleen piilossa, se meni hyvin.

Kaukokäskyt; mentiin eteen näyttämään missä vaiheessa ollaan. Tuolla ei pystynyt tekemään niin kaukaa kuin yksin treenatessa, peppu siirtyi eteenpäin. Laitoin pallon takapalkaksi niin sitten oli loisto. Tehtiin vaan i-m vaihtoja. Sivussa tehtiin tätä sitten vielä kun oli muitten vuoro, vapautin takapalkalle kun oli hyvä. Sitten ahnehdin liikaa ja Cassu kyllästy ja jäi maahan ja alkoi haukkumaan mulle. Tyhmä mä. Käveltiin vähän siinä, tein kerran ja onnistu hyvin niin siihen lopetin.

Luoksetulon pysäytys; Jonna neuvoi monta tyyliä eri asioista palkkautuville koirille ja eriluonteisille yksilöille. Meidän kuulemma yliälykäs yksilö opetettiin näin: ota kaks samanlaista namikippoa, toinen toiseen päähän hallia ja toinen toiseen päähän suurinpiirtein parinkymmenen metrin päähän toisistaan. Ekaks näytettiin että tässä kupissa on namia ja vein Cassun keskikohdalle ja mä vapautin hakemaan namin. Tokalla kerralla nami laitettiin toiseen päähän ja vapautin hakemaan sen. Sitten tehtiin normi aloluokan luoksetulo, Cassu jäi ekan kupin viereen ja mä menin tokan kupin lähettyville. Ekasta ei välittäny mutta mun lähellä olevan kupin kävi matkalla tarkistamassa onko siellä mitään. No ei ollu. Vapautin kauemmalle kupille palkalle. Tehtiinköhän me tää kaks kertaa...No kummiskin sitten mentiin keskikohdalle taas, jätin Cassun istumaan (en siis ottanu sivulle tai mitään) menin muutaman metrin päähän ja siitä kutsuin vaan tänne! Seis-käsky ja vapautus kupille. Tässä kohtaa mä valkkasin kumpaan päähän vapautan, molemmilla kupeilla oli naminlaittaja. Nami tuli vain siitä kupista mihin mä osoitin kun vapautin. Jos meni väärälle niin ei ollut namia. Näytin uudelleen sitä kuppia mihin piti mennä niin sieltä tuli nami. Ideana oli että pitää keskittyä kuuntelemaan ja katsoa mitä mä teen. Tehtiin toi lähiluoksetulo 3 kertaa, hieman sitä rupes hämmentämään että mitä tää tämmönen oikein on, vaikuttaa kyllä ihan toimivalta! Ei ainakaan ekan kerran jälkeen ollut tietävinään että mitä pitää tehdä :) Täytyy kysyä vielä lisäohjeita Jonnalta tähän, olin eilen illalla jo niin väsynyt etten enää tajunnut mitä sitten yksin ton kanssa tehdään.

Sitten vielä seuruu; katottiin missä mennään. Alkuun käytin vaan käskyä sivulla, meni aika ok. Tokalla yrityksellä haahuili ja katteli muita ohi menijöitä. Ärsytti ja sen kyllä huomas sitten Cassukin, ei tullu mitään. Käänsin namitaskun sivulle ja yritin pitää käden suuremmin heilumatta ja käytin käskynä sivulla. Sitten meni hyvin taas. Tehtiin vaan vähän, tunti olikin jo sitten lopussa.

Ollaan tehty sitä kotiläksyä muutaman kerran että pitää vaan istua sivulla perusasennossa eikä tapahdu mitään, pari kertaa kotona ja siellä Tampereella aksakisoissakin hallissa sivussa tein. Aikaa en oo mitannu, varmaan pari minuuttia kerrallaan. Täytyy muistaa tehdä vielä useammin.

Ei mahduttu siihen 4.9. Hollolassa olevaan tokokokeeseen, ekalle varasijalle päästiin kyllä. Toivotaan että joku peruu tai sitten seuraava mahdollinen on 25.9.

Kommentit