Tokokurssi part I

Pentujen kanssa tehtiin:

- luoksepäästävyys, Jeccu istui perusasennossa sivulla ja oli lähinnä välinpitämätön Heidiä kohtaan. Katto kyllä mutta ei liikkunut sivulta, ei vastaan eikä väistänyt.

- pa, tätä mä tein niinkuin Lentsu neuvoi eli jalat paikallaan ja kädellä käännetään selän takana ja vedetään perusasentoon. Ei tartte enää niin hirveesti venkoilla, ei pomppaa vaan seuraa kättä. Eli siis opetan Jecun tulemaan suoraan sivulle eikä selän takaa kiertäen.

- kontakti, nami molemmissa käsissä ja saa sen kun katsoo tai edes vilkaisee silmiin. Aika äkkiä lopetti käden auki yrittämisen, vilkasusta palkkailin. Ei vielä jäänyt katsomaan silmiin.

- seiso-käsky, tätä tehtiin niin että käskettiin seisomaan ja vähän liikuttiin ja vapautettiin. Aloitettiin myös liikkeestä seis-opetus. Alkuun meinas lähteä liikkumaan kun liikuin mutta pysyi paikallaankin joka toinen kerta ehkä :)

-kaunis hihnakäytös, tätä olisi pitänyt tehdä niin että laitetaan namikuppi ja aina kun vetää sinne niin pysähdytään ja kun löystyy niin jatketaan matkaa, ei seuraten vaan ihan normisti kävellen niinkuin lenkillä. No mulle tuli mieleen että kun aksassa sinne olis tarkotus päästä vauhdilla niin jätettiin se kuppi sitten pois. Eikä se tuolla hallilla vetänytkään, olis pitänyt tehdä vaikka tiellä tätä. Seuraavalla kerralla mennään ulos kuulemma.

- sosiaalikuja, 4 koiraa vastakkaiselle puolelle ja 4 vastakkaiselle ja siitä välistä mentiin. Ekan koiran kohdalla meinas mennä moikkailemaan vastapuolelle mutta kun huomautin että: Jeccu, tässä-niin tuli paremmassa seuraamisessa ku Cassu pitkään aikaan :) Pidin kyllä kättä taskussa siinä huijauksena. Ja kehua sai koko matkan ja höpöttää mitä lystäs.

-rauhoittumista piti tehdä mutta kaikki pennut oli niin rauhallisia että sitä ei tehty, aivot meni jo narikkaan vissiin kaikilta.

Tein siinä väliajoilla pa:ta ja ihan vaan sitä että tässä nyt ollaan mun kanssa tekemässä eikä haahuilla, hyvin pysyi hallussa.

Avo-voi ryhmä:

-kehääntulotarkastus, eipä toi välittänyt vaikka Minna vähän rapsutteli. Malttamattomana olis pitänyt jo päästä jotain tekemään, pyöri vähän siinä.

-paikkamakuu näkyvillä 2 min kai? Häiriötä riitti ihan mukavasti, viereisten koirien omistajat kävi palkkailemassa ja käskyttämässä takasin maahan yms. mutta Cassu oli rauhassa maassa. Pää kääntyili muttei muuta.

-paikkamakuu piilossa, en tiiä kauan mut ainakin 2 min jossei 3. Kaikki ei menny piiloon, mä olin koko ajan. viereinen koira ainakin nousi, muuta en tiedä kun en nähnyt. Oli kuulemma tosi rauhallisesti paikallaan, pää kääntyili taas kun oli vilkuillut mitä ne hommailee kun ihmisiä kävelee eestaas. Jes! Palkkasin maahan kun palasin viereen, kestää näköjään aikamoista häiriötä vaikken ole näkyvillä, tosi tyytyväinen. Pitää lisätä tähän vielä että meinas ruveta piippaamaan siinä kohtaa kun palasin piilosta ja jäin seisomaan niin kuin kuuluu, kesti ihan äärettömän kauan ennenkuin mentiin takaisin koirien viereen kun odoteltiin että kaikki sai nousseet koirat ym takaisin maahan. Meni varmaan pari minuuttia, tota siis pitää treenata että tullaan siihen eteen takas mutta siinä seistäänkin vielä kauan ennenkuin mennään vapauttamaan.

-seuraa, no omg. Sanoin heti että tää on meidän paskin liike, Minna tykkäs että hyvä asenne :) No mutta tottahan se on. Näytettiin missä mennään tällä hetkellä ja mulle tuli mieleen että tähän pitää keksiä ihan uusi käsky, se seuraaminen on mennyt ihan piloille, ei tarkota että seurataan kontaktissa vaan että lenkkeillään. Minna sanoi että kokeile pelkästään sivulle-käskyä ja sehän tulikin hyvin! Pääs oikeen palkkaamaan. Kotiläksynä ylipäätään sivulla oleminen ja siihen rauhoittuminen. Ja se että pitäis vielä koko ajan kontaktia siinä. Tätä tekemään siis. Vaikeeta ettei saa tehdä mitään, mulle ja Cassulle :))

-hyppy, ei ongelmaa, se mun isssstu auttaa näköjään. Kerroin Minnalle että tekee sen ihme pompun niin ei kuulemma ainakaan nyt tehnyt, juhuu! Eikä siirtynyt kun menin viereen. Tehtiin siis vielä alo-hyppy, en voi alottaa seuraavan opettamista enneku se vika ykkönen on saatu :)

Siinä sen ryhmän hommat tältä kertaa, sain taas alottaa sen haukunpoiston heti alkuun prkl...Mut loppuajasta oli jo hiljaa ja rauhassa pitkän aikaa. Palkkailin epäsäännöllisesti siitä. Varmaan siis vartin tjtn, miten kauan se nyt sitten kesti että muut teki kanssa hyppyä. Yks edellisellä kurssilla samaan aikaan ollut sanoi että hän on kyllä kateellinen kun se osaa olla noin rauhallinen, melkein pyörryin. Sanoin et kuule tää alotettiin silloin joskus siitä kahdesta sekunnista minkä malttaa olla hiljaa ja siitä sitten eteenpäin, pitkäjänteisyyttä vaatii tosiaankin.

Hauskaa oli molempien kanssa, seuraavaa kertaa odotellessa!

Kommentit