Ultrassa ja Keskiöiset junnukoirat


Käytiin tänään tosiaan ultrassa, ja varasin ajan sinne ihanaan Metsäpirttiin jossa viimeksikin käytiin Jipon kanssa. Jännitettiin Sannan kanssa viikko etukäteen hulluna, vaikka niin varmaan moni muukin pennun odottaja :) Aloin lähipäivinä olemaan itse jo 99 % varma siitä että tiine on. Ahne koira jätti kahtena päivänä ruoan kuppiin, närppi vain lihat seasta (meillä syödään 50-50) ja eilen ei sitten syönyt enää sitä lihaakaan. Ja se ientesti tehtiin, jossa siis astutuksesta vrk 21 koiran ikenet vaalenee selkeästi, koska verenkierto menee kohtuun kun alkiot kiinnittyvät sinne. Vaaleat olivat. Vanhojen akkojen juttuja, mene ja tiedä, mutta meidän Jipolla ja Enkulla se kyllä on pitänyt paikkansa. Hassuja nämä vanhan ajan immeiset, tietävät kaikenlaista ;)


Tässä kuva ell vastaanotosta, se siis tosiaan on hevostallissa. 


No mutta, itse ultraan sitten. Meikku käveli tallille päin, ja sanoi että niin tämä oli se helppo narttu. Helppo siinä mielessä siis, että pystyy käsittelemään ilman ongelmia. No sehän se. Laitettiin Jippo selälleen pöydälle, Meikku ajeli karvoja ja puristi geeliä mahalle, eikä siinä kauaa mennyt kun ensimmäinen pallo tupsahti näytölle. Meikku sanoi että ei täällä niin monta ole kuin viimeksi (ja joo käytiin silloin kaksi vuotta sitten edellisen kerran, että hyvä muisti :D ) ja sitten hän sanoi, -mutta on täällä monta. Hän on hevospiireissä ja varmasti muutenkin oikein guru ultraamaan, ja sanoi että on siellä 6 plus miinus 1. Eli Meikun mukaan 5-7 pentua olisi tulossa, nyt vaan toivotaan että kaikki menee hyvin ja saadaan pentuset elävinä ja terveinä maailmaan. Piti muuten ainakin viimeksi paikkansa, kun arvaus oli silloin paperiin kirjoitettu 6++ ja suullisesti sanoi että ainakin 7. Ja niitähän oli kahdeksan. 


Raijako se siellä?


Pentuvaraustilanne on nyt sellainen, että lisää varauksia en voi ottaa, toivotaan että kaikille nyt jo varanneille pentu riittäisi. Kaikille olisi ihanat aktiiviset kodit tiedossa, monta joissa on ennestään schape ja pari uuttakin schapeperhettä saataisiin rotuun. Ensi vuonna sitten on vuorossa Englan pennut, ja sitten toisen sijoitustytön Nellin vuoro seuraavaksi. Tästäkin pentueesta sijoitukseen menee narttu, aivan mahtavaa. 

Tästä aasinsiltana päästäänkin siihen, että Englan ja Hessun pennut tulivat jo viime kuussa junnuikään <3 Suunnitellut näyttelydebyytit tietenkin jäivät käymättä, katsotaan nyt sitten milloin kehiin päästään. Kovasti tyytyväinen olen tähän porukkaan, luonteet aivan super eikä ne ulkoisestikaan huonoja ole. Tarkoitushan oli mennä Oulu Nordiin moikkaamaan Annia ja Hyrrää toukokuussa, mutta se reissu jää tekemättä tietenkin. Toivottavasti joku kerta tämäkin päästään toteuttamaan! Ja Nellille nyt oli kesäkalenteri tsekattu myös valmiiksi, Lahden näyttelyt tosin on siirretty syksyyn että katsotaan nyt kuinka niiden kanssa käy. Nellin pään menoksi on kyllä myös Hannele suunnitellut kisadebyyttejä eri lajeihin, toivottavasti ne menevät hienosti :) Viljostakin on kasvanut niin komea Uros, sekin kyllä kehiin tulee kunhan tilanteet muuttuvat. Ihanat kodit ovat nämäkin pennut saaneet, olen kovin iloinen ja kiitollinen siitä.
    
Nelli 9 kk, kuva Jaana Siltanen





Viljo 9 kk, kuvat Susanna Forsten


Hyrrän vertailukuvat Anni Possakka


Kommentit