Oma halli auki!

Melko lailla tasan kahden kuukauden tauon jälkeen, päästiin treenaamaan omaan halliin! Jei! 14.5. hallituksen rajoitusten lievennettyä, halli auki ja mehän oltiin siellä heti klo 10 Heidin kanssa. Ehdittiin edellisenä päivänä kuitenkin käymään vielä siellä Heinolassakin. Se on kyllä hyvä treenipaikka, kun siellä on kisamittainen rata valmiina, niin pääsee treenaamaan kokonaisuutta. Tosin on ne meille vielä vaikeita ratoja, kun yleensä kolmosluokan ratoja. Mutta tämän voisi pitää kuitenkin treenivaihtoehtona, vaikka oma halli ja kenttä onkin nyt auki. Viikkotreenit alkavat myös 1.6. joten nyt päästään agilityn makuun taas kunnolla!

Postaus sisältää ällöttävää hehkutusta, joten skippaa jos et kestä :D

Heinolassa oli tällä viikolla Jari Suomalaisen kolmosluokan rata tosiaan, ja siinä oli meille aika hurja keppikulma, enkä aikonut sitä edes sellaisena yrittää. Plus pituuden jälkeen tuo hyppy oli erilailla, olisi pitänyt tehdä takaakiertona (viskinä?), jota myöskään ei oltaisi osattu joten käänsin sen suoraan ja saatiin mukava etenemistreeni siihen sitten. (Sitä rataahan ei kyllä saisi muunnella, mutta käänsin tuon hypyn tietty takaisinkin treenin jälkeen, sen enempi ei muuteltu).


Erikseen sitten se keppikulma, koska kaikkea pitää kuitenkin aina yrittää :D Toki ekana tuossa helpommat kepit ja superisti suoritettu keinu, menee kovaa päähän ja odottaa että laskeutuu ennenkuin jatkaa. Aivan mahtava! Hyvä stillikuvakin sattunut tuohon videoon :) Taisi tytär oppia tämän yhtä loistavasti kuin äitinsä, tämä estehän kuuluu Jipon vahvuuksiin ehdottomasti. Mutta siis se vaikea keppikulma! Hienosti taittaa jyrkkään alkuun. Tässä nyt tulee hehkutettua ja lueteltua ylisanoja, mutta hitto että voi ihminen olla onnellinen kun työ alkaa tuottaa tulosta, ja miten taitava koira tuo Juju onkaan. Joka treeneissä on nyt tullut sellaisia wow-hetkiä, että jestas miten taitava se on <3 Anteeksi vaan, mutta saa sitä kait olla iloinen kun on onnistuttu niin hyvin :D


Puomitreeniä pitkästä aikaa, tein paristi pelkkää alastuloa, josta ei videota. Namimaatti yhden hypyn takana kaukana edessä. Jonka jälkeen tehtiin nämä kolme toistoa. 


Tässä näkee erinomaisesti sen, miten se itse hakee parhaan osuman alastulolle, vaatii aina pari toistoa että osuu just niin kuin halutaan. (Siis tosiaan ekalla jää inasen ylös, seuraava jo taas inasen alas, kun vika tassu laukassa on jo kontaktin yli, mutta vikalla se on ihan perfect! Vika laukka osuu takajaloilla tasan just sinne minne halutaan. Ja tämä puomi tosiaan erilainen kuin omat hallilla, joten hyvää harjoitusta taas siihen, että sen koiran pitää osata etsiä se oikea kohta mihin osua. Ja taas on pakko hehkuttaa, että voi hitto mikä koira! Tämä eka kunnon treeni puomilla kahteen kuukauteen. On menty tuolla kyllä joku kerta puomia, mutta se on mennyt miten nyt on sattunut menemään, ei olla erikseen sitä treenattu. Aaa että. Täytyy vaan pitää mielessä treenikaverin sanat: Älä-muuta-mitään. Hän oli erehtynyt "shoppailemaan" eri tyylejä juoksareiden opetukseen, ja sitten kaikki hajosi. Eli kun valkkaat jonkun tavan opettaa, ja se toimii, niin älä muuta sitä.

Sitten vielä eilinen hallissa tehty pikkunen keppitreeni. Tehtiin kait kolme-neljä toistoa yhteensä, eri variaatioita. Tässä molempiin suuntiin pujottelu. Sen enempi ei tehty kun edellisenä päivänäkin treenattiin. Aika paljon sitä näköjään ehti viikossa tekemään :O


Ja sitten lisää hehkutusta. Näin kaverilla facessa ihan mielettömät kisahihnat koirille, ja heti iski annoskateus. Ei muuta kuin viestiä tekijälle että mekin halutaan, ja eilen tuli kuva valmiista panta-hihna-leluyhdistelmästä. AAAAAA miten hieno!!!! Tämä on ihan mahtava juttu, tai hirveä ongelma jos niin vois sanoa. Jokaiseen osaan saa (pitää) valita itse värit, ja herranjestas mitä vaihtoehtoja! Meidän omasta tuli tälläinen, ja on kyllä super. Ensin meinasin tuohon "kahvaan" valita sisälle keltaisen myös, mutta tajusin että se menee kyllä aika äkkiä likaiseksi kun on sen verran vaalea. Päädyin sitten liilaan. Pannan leveydenkin saa myös valita, itse otin 4 cm leveän, että se näkyy karvakoiran karvojenkin seasta. Koiran koon perusteella valmistaja tarjosi kapeampaa aluksi. Olisi tehnyt mieli tilata kaksi, mutta onneksi järki sentään sanoi että ehkä nyt yksi kerrallaan :D Ja kuten tuosta kahvasta näkyy, valmistaja havohravo, löytyy facesta jos teillekin iski annoskateus ;) Tulispa se nyt äkkiä kotiinkin!

Ja sitten odotellaan tämän päivän tiedotetta Kennelliitolta, jonne Sagi viime viikolla lähetti lausunnon, että kisoja olisi mahdollista järjestää 1.6. alkaen. Että mikä sitten Kennelliiton kanta on asiaan. Arvatkaa kuka lähtee heti ekana JAT:in ja RIMA:n kisoihin jos ne järjestetään. Koska jos taas vanhat merkit paikkansa pitää, niin Jippo alkaa synnyttämään 6.6. klo 20.30, joka on 59. raskausvrk. Niin se on kaksi aiempaakin pentuetta tehnyt, ja samalla kellonlyömällä vielä vedet menneet. Mamman masu kasvaa tasaiseen, mutta ei se yhtä isolta näytä kuin aiemmilla kerroilla. Veikkaan että se 6 siellä olisi. Päätin että käydään kuitenkin tiineysröntgenissä, että tiedetään ainakin kohtuuvarmasti monta siellä on tulossa.

 Joten sitten tulee taukoa taas vähintään se neljä viikkoa, koska en niitä vastasyntyneitä pikkupentuja uskalla vaarantaa mahdollisilla bakteereilla. Eli nyt peukut pystyyn ja toivotaan että ei jouduta koko kesää ilman kisoja olemaan!

Kommentit