Kolmoset viikon vanhoja

Pallomahat kasvaa ja vahvistuu. Ne ovat nostaneet niin nopeasti painoa, että painavat jo nyt viikon ikäisinä 688 grammaa! Narttu ja ruskea uros tuon verran, ja harmaa uros 672. Eilisaamun ja tämän aamun punnitukset välillä nostaneet painoa peräti 90-80-70 grammaa. Ja kyllä, se ahne narttu eniten....Onhan niillä hanat auki koko ajan, kun ei kilpailua niin hirveästi ole. Ja mamma imettää ja huolehtii loputtomasti. Alkoi olemaan aika raskasta, kun se viikon piippasi ja petasi ja hoivasi ja  ravasi kipkipkip eestaas pentuhuoneen ja muiden huoneiden väliä. Kun pennut itki (eka päivä, kun maitoa ei vielä tullut kunnolla), se itki kun sitä huoletti että miksi ne itkee vaikka hän hoitaa. Sitten kun ne nukkui, se herätti ne nuolemalla, että onko ne hengissä. Oikein tyypillinen överisuorittajaäiti :D

Onneksi vihdoin viime yönä, kun tulin töistä kolmelta niin se antoi peräti nukkua neljästä puoli kahdeksaan, käytin pissalla ja jatkettiin unia. Sehän oli ihan ruhtinaallista nousta sängystä puoli kymmenen! Koko viikko mennyt kolmen tunnin unilla, jotka saanut nukkua pätkissä....ihan pikkasen alkoi olemaan pönttö sekaisin. Normaalia enemmän siis ;)

Auttaakseni sitä olemaan "normaali", on pidetty rutiinit samoina, rauhoiteltu sitä lootassa lepäämään, otettu lenkille mukaan Jujun kanssa ja sehän yrittää leikkiä Enkun kanssa koko ajan. Tänään jopa Enkku otti leikkiasennon ja alkoi haastamaan leikkiin. Että kyllähän tämä tästä jo alkaa suttaantua! Jujusta puheenollen, sehän on alkanut salaa karkailemaan pentulootaan...siellä ne yksi päiväkin vierekkäin istuivat, kauhistuin että mitä hittoa siellä on kaksi päätä. Ja toisen kerran ne olivat siellä molemmat maanneet, kun ensin lootasta tuli Engla ja sitten vielä Juju. Onneksi Engla ei välitä, vaikka Juju apuhoitajana onkin. Jos se nimittäin olisi Jippo, veikkaan että tilanne olisi aivan eri. Juupelista tulee kyllä mahtava leikittäjä kakruille, kunhan kasvavat :)

Pennut pötköttelevät pulleina pitkin lootaa, lämmin niillä ainakin on. Vaikka meillä on ilmalämpöpumppu, niin pentulootan lämpö on koko ajan 24-26. Puhallus ei onneksi käy sinnepäin, ettei tule vetoa. Osaavat haukotella, nostaa päätä ja vähän haukkumisen yrityksiäkin on. Eilen jo ihmettelin, että alkaako sillä ruskealla jo silmät aukeamaan, ihan kuin pikkuisen olisi luomi yrittänyt aueta kun se oli hereillä.

Pojat vaikuttavat olevan kovin mukautuvaisia ja tyytyväisiä luonteeltaan tässä vaiheessa, ne kun nostaa lootasta punnitukseenkin, niin rauhoittuvat kyllä käteen kun hetken hellittelee. Narttu ei niinkään :D Protestointi alkaa välittömästi. Pojista en ole kyllä vielä mitään eroja keksinyt värin lisäksi.

Ja olihan meillä nimipäivät! Kun kirjoitin tuota viime blogitekstiä, niin kun kirjoitin että ensimmäinen pentu syntyi keskiyön aikaan, se biisi alkoi välittömästi soida päässä, ja keksin että haa! Tästähän tulee hyviä yhdistelmiä. Ja jokaisella on ihan nimibiisikin nyt sitten :)

Klikkaa nimeä, alkaa biisit soimaan!

Narttu: Pomppaloikan Keskiyön Aikaan

Smokie, I´ll meet you at midnight 1976


Ruskea uros: Pomppaloikan Keskiyön Erikoinen

CCR, Midnight Special 1969


selässä sydän ylösalaisin <3 
Mustaharmaa uros: Pomppaloikan Keskiyön Jälkeen

Judas Priest, Living After Midnight 1980




Tuon mustaharmaan uroksen väri on puhuttanut, sillä on kirsu samallailla ruskea kuin toisellakin, ja tassunpohjat ovat lähinnä harmaat, eivät ollenkaan sellaiset pikimustat kuin nartulla. Oletettavin veikkaus sen aikuisväristä on tällä hetkellä vaaleanharmaa, ja sehän selviää jo siinä vaiheessa kun ovat n. 6 viikkoisia, silmien ympäriltä alkaa karva vaalentua. Tosin tuossa ylemmässä kuvassa sen päälaella on ruskeita karvoja. Sitä jo heti synnyttyään ihmettelin, sanoin Suville, että sen nenä on vaalea. Suvi pyöritteli pentua ympäri, että niin on, mutta ei siinä ruskeaa näy. Silloin pimeässä. Sitten taas valossa se on selkeästi ruskeaan vivahtava. Arvioita on ollut myös, että karhunmusta tai "seal" mitä on mm. bc:illä värinä. Tästä linkistä ja täältä sitten opiskelemaan värigenetiikkaa :)

Kuvat on otettu jo torstaina, joten viikkoiskuvat taitavat tällä kertaa jäädä...töitä nyt vielä tämä ilta, huomenna aamu ja yö, ja sitten LOMA!!!! Kyllä tässä sen tarpeessa alkaa ollakin!

Kommentit