Lahti KV:ssä jackpot

Lahti KV:ssä oli peräti 24 ilmoitettua schapea, joista 2 pentua ja lopulta 2 poissa. Uroksia tuli kehään 10 ja narttuja saman verran. Pomppaloikkia yhteensä 3, 2 junnu-urosta ja 1 junnunarttu. Olisipa ollut kiva jos oltaisiin saatu kasvattajaluokkakin, mutta ehkä vielä joku kerta! :) 

Uroksissa oli junnuja 4, 3 nuorta, 1 avoimen luokan, 2 valiota joista toinen pois ja veteraani. Meidän poikia mukana Paavo ja Tuure. 


Ekana aakkosten mukaan esillä Tuure, se esiintyikin sievästi Karon handlaamana. Tuloksena eri, muttei sa:ta. Naurattaa, kun se vetää kättä lippaan kun Karo katsoo tiukasti. Se on ihan hyvä pitää poika kurissa ja nuhteessa.



"Good type, typical head with good skull. Good eyes and ears. Body of good size, good chest. Topline is ok. Good angulation. Movement is ok."

Sitten vuoroon Paavo, ja sillä meinasi vähän mopo keulia. Petraa se etukäteen hieman huolettikin, kun sanoin että vie kovempaa (kuin viime näyttelyssä), liikkeet tulevat näyttävämmäksi kun saa ojentaa jalat kunnolla. No, sitten se tosiaan pikkusen innostui liikaa :D Mutta kun se sen yhden suoran meni ravia, niin ai että se meni hyvin ja näytti hienolta! Tuo Paavo on semmonen poika-Juju, melkein sama värityskin. Ja tuo Paavon pää <3 




"Good type. Typical head with good skull. Good eyes and ears. Body of good size and proportions. Good chest and topline. Angulations are ok. Movement could cover a little bit more ground."

Paavon tulos ERI SA JUK2 ja pääsy pu-kehään!

Viimeisenä meidän pojista junnujen isoisä Jeccu vetskuissa. Sillä sitä virtaa taas riitti ihan omiksi ja muittenkin tarpeiksi. Haukkua piti heti jos kyllästytti, ja keuli se mopo silläkin :D Silloin kun Jeccu aloitteli näyttelyuraansa, Lahden näyttelyssä oli aika ihana vetsku-uros, joka haukkui menemään ja pompsotteli iloisena kehässä. Ajattelin silloin että olisipa minun koirani noin reippaita veteraani-iässä. Juu on se :D 


"Good type, in top condition for the age. Typical head, with good skull. Good expression. Body of good size and proportions. With good chest, topline and angulation. Moves well."

No onhan se Jeccu ihan pro, ja sehän kyllä kulkee kauniisti kun malttaa. On se kyllä semmoinen show-koira, ja nauttii huomiosta :D Sydäntä lämmitti tuo lause "in top condition" <3. Jeccu sai ERI SA, ja sitten mentiinkin pu-kehään. Sinne tuli 5 koiraa, ekana pois pudotettiin valio ja sitten tuomari näytti meille että 1. Kysyin vielä siinä että really? :D No eihän siinä mitään, Jecusta siis PU1! Paavon tuomari laittoi neloseksi, ensimmäinen sijoitus sille, upeaa. 

Olin sanonut kehikselle, että mulla on sitten myös junnunarttu, jos nyt niin käy että mennään pu-kehään. Hän lupasi tuomaria sitten toppuutella. Äkkiä koiran vaihto, hörppy Batterya ja taas mentiin. Päästiin kehän reunalle, ja tuomari alkoi heti arvostelemaan toista junnunarttua. Ihmettelin mielessäni, että miksi me ei juostu yhdessä ympyrää niin kuin yleensä, ja mielestäni muutkin luokat juoksutti. Voi olla ettei sitten kuitenkaan, kun oli pää ihan sekaisin. Jeccu kun oli ainoa luokassaan. No se toinen junnu sai sitten EH:n, ja meidän vuoro arvosteluun. Juju esiintyi niin hienosti! Liikkuminenkin niin siistiä ravia ettei mitään. Eikä ollut vain mun mielipide, muutkin sanoivat niin :D Kannatti käydä saman viikon tiistaina Marin treenissä, hän taas mulle nilitti niin kuin yleensä ;) Sepä nilitys kannatti, Juju sai ERIn ja SA:n! Onhan se kyllä sievä:



Sitten odottelemaan kehän reunalle, olin jo aiemmin aatellut että jos päästään noin isossa näyttelyssä pn-kehään niin se on jo meille voitto. 

Pn-kehään tuli lopulta peräti 7 narttua, sitten juoksenneltiin ja edelleen se Juju veteli menemään jonon keulilla kuin paraskin pro. Sitten pysähdyttiin, ja tuomari valkkasi siitä muutaman ja aattelin että joo nuo jää ja me mennään pois. Eikä mitä! Kun tuomari valkkasikin meidät jatkoon! Ja sitten taas juostiin, tuomari pysäytti kehän reunalle ja näytti meille ykköstä! Mitä ihmettä! Saatoin hieman innostua siinä äänekkäästi :D Eli Jujusta PN1! Jälkeenpäin ajateltuna, tämä tuomari pudotti jatkosta raskaimmat/suurimmat nartut ja valitsi jatkoon keveimmät. 

"Very good type, typical head with good skull. Good expression. Good eyes and ears. Body of good size and proportions. With good chest and topline. Angulations are ok. Moves well."

Ja sittenhän oltiin siinä tilanteessa kuin oltiin vuonna -13, kun Jippo oli junnuissa ja Jeccu valioissa. Eli molemmat roppi-kehään, ja äkkiä kehittämään toista esittäjää. Onneksi Jujulla ei vaan ollut juoksuja kuten silloin äidillään, oli nimittäin aika järkyttävä roppikehä… Jeccu veti kieli sinisenä Jipon perässä, kun tuomari vaihtoi jo ne toisinpäin, eli nartun ekaksi, kun ei se pystynyt liikkumaan yhtään. Yllättäen Jippo oli silloin ROP :D 

Henna olikin siinä jo Jeccua tuomassa että vien sen veteraanien roppi-kehään ensin. Vaihdettiin Juju lennossa Jeccuun, ja taas kehään. Sovittiin aiemmin, että Minna vie Jecun sitten roppikehässä. Hän esitti sitä narttua vetskuissa, joka sattuu muuten olemaan Jujun isotäti, eli Jipon äitin sisko. Semmonen sukuselvitys siinä. No, juostiin reippaina taas, ja tuomari valitsi Jecun rop-veteraaniksi. On kyllä tuossa kuvassakin niin tomera asento Jeculla :D Häntä huiskii Nepun nenää. Komeat ja lennokkaat liikkeet ne on kyllä Nepullakin, kun tuota alla olevaa kuvaa katsoo.




Henna oli taas ajan tasalla, ja toi Jujua kehään ja vaihdossa annoinkin hänelle Jecun esitettäväksi. Saatesanoiksi: paikkakäskynä seiso ja kun lähdetään liikkeelle niin: Mennään! Kiitos Hennalle esittämisestä, ja muutenkin avusta kehän reunalla. Tässä meidän esiintyminen sitten ei onnistunut enää, juoksemisesta Jecun kanssa ei tullut kyllä yhtään mitään, Juju lähti vaan laukkaamaan Jecun perään tohkeissaan. Yksinään liikkuessa se kyllä taas näytti osaavansa. Ja tuomari laittoi junnunartun voittamaan koko porukan, eli siitä tuli ROP ja Jecusta VSP! Aika huikeaa!

Hännänheiluttajat kuvassa:


Järkyttävän pinkit kuvat, mutta pitihän ne muistoksi ottaa.




Mahtavan päivän kuitenkin paras tapahtuma ryhmäkehiä odotellessa: Hans Van De Berg, joka on rodun erikoistuomari, käveli jonkun toisen tuomarin kanssa ohi, pysähtyi katsomaan Jujua ja nosti peukkua. Hän tuli siihen juttelemaan, kävi koko koiran läpi, mittasi pään ja kropan ja esitteli tuomarikaverilleen että tällainen schapendoesin kuuluu olla. Kysyi että onko se suomalaista kasvatusta, siinä kohtaa ihan pikkuisen saatoin kasvaa pituutta ja kehuin että oma kasvatti on. Hän myös kertoi, että turkin kuuluu näyttää juuri tältä, Suomessa monesti schapeja laitetaan liikaa kehään. Sitten hän vielä kysyi, että kuka schapet tänään arvosteli, enkä tietenkään muistanut muutakuin että portugalilainen Luis, ja hänen kaverinsa sanoi, että minä tiedän ketä tarkoitat! Ja kertoi nimen Hansille. Olipa mukava kohtaaminen, ihan kirsikkana jo muutenkin upean päivän päälle! Saatiin samalla rahalla kaksi arvostelua :D 

Ryhmäkehiin en siis vienyt kuin Jujun, Jecun kokoomakehä olisi ollut samaan aikaan kun vein Jujua isoon kehään ja siinä tuomarina se joka on antanut Jeculle sen ainoan H:n. Toki junnuna, mutta enpä aatellut että maksaa vaivaa. Kävin roudaamassa aiemmin Sannan kanssa tavarat autoon, ja koirat lepäämään, kun meidän kehä oli tietty ekana klo 10 ja ryhmät alkoivat klo 16. Että oli siinä aikaa varttua jatkoa. Enkä edes shoppaillut mitään! Olipa melkoisen pitkä päivä, sitten kotiin ja muka nukkumaan ja yöksi töihin. Eihän tämmöistä vanha enää jaksa :D


Kommentit