Keppitreenit tulille, ja kontaktien pohdintaa

Kepit opetan kujilla, koska niillä olen opettanut aiemminkin hyvin tuloksin, niillä saa nopeat ja itsenäiset kepit aikaiseksi. Eikä tarvitse poistaa mitään apuvälineitä, vaan hiljalleen kaventaa sitä kujaa. Ja tällä kertaa tehdään huolella kulmat ja muut asiat yhtä aikaa opetuksen kanssa.

15.4. Esittelin kepit ekaa kertaa. Sanna apparina palkkaamassa. Tehtiin pari kertaa pelkästään, kun oli niin näppärän oloinen, lisättiin putki, ja sitten vielä toinen, ja edelleen teki. Ensimmäisestä putkesta oikein korjasi itsenä keppien alkuun, joten äkkäsi melkoisen nopsasti jutun juonen :D Ei kovin montaa toistoa yhteensä.

Sitten tulikin heti taukoa, omien viikkotreenien ohessa 25.4. to käytiin tekemässä pelkkiä keppejä muutama toisto.

28.4. su keppejä pari kertaa pelkästään, kerran kavensin. Myös hypyn kautta, takaakierrolla ja suoraan, minä molemmin puolin sijoittuneena. Lisäksi putki-hyppy-kepit suoraan. Hyppykulmia muutama toisto.

29.4. ma taas aloitettiin pelkillä kepeillä muutama toisto. Sitten hypyn kautta takaakiertona. Kerran kavensin, hyppyä siirsin oman leveytensä verran vas ja oik. Ei ongelmaa etsiä sisäänmeno avokulmasta, umpikulmasta juoksi vain ohi suoraan palkalle ekan kerran. Autoin sijoittumalla "tolpaksi" ja ohjaamalla kepeille. Muutenhan se on siis itse hakeutunut sinne. Kauhean kivaa vaikuttaisi olevan, viimeisellä toistolla halusi varastaa monesti, oli pakko istuttaa se ettei mene höseltämiseksi. Otin oikein videotakin, ja tietty se tarkensi tuolin reunaan, mutta laitanpa videon silti talteen, kyllähän tuosta jotain selvää saa. Ainakin minä ite. Huomasin myös, että tein nyt sitten useamman toiston siltä puolelta, mutta ei siitä  haittakaan ole. Yhteensä taisi olla alta 10 toistoa.

Kontaktit: olen ajatellut opettaa juoksarit puomille. Mutta siinäpä se onkin, että miten mun hermorakenne kestää opettaa ne. En todellakaan ala mihinkään vuoden kestävään projektiin, kuten joku tuossa sanoi, että olis kestänyt ne opettaa. Sitten mietin, että ei se nyt voi olla mahdollista. Mietin että jos kriteeri on se, että juoksee eikä loikkaa, niin kai se joskus osuukin kontaktille. (hyvät kriteerit) Mutta vaikka Jippokin vaikka kuinka osaa treeneissä pysähtyä, niin kisoissa ei koskaan. Tosin ei se virhettäkään ota, mutta sitten se puomi on ärsyttävän hidas ajoittain. Kun haluan kuitenkin nopean puomin, niin katsotaan nyt mitä saan aikaiseksi :D Ja tuo vaikuttaa olevan niin nopea oppimaan, niin we´ll see.

Mulla on se matto, jota ollaan silloin tällöin opeteltu. Kunhan on käynyt koskemassa. Nyt eilen otin niin, että juoksee siitä läpi ja koskee jollain tassulla, ei väliä millä. Samaa kuin A:n kehikon kanssa ajattelin tehdä myöhemmin, niin opetin Jipolle sen alastulokontaktin, ja hyvin toimi sille. Tämmöistä tehtiin eilen. On sillä ainakin kovasti ajatus päässä, että siihen alustalle pitää osua. Katsoin tuota putkesta menoakin hidastettuna, että fokus on siinä alustassa, ja sitten vasta katsoo mua että missä palkka. Paitsi tuo vika toisto, ihan reunaan osuu siinä. Namimaattikin olisi vissiin hyvä olla olemassa....

Keinua ollaan myös käyty paukuttamassa, tai lähinnä Jujun tapauksessa koskemassa. Jippohan paukutti sitä ihan hulluna, sen mielestä se oli ihan hiton hauskaa. Juju suhtautuu tähän kauhean vakavasti, "tuohon pitää koskea ja sitten saan palkan." Yritin myös tehdä niin, että laitoin keinun pään laskemaan pitkälle kovalle penkille, että menee kokonaista keinua. Meni kerran, ja sitten tuli alas kesken. Ounou. Sain sen houkuteltua nameilla, laittamalla keinulle niitä riviin. Tämä houkutteluhomma ei kyllä Jujulle toimi ollenkaan, ihan sama kuin Cassulla. Heti hirveän epäilyttävää, jos houkutellaan. Olisko se näitten paljon ajattelevien ja älykkäitten koiren juttu? Nimittäin tuo vaikuttaa ihan hiton välkyltä, oppii aivan parilla toistolla asioita. Plus se on kyllä ohjaajapehmeä, vaikkei muuten sellaiselta vaikutakaan. Joten tähän on joku muu tapa keksittävä. Yksi mitä mietin oli se, että se näkisi kun Jippo tekee ja hoksaa ettei siinä ole mitään. Ja toisaalta, pari viikkoa sitten meni sitä keinua itekseen ilman lupaa epäröimättä. Ettei se sinänsä sitä kyllä pelkää.

A:ta ei ole tehty vielä ollenkaan, eikä edes esitelty. Jos tähän tulee joku rimakauhu, niin meinaan tehdä sen, että juoksee huomaamattaan vaikka Jipon perässä sinne. Kun ei se muuten mitenkään alusta-arkakaan ole.  Meillä ei saa A:ta madallettua. Nyt en uskalla tehdä yksin mitään, etten saa aikaiseksi jotain peruuttamatonta :D Onneksi meillä on torstaina justiin kontaktit aiheena meidän viikkotreeneissä. Katsotaan niitä Lotan kanssa sitten yhdessä.

Kommentit