Oilin tokokurssi jatkuu

19.1.


Tunnari:
Pito parantunut huomattavasti jo viikon treenillä. Tehtiin uutena semmoista treeniä, että tunnarikapula suuhun, peruutetaan koiran edellä ja kehutaan kun pitää hyvin. Uusi käsky "nätisti", ymmärtää sen että pitää sievästi, eikä lohmase kapulaa kädestä huonolla asenteella. On muussa asiassa meillä käskynä, mutta hyvin yhdisti sen tähän heti.


Toinen treeni: piilotetaan sitä yhtä kapulaa, kun on tuomassa, niin sanotaan että nätisti-sivulle. Pelkällä nätisti-käskyllä tässä vaiheessa hämmentyi ja pudotti samantien. Oili sanoi tässä että hirveä halu sillä kyllä on tehdä oikein. Muuten toi hienosti, mutta selän takaa kiertäessään saattoi kääntää kapulan kerran suussaan, mitä ei hyväksytä. Sallitaan rivistä haettaessa kerran kapulan korjaus suussa, muista pyöräyttelyistä tms. huomautetaan. Onkohan tässä vieläkin sitä luopumisen tuskaa, ei nimittäin edes palloa heittäessä irrota kapulaa, ennen kuin ihan pallon luona. Siinäkin vielä miettii että miten sais molemmat yhtä aikaa suuhun :D Tämähän on tullut esille jo ihan alusta asti. Kerroin sen "hauskan" tarinankin Oilille, kun Cassu kokeessa jäi selän taakse noudon palautuksessa häntää heiluttelemaan, kun ei halunnut tulla antamaan kapulaa pois. Minä siinä ihmettelin, että mitä se liikkuri nauraa, eikä sano että: Käsky! Jepjep.


Merkki: Saatava lisää intoa mennä sinne, on mennyt vähän pilalle sen ohjatun komentelun takia. Se lopetetaan nyt kokonaan. Ei haluta sellaista ilmettä merkille menoon. Kotiläksynä tunnaritreenit.


26.1.


Liikkeistä jäljellä enää seuruu ja ohjattu nouto katsomatta.
Aloitettiin seuruulla. Bad idea. Vinot pa:t ja muutenkin sähläystä, väljää hetkittäin, tuli pari kertaa äänikin alussa. Lopussa paransi hitaassa käynnissä, mikä on aina sen bravuuri. Ekana liikkeenä tosi huono, intoa liikaa. Pitkästä aikaa seuruu tuntui huonolta. Mutta intoa riittää noinkin pitään seuruuseen mikä tehtiin. Ei tipu kontakti koska nyt seuruussa tapahtuu koko ajan, mikä on hyvä juttu. Ärsytti itteä toppatakki, kun en nähnyt koiraa ollenkaan, joten seuraavaks takki hittoon. Ei ainakaan edistänyt siis ;) Paikka varmaan ihan ok.


Ohjattu:
Tässä ei ongelmana se itse nouto, vaan se että pysähtyy merkille (tai siis ei pysähdy) ennen kuin karkaa kapuloille. Nyt menikin kaksi ekaa tosi hyvin! Meni ihan ok vauhtia merkille, pysähtyi sinne ja odotti noutokäskyä. Kolmannella ei enää kestänyt, vaan oli karkaamassa kapuloille ja jouduin komentamaan kovaa (mun mielestä) takasin merkille. Sitten tehtiin pari kertaa pelkkää merkille menoa, ja palkattiin siitä. Tää on sille nyt helpompaa, kun kapulat kauempana. Eivät ahdista sitä siinä merkin vieressä, joten meno sinne ihan ok. Oili sanoi että noin pohtivan koiran kanssa ei voi vaatia sitä sata lasissa merkille menoa. Ihanaa kun joku kertoo just tommoiset asiat, etten mene vaatimaan siltä jotain mitä ei tule ikinä tapahtumaan.


Pohdittiin tätä liikettä muutenkin tosi paljon:


- Pureskelee tuodessa kapulaa, mikä johtuu siitä että tämä liike itsessään tuo sille painetta. Loppuu kun helpottaa, kun liike on sille rutiinia.
- Jää joskus merkille kapuloita kohden, mutta tuo silti sen oikean kapulan, vaikka Oili ei oikein uskonut sitä :D Sanoi että kun se näkee ihan suoraan sen keskimmäisen, eli lähimmän. Testattiin tätä, ja toi tosiaan oikean kapulan.
- Tästä asennosta merkillä oli puhetta, ei tule pistemenetyksiä vaikka ei käännykään kohden ohjaajaa.
- MUISTA PYSÄYTTÄÄ ITSE MERKILLE!!! Tämä huoletti Oilia, että sen mä unohdan kokeessa. Hyvin paljon mahdollista...


Ehdittiin tehdä vielä kumminkin pari juttua, vaikka paljon jo noitakin katsottiin.


Tunnari: Tehtiin kokonaisena liikkeenä, ja tässä häiriönä myös ohjatun merkki tosi lähellä, ja tais olla vielä yks kapulakin maassa. Vilkaisi kyllä sinnepäin, mutta pysyi tekemässä töitä siinä missä pitää. Teki aika pitkään töitä tunnareilla (ympyrässä), ei töninyt ja löysi kyllä oman, siinäkin varmaan pohti niitä kapuloita vielä yhtä aikaa. Siis pitkään Cassuksi, yleensä nappaa heti omansa. Kävi kaikki tarkasti läpi ja toi oman. Toisaalta siinä oli ollut juoksuinen narttukin aiemmin treenaamassa, joten hyvin siihen nähden! Toi niiiiiin sievästi, ei pudottanut, piti kunnolla kiinni eikä aukaissut suuta heti kun oli ottamassa, tästä ihan mielettömän iloinen!! Eikä muuten pureskele yhtään, tunnari ihan ehjä.


Ruutua: Ohjatun merkki keskellä kenttää, ruutu nurkassa ja toisessa nurkassa ruudun merkki. Meni kivalla vauhdilla merkille, tiesi mitä tekemässä. Kaarsi ekalla kerralla ruutuun, mutta ei silti kumminkaan mennyt ohjatun merkille. Oili oli varma että menee sinne, mutta hah! eipä mennytkään ;) Tässäkin näkyy sen ajattelu, ehti miettiä matkalla että ei mua tonne käsketty. Tokalla toistolla suoraan. Hyvä! Ruudun paikkaa pitää vahvistaa, tehtiin vielä kolmannen kerran kun kävin vaan näyttämässä ruudun kerran, ja heti meni keskelle. Vetää vähän oikealle tällä hetkellä. Ei iso asia.


Vika kerta tammikuun treenejä, mutta jipii! Ilmoittauduin kolmen kerran kurssille helmikuussakin jotta päästään jatkamaan tätä mahtioppia. Ekalle kerralle pyysin kokeenomaisen treenin, Oili lupasi mulle suunnitella semmosen. Nyt pitää pari viikkoa treenata ahkerasti, muuten ei kehtaa mennä. Ensi viikolla kun ei treeniä ole. Niin ja tulihan sitä sitten ilmottua siihen ekaan evl:n kokeeseen...Apua.

Kommentit