Lahti RN 11.1.

Tulipahan ilmoitettua Jippo Lahteen ryhmänäyttelyyn, vaikkei sillä oikeestaan mitään saamista siellä olis ollutkaan. Kun kuvittelin että sinne tulee kolme Jecun jälkeläistä tokasta pentueesta, niin aattelin että näkee niitäkin miten ovat kehittyneet. Ovat nyt 10 kk ikäisiä. Ja samallapa sitä nyt jonkun koirankin matkaan ottaa. No ei sitten lopulta tullutkaan kuin pikku-Huligaani, eli Bolt. Se on kyllä niin söpö, ihan isänsä pää ja ihan yhtä pikkuinen kuin isänsä tuossa iässä. Matalampi kylläkin, mutta aina kun sen vei kehään, niin katteli vaan että herranjestas kun se on pieni muihin verrattuna. No, pikkuiselta se Boltkin näytti ja sai Maija Sylgreniltä hienon arvostelun ERI:n kera. Maija ei ihan siitä löysimmästä päästä tuomareita ole, mutta ihan oikeita arvioita koirista esitti. PU-kehään asti ei päässyt kuin kaksi urosta, eikä PN-kehään kuin 3 narttua. Koiria kumminkin 24 (!) ilmoitettu, olihan siellä muutama poisjäänti toki. Messarissakin oli kokonaista 26 koiraa, että ihan pikku näyttely tämä ryhmis ei schapejen osalta ollutkaan.

Tässä Boltin upea arvostelu, varastettu Anniinan blogista ;) Poikahan ei muuta tartte kuin vähän aikaa!

"Hyvät rungon mittasuhteet. Sopiva sukupuolileima. Lupaava päänmalli. Miellyttävä ilme. Oikea purenta. Hieman raskaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Lupaava rintakehän malli. Vankahko luusto. Riittävän tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu takaa hieman ahtaasti. Hyvä keveä sivuliike. Hyvä häntä ja sen käyttö. Oikea karvanlaatu. Miellyttävä käytös."  ERI JUK2


Tykkään tuosta sen reippaasta asenteesta, häntä törhöllään niin kuin isällään kun tutkitaan :)





Pakko oli kaivaa tämä kuva esiin, Jeccu messarissa 1 v ikäisenä :D Mikä koipeliini! Eikä enää tartte yhtään ihmetellä, miksi se aina sai vain erin eikä sa:ta. Massaa kovasti laiheliinin ympärille kaivattiin, muutenhan sekin sai upeita arvosteluja.


Vielä Boltin pääkuva edelliseltä päivältä, oltiin 11 schapen voimin ulkoilemassa metsässä. Onko jotain sukunäköä? ;)



Jippokin siis tietty kehässä oli, likka pisteli menemään semmoista vauhtia ettei meinannut perässä pysyä. Hienosti se siis esiintyi, ja näyttikin siltä että tuomari tykkäsi hyvin liikkuvista koirista. Kertoohan se hyvästä rakenteesta, jos koira liikkuu sujuvasti.




Jippokin sai upean arvostelun: "2,5 v erinomainen tyyppi ja rungon mittasuhteet. Miellyttävä pää ja ilme. Kauniit silmät, oikea purenta. Hieman raskaat korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Oikea rungontilavuus ja luuston vahvuus. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä häntä ja sen käyttö. Sujuva tasapainoinen liikunta. Oikea karvanlaatu. Reipas käytös."

Ja lopputuloshan oli myös upea, eli Jippo sai tulokseksi ERI SA VAK1 PN1 VSP! Hieno Ipana <3


Palkkioksi se pääsikin sitten suoraan näyttelystä Annen kyydillä juoksuhoitoon. Alkoivat tasan viikko sitten tiistaina. Hyvin sitä pystyy pidempään jo pitämään kotona, Jeccu käy vaan haistamassa että jaa, ei oo vielä valmis. Varsinkin nyt kun olin itekin kotona vahtimassa, kun olin flunssaisena kotona. Cassu sitten rillas vähän enempi, mutta ei sekään selkään asti pyrkinyt missään vaiheessa. Siedätyshoitoa juoksunartuista pojille ;) Hassua miten ison kolon tuo pieni akka meidän perheeseen jättää, kylläpä täällä on hiljaista ilman sitä!

Kommentit