Mopo karkaa

Jeculla oli pikkasen virtaa Markon koulutuksessa keskiviikkkona. Otin sen kyllä suoraan autosta vuorolleen, mutta olin mä kumminkin nyt lenkkeilyttänyt sitä ennen. Toisaalta tää oli hiton hyvä, tuli huomattua miten sen saa keskittymään, tekee siinä "kehän" sivussa töitä semmosen 5 minsaa, niin on ihan oma itsensä. Tehtiin nimittäin avon liikkeet läpi koetta ajatellen, ja keuli ihan "pikkasen" koko ajan...esim. Tuuli oli kuvaamassa, kävi suoraan vierestä liikkeitten välissä juoksemassa hänen luona, kattomassa että mitä mua pyssyllä osottelet. Noudon päätteeksi annoin "tuomari-Markolle" kapulan, niin kävi pomppaamassa hänen naaman vieressä ja yritti varastaa sen takaisin....krhm. Markoa vaan nauratti sen into. On se vaan niin outo...silleen outo, että se käyttäytyy ihan tyystin erilailla kuin Cassu tommosessakin mielentilassa. Hassua yrittää tajuta sen mielenliikkeitä. Ehkä mä vielä opin.

Siis tosiaan, Marko sanoi liikkeitten jälkeen että on teknisesti taitava, pitää vaan saada se tekemään heti alusta alkaen mun kanssa töitä. Eikä hörsöömään ympäriinsä. No sehän onnistuu kun teen tosiaan ennen koetta sen viis minuuttia vaikka pa:ta. Että ottaa työmoodin heti käyttöön.

Kaikki kuvat ottanut Tuuli Oksalahti, suuri kiitos hänelle!

Liikkeestä maahan:


Seurata voi myös yhdellä jalalla pomppien:



Ja silmät päässä hulluna pyörien :D

 

Hupaisaahan on se, että itse liikeet onnistuvat tuossakin mielentilassa kuitenkin hienosti!


The tokokatse <3


Liikkeestä seis:




Vieläkin keulii :D

 

 Nouto: Harmi, ettei Tuulin sormi ollut laukaisimella kun Jeccu kävi ryöstöretkellä...Mutta tosiaan, osaa tulla jo viereen luovutusasentoon kapulan kanssa. Paikka jäi vähän eteen kylläkin.

 
 

Luoksetulo otettiin myös kokeenomaisesti, annoin tarkoituksella kaksoiskäskyn, eli sekä käsi-että suullisen merkin. Pysähtyi! Tätä pitäis myös nyt ihan kokeenomaisesti tehdä kokonaisena, luulen että on (ehkä) palikat loksahtaneet kohdalleen...Koska se ei enää ollut niin hämmentyneen näköinen.

Kaket tekee tosi hienosti, tuntui matkakin tosi lyhyeltä kun olen tarkoituksella tehnyt pitkältä matkalta.

Tein väliajalla seuruun askelsiirtymiä, ja tekihän muutes hiton hienosti! Varmaan ekaa kertaa kokeilin, ja se tulee niin tarkasti viereen. Tuo sivullepyörähdys tekee näistä varmasti paremman näköiset, kuin se vanhaan tyyliin selän takaa kiertäminen.

Uutena juttuna tokalla "puoliajalla" otettiin sitten tunnaria. Sitä olen tehnyt ittekseni harvakseltaan, ihan vaan omaa piilotellut puskiin kotipihalla ja kentällä. Ja olihan sitä muuten siinä yhdessä viime kevättalven koulutuksessakin. Mutta tosiaan omaa vaan etsittiin puskasta silloin. Nyt tehtiin ensin niin, (että varmasti on nenä auki ennen kuin laitetaan muita mukaan), että sieltä puskasta joutui oman etsimään. Sitten laitettiin ekaa kertaa kokeenomaisesti tunnarit riviin ja oma sinne sekaan. Jeccu putkiaivona oli totaalisesti sitä mieltä, että ei se voi olla näkyvillä kun aina ollut piilossa. Joten vilkaisi näkyvillä olevia, ja painui puskaan. Teki hulluna töitä, palasi niille kapuloille ja löyti kyllä omansa. Sen huomasi kun jossain vaiheessa yritti keskeyttää sen, että aloitapa alusta, niin ei halua lopettaa vaan jatkaa annettua tehtävää. Väisti ja jatkoi nuuhkintaa :D Tähän keskittyi ihan mielettömän hyvin, ei nostanut väärää kapulaa kertaakaan. Eikä meinannut nostaa sitä omaakaan, kun oli vieläkin sitä mieltä että se ei voi olla siinä näkyvillä. Lopulta nosti ja toi omansa. Tästä Marko sanoi että ihan mielettömän hienosti tekee töitä, ja tosi hyvä ettei nostele mitä sattuu. Ja Jeculle voisi sopia semmoinen treeni, mikä ei monellekaan koiralle sovi. Eli laitetaan tunnareita piiiiitkään serpentiinijonoon, naksautetaan oman kohdalla kun löytää. Kasvatetaan sen oman merkitystä samalla.





Tein tänään tuota sitten kotona, alkuun piilotin oman puskaan. Tein tätä kaksi kertaa, ja se löytää ne nopeasti. Selkeästi tietää mitä on tekemässä. Toin muut tunnarit mukaan, laitoin vielä ympyrälle että on erilainen kuin viimeksi ja heti molempia muotoja treenissä. Ja sitten huomio: Tässä se sen suoruus tulee tosi hyvin näkyviin. Sille pitää pystyä kertomaan ihan tasan tarkkaan mitä tehdään, ilman mitään kommervenkkejä. Tässä on kapulat-eti oma. Piste. Koska ensin meni ihan ohi, vilkaisi vaan tuntsia ja painui puskaan. Nopeammin älysi kyllä kuin keskiviikkona että ne olisi tuossa. Annoin sen rauhassa tehdä työnsä kyllä loppuun, tässä jos olisi Cassu ollut kyseessä niin olisi tiennyt että nyt se on ihan hakoteillä. Mutta Jeccupa ei ollutkaan, kävi haistelemassa takapihaa tosissaan ennen kuin palasi niille näkyville kapuloille. Ja nopeasti se oma siitä sitten löytyi. Tiedä sitten haluaako se varmistaa, että se on varmasti tuo tuossa näkyvillä, eikä siellä piilossa missä ne aina on olleet.

Hain sitten videonkin, ja sain tämän toiston nauhalle. Selkeästi miettii, koska sen tekeminen aina hidastuu kun joutuu ajattelemaan mitä on tekemässä. Ja mitä siltä odotetaan. Lähtee rauhallisesti kapuloille, ei sentään enää kierrä koko tonttia nuuhkimassa. Oma löytyy nopeasti, ja ottaa kyllä sen oman ihan satavarmasti, ei näissä toistoissa vielä väärää ole nostanut. Joten sen tajuaa että se omanhajuinen haetaan. Jos mä nyt yritän ajatella kuten Jeccu, niin en enää laittais noita kapuloita puskiin, vaan aina näkyville. Jotta se tajuaa että tää täytyy erotella muitten joukosta. Eikä lähtis enää piilosta ettimään. Katsotaan miten sen saa näin etenemään.

Tuosta palautuksesta, Marko sanoi että pyydät sen vaan pa:han, katsotte sitä tuntsaa yhdessä "vakavana". Että tottuu heti siihen koetilanteeseen. Mutta jotenkin mä halusin sille nyt merkata tuon, että tekee oikein, koska se niin kovin mietti tuota asiaa. Häntä alkaakin samantien heilumaan kun sen sille kerron. Mulla on nyt kauhea hinku saada tämä seuraavaan koulutukseen kuntoon, katsotaan onnistutaanko!

Kommentit