Kunkkulan kesäleiri

Ihan alkuun, olin kuullut sekä hyvää että huonoa tuosta Kunkkulasta. Itse pidin paikasta paljon! Hyvät kentät, tokolle iiiiiiiiiso nurmikenttä, agilitylle hiekkakenttä, missä kohtuulliset esteet. Lenkille pääsi läheiselle pellolle tai sitten tietä pitkin tietty. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, aamupalallakin enempi tarjontaa kuin monessa hotellissa! Loput nakit ja lihapullat saatiin ottaa treeninameiksi vielä ;) Huoneet isot, meillä oli kahdelle ihmiselle ja neljälle koiralle neljän hengen huone. Niin kuin vissiin kaikille muillekin. Ja huoneissa paksut seinät ;) Mitä niissä EI ollut, oli Houdinin pitävät lukot :O Äijä kaksi kertaa leirin aikana huoneesta karkasi, keittiöön oli ensimmäisenä tiensä yläkerrasta löytänyt. Ihme. Olikohan sillä nälkä? Ja se lukko oli vielä semmoinen käännettävä, mistä itekään ei yhdellä kädellä selvinnyt, eikä mikään kahva mitä painamalla pääsis ulos. On se kyllä eri epeli. Hampailla se ne aukaisee, ei tassuilla tota ovea olisi auki saanut.

Sitten niihin treeneihin, mä olin buukannut mulle ja koirille tokoa, agia ja hakua. Haun jätin jo sitten pois, kun agi siirrettiin lauantaille aikataulujen takia. Ja mä armeliaasti jätinkin Cassun kotiin, se kun ei niin sosiaalinen tommosissa tilanteissa ole. Se pääsee niihin yhden päivän koulutuksiin joissa sen kärsivällisyys riittää muihin koiriin. Olis ollut vielä mahdollisuus koiratanssiin ja rallytokoon. Tuo koiratanssi olis kyllä kovasti kiinnostanut, mutta aikatauluun ei se enää sopinut. Ainiin! Ja eka iltana meillä oli tosi hyvä ensiapuluento, jonka piti tuleva eläinlääkäri Tiina Sipilä.

Lauantain toko Jecun kanssa: Ensin tehtiin edellisen ryhmän kanssa yhteisiä paikkamakuutreenejä. Tulivat tosi tarpeeseen, meillä kun ei sitä piilopaikkamakuuta hirveesti vielä ole ollutkaan. Lisättynä mukavilla häiriöillä.






Jeccu pysyi tosi hyvin, kunnes Vuokko alkoi leikkimään takana näkyvän oman koiransa kanssa, se oli jo liikaa :) Nousi ja lähti piiloa kohti. Palautin ja lopun aikaa pysyi taas hyvin. Saatiin kyllä hyviä häiriöitä tuossa ihan ekassakin makuussa, viereinen koira nousi muutamaan otteeseen ja kesti sen että sitä käytiin uusiksi maahan laittamassa. Nämä paikkistreenit piilossa oli nyt sitten kolmatta kertaa, että siihen nähden hiton hyvin pysyy!!

Omana liikkeenä otettiin luoksetulon stoppia, missä on nyt sitten näköjään oppinut kääntymään samantien ympäri kun käsky tulee. Jipii. Lyhyeltä matkalta tietty. Pidemmältä ei vielä kokeiltu. Kokeiltiin vaihtoehtoisia palkkauksia, parhaiten toimii kyllä tuo takapalkka kuitenkin. Heitettyä palkkaa jää etsimään. Sen kyllä jo etukäteen tiesinkin, ei mun karvakorvat niitä näe, vaikka olis lihapullan kokoisia. No, joka tapauksessa alkoi sitten jo ennakoimaankin stoppia, eli kyllä senkin päähän jotain menee ;) Eli jatkamme takapalkalla, lyhyellä matkalla, askel kerrallaan pidennetään matkaa kun stoppaa hyvin. Välillä myös suoraan tuloja ettei ala ennakoimaan. Se kyllä tykkää tuosta eestakas juoksentelusta, siinä kun saa palkkaakin paljon :D




Tokon jälkeen oli lounaan vuoro, ja ruoan jälkeen mun vetämä agilityyn tutustuminen. Kyllä oli ihania pentusia ja vähän aikuisempiakin koiria, ja kauheen innostunutta porukkaa! Tiina nauroi että hyvin oli tokokentälle meidän kiljuminen sieltä kuulunut, onnistumisen iloa ei voi peittää! :D Toivottavasti kaikki sai siitä jotain irti.

Tämän jälkeen ohjelmassa siis sitten "aikuisten" agility, eli Hessu rakenti meille tosi kivan radan, ja osaa kyllä opettaa hyvin! Tää rata menee meillä kotonakin treeniin ;) Tehtiin taas semmosia asioita mitä ei ennen ole kokeiltu Jipon kanssa, ja se osas! Vaikka alkuun sössin jotain, ja kun sanoin että ohjasinpa paskasti, Hessu vaan tuumas että: Niin. Hessu parka :D Mut kyllä mä sitten skarppasin ja saatiin hyvääkin pätkää aikaiseksi Jipon kanssa. Kepeille vienti niistolla oli vielä liian vaikea, sitäkin pari kertaa kokeiltiin ja taisin yhden kerran onnistuakin siinä oikein. Mun pitäis yrittää muistaa millä korkeudella se koiran nenä on, ei se niillä kepeille pysty menemään, jos kädellä suhii liian ylhäällä. Katse jää ylös, eikä eteen mihin sen pitäis olla. Joten hankalahan siitä on sitten lähteä jatkamaan niitä keputtimia. Tää pitää tosiaankin opetella. Ihan sikahieno sylkkäri-persjättöhässäkkä osattiin monta kertaa. Ja kun radalla oli puomi, niin tekipä muutes makeet kontaktit vaikka juoksentelin ohi, ihan ekalla eikä tarttenut muistuttaa. Jaa miksi? No kun se oli näytöskoirana pentuaksassa, niin tulipa sitä 2 on 2 offia tehotreenattua. Sain Markelta hienon tuunatun karkkilootan lainaan, semmonen pitää itellekin tehdä. Jos noin vähällä muistutuksella niistä tuli ihan hiton hienot. Hyi Tuija taas kerran. Vaikka se jo osaa jonkun asian, pitää niitä perusasioita kuitenkin vielä tehdä!
Oli kyllä hyvät treenit, iso kiitos Hessulle!

Sitten oli vuorossa sauna ja iltahommelit. Yksi geokätkökin oli Kunkkulan läheisyyteen piilotettu, se käytiin jossain vaiheessa hakemassa. Hauska oli seurata kolmen polven leikkiä yksi aamu, taisi olla lauantai. Adamummo, Iksuäiti ja Jippotytär siellä toistensa kanssa juoksentelivat. Jeccu katteli vierestä sitä touhua :)




Sunnuntaiaamusta oli sitten heti seuraava satsi tokoa, tällä kertaa otin aiheeksi ruudun. Kun se on niin hauskaa, ja siinä pitäis päästä eteenpäin. Oon jumittunut taas kokonaan. Tiivistettynä, läheltä lähetettynä paikkaa ja pottukattilan kanssa kaukaa hetsauksen kera, ettei tartte paikkaa hakea. Mutta kun on putkiaivo, niin hirveän pitkäksi aikaa ei saa jäädä läheltä sinne ruutuun lähettelemään. Hauskaa oli.




 Ja se yksi lause mikä pisti mut ja Rouhennon Katin sanomaan: aaaa-aaa! Nousevalla nuotilla. Oli tämä: (Kokeessa) muista kehua koiraa mielessäsi! Vaikuttaa omaan olemukseenkin, ja koirat kun ovat niin hyviä kaikki vaistoamaan muutenkin.

Lisää paikkamakuutreeniä lopuksi, ja nyt Jeccu oli kyllä niin pro ettei mitään rajaa. Vuokko teki tosissaan häiriötä, meni kyykkyyn koirien edessä, taputteli käsiään, huuteli käskyjä: Vapaa! Jes! Yms. Haki vielä oman koiran taaskin, meni tosi läheltä takaa, eikä Jeccu edes katsonut sitä. Oli ihan pakko käydä palkkaamassa välillä tuosta kohdasta.






Oli kyllä tosi mukava uusi tuttavuus kouluttajana tuo Vuokko, Hottilainen eli samaa ajatusmaailmaa kuin Vuorenmaan Markolla jolla ollaan Jecun kanssa käyty. Kauhean iloinen ja positiivinen ihminen. Tykkäsin!
 
Sain myös hyvän syyn laittaa mun uuden tokopaidan taas päälle, siellä Cassun viimeisimmässä kokeessa se olikin ekaa kertaa. Eiks oo hieno!
 


 
Yläkuvassa tokoporukkaa leiriytyneenä, hieno kehänauhan pätkäkin joka taisi olla sekin Marken tarvikkeissa. Takana näkyy Kunkkulan päärakennus, sekä auton takana grillikatos jossa illalla makkarat paisteltiin. Auto toimi myös tokopiilona sunnuntaina. Riinan sylissä Jippo, jonka hän yritti varastaa ja ostaa leirin aikana, muttei tullu kauppoja ;)
 
Nää on aina niin hauskoja, nämä "omien" kanssa treenit. Saa vertaistukea ja kikkakakkosia millä opettaa joku asia tokossa tai muuten. Agilityssäkään me ei olla myöhässä, kun meidän koirat vaan on etuajassa. Jotkut teki myös kokovartalopyörähdyksiä joita yleensä valsseiksi kutsutaan :D
 
Kiitos jokaiselle leiriläiselle ihanasta seurasta ja vielä suurempi kiitos leirin järjestäjille Riinalle ja Päiville! Ensi vuonna uudelleen, eikös niin?
 
 

 

Kommentit