"Sä saat siitä mahtavan kisakaverin"

Sanoi mulle Virpi Koski eilisten aksatreenien päätteeksi :) Tessa oli järjestänyt meille yllärin, hänellä kun kesällä jäi muutama treeni vetämättä, niin korvasi sen näin. Iso kiitos!! Oli kyllä niin positiivinen ja kiva kouluttaja, että pitää päästä toistekin. Eikä edes ole kaukaa kun on P-Haulainen. Rata oli sujuva ja vauhdikas, just semmonen mistä mä tykkään.

Alustahan se taas lähtee ilman lupaa, kun arvioi että nyt se kääntyy ja sanoo tule. Hitto. Onneks toi ei VIELÄ oo ongelma. Pimeen putkikulman hakee kun vetää sen sinne. Kepukat menee ihan kuin vettä vaan, niitä tehtiinkin tämän treenin aikana aika monta kertaa, kun ne mentiin molempiin suuntiin. Ja tajusin että menin useimmiten sitä "huonoa ruusupuskan" puolta. Eli meillä ei enää ole mitään huonoja puolia, jesh!!

Näistä kepeistä muuten sain viime viikon perjantain treenien jälkeen oikeen ahaa-elämyksen. Mä olen kisoissa lähetellyt sitä kepeille, niinkuin Cassua. Eli koira kepeille ja itte perään. No eihän se vielä sitä osaa!!! Ja Cassulle kun piti jättää aina tilaa jokaisen asian suoritukseen, niin olin vaan siitä mahd kaukana ja annoin sen tehdä. Valitettavasti nyt tulee vähän semmoinen vertaileva postaus, mutta aika monta asiaa selkis eilenkin itelle mitkä vaikuttaa mun tekemisiin tuolla radalla. Katoin Jipon kaikki kisavideot, eli tasan ne kaksi rataa kun olin edellä näyttämässä, niin tuloksena radalta nolla. Niillä kaikilla muilla sitten tulikin keppivirhe. Mutta hyvä kun tajusin edes nyt! Hannankin kanssa juteltiin aiemmin yks kerta, ja hänkin sanoi ettei se siitä ole kiinni etteikö se keppejä osais, siinä on vaan nyt joku juttu. No tää on se juttu :D Mut juhuu, hyvä kun tajusin edes nyt! On nimittäin niitä keppejä käyty tässä viime kisojen jälkeen treenailemassa, kaikkien hyvät ohjeet mielessä. Ja aina mennyt oikein, ainoastaan jos vedätän ihan hulluna niin ei malta tehdä loppuun.

Tuon muuten näkee siinä tokassa kepeillemenossa, kun tullaan toisinpäin ekaa kertaa, missä mä ajaudun väärälle puolelle keppejä ja yritän sen niille epätoivoisesti saada. Meneehän se lopulta, mutta siis ei sillä ole ajatustakaan lähteä niitä hakemaan.

Jumankauta muuten miten toi likka kääntyy!! Tuo niisto hypyltä puomille on ihan sairaan nätti käännös!! Menee niin tiiviisti siivekettä nuollen, ettei mitään rajaa. Eka puomin kontaktin tulee törkeesti läpi. No eipä oo päästy sitä treenaamaan. Tehtiin sitä yksittäisenä muutama kerta, ja muistutettiin se mieleen. Äkkiä muisti. Kävi pikku hasardi tuossa yhdellä toistolla, tuli vähän sivusta puomille ja oli toisen puolen jalat vaan sen päällä, raivokkaasti yritti silti eteenpäin ja kynti leuallaan tuota puomia ennenkuin hyppäs alas. No eipä siinä, katoin ettei käynyt mitään ja samalla innolla jatkettiin. Asenne! <3 

Puominjälkeinen saksalainen, pää ei käänny tarpeeks nopeasti joten Jippo menee väärään päähän putkea. Ihanasti se alkaa jo lukemaan rataa ite!! Mähän haluan siis että mun koirat hakee esteitä, jos ei ohjetta tule, tai ei tule tarpeeksi ajoissa, niin seuraava looginen este tehdään. En tykkää semmoisesta että jäädään eteen pyörimään ja haukkumaan ja kyselemään. Loppupeleissä se estehakuisuus ja radanlukutaito ja itsenäisyys on ihan mieletön plussa kun pidemmälle edetään. Vaikka siinä sitten kiire itelle tuleekin, mutta pitää vaan ohjata paremmin!! No joo, putken jälkeen kaksi hyppyä, ja on jo hakemassa puomin viereistä hyppyä, kun joku on vaihteeks myöhässä mutta korjaa putkeen siitä vielä! Hieno Ipana. Se lukee ohjausta ihan mielettömän hyvin, ja kääntyy ihan hiton nopeesti, tuossa putken jälkeen hyppy ja siitä vastasella kääntö "sisä"puolelle hyppyä, ei olis Cassu ikinä tuolla ohjauksella kääntynyt. Se on kuin juna, sitä ei ihan äkkiä raiteeltaan enää pois saa. Jippo tekee yhtä laajoja kaarroksia kyllä, mutta sen saa käännettyä paljon pienemmässä tilassa. Ei tartte kitymarketin parkkipaikkaa siihen :D

Minkä näkee tuossa loppusuorassa, kepeiltä kun tullaan niin silläkin on niin laaja kaarros ettei toka hyppy osu matkalle. Vastakäännös tähän auttoi asiaa, ja meni tosi sievästi linjaan! Ja toi loppusuora!! En ole tommosta aiemmin sille kokeillut, mutta noin mä olisin Cassun ohjannut ja päätin kokeilla kuin käy. Ihan uskomaton Ipana!! Tahtoo lisää tämmösiä treenejä!!







Kommentit