EuroSchapendoesShow 2014

(Huom!! Sisältää omien koirien ylistystä! Jos tämä saa Sinussa, rakas lukijani, halun vetää ranteet auki, suosittelen että skippaat tämän tekstin kokonaan :D )

Ensimmäistä kertaa osallistuttiin tuommoiseenkin tapahtumaan, tämä kiertää vuosittain tietenkin eri maissa, viime vuonna oli Saksassa. Olisihan se mahtavaa joskus oikein ulkomaillekin tuohon tapahtumaan lähteä. Taitaisi olla Italiassa ensi vuonna?

 Tuomariesittely kopioitu ESS-sivulta facesta: "Euro Schapendoes Show'ssa rodun arvostelee hollantilainen erikoistuomari sekä Hollannin rotuyhdistyksen, Vereniging de Nederlandse, puheenjohtaja Jettie Alberts. Alberts on kasvanut rodun parissa, sillä hänen vanhempansa ovat kasvattaneet rotua aina 60-luvusta 2000-luvulle asti kennelnimellä 'la Richesse'. Edellisen kerran Alberts on arvostellut rotua Suomessa vuonna 2003." Nyt muuten vasta tajusin tuonkin, että tuomari olikin oikein Hollannin yhdistyksen puheenjohtaja :O Oho.

Innostuin ilmoittamaan molemmat pojat tokoon, Jipon sekä Jecun tietenkin näyttelyyn ja Jipon vielä jalostustarkastukseen. Kun aikataulut tuli, aloin miettimään että mitähän sitä tulikaan tehtyä....No, aamulla klo 7.30 lähdettiin huristelemaan kohti Järvenpäätä ja Vanhankylän leirintäaluetta missä tapahtuma oli.

Tokosta ei-kiinnostuneet, hypätkää seuraava tarina yli.

Ekana vuorossa olisi Cassun toko klo 9.30, koska voi-luokalla aloitettiin ja Cassu olikin ensimmäinen koira. Kaikissa luokissa paikkamakuut oli vikana. Ensin luokan osallistujat olivat tuomarin puhuttelussa, ja siinä oli myös luoksepäästävyys ja sitten alettiin. Sanoin heti kun paikan näin, että jos olisin tiennyt miten lähellä se tokokehä on kaikkea muuta hulinaa, Cassu olisi jäänyt kotiin. Paikka oli sille todella vaikea, mutta niin se oli kyllä monelle muullekin. Enpä ihan semmosta tuloslistaa tokossa ole ennen nähnytkään...Voiluokan koiria oli 4, yksi keskeytti ja yksi hylättiin. Paikasta huolimatta Cassu teki hienosti töitä, näkee kyllä sen vauhdista ja olemuksesta että jänskättää. Ja tuolla huonommallakin suorituksella saa kuitenkin kakksotuloksen ja hyvät pisteet, jotta ei paha!

Ekana liikkeestä istuminen, mikä menee hienosti, tulee ysi. Ja tekee virheen sitten, eli ruutuun lähtee sivulinjalla olevan merkin ja hypyn luo. Yritän käskeä uudelleen, mutta sehän ei osaa korjata, vaan tulee takaisin luo. Minä itse teen sen virheen että en sitten osaa auttaa Cassua tuosta virheestä yli, olisi pitänyt olla kuuntelematta tuomaria ja lähteä vaan pois siitä ja keskittyä koiraan. Tyhmä ihminen. Tietää että meni väärin ja sen jälkeen kakeissa on kuin liimattu maahan, tekee vääriä vaihtoja ja sellaista. Luulin että oli nolla jo ajat sitten, mutta kerätään kuitenkin 5 pistettä niistä. Tuomari tykkää kommentoida ja antaa neuvoja, mikä on tietysti ihan kiva, mutta ei sille. Tietääpähän nyt ettei ole Cassun tyyliin sopiva tuomari. Meille sopii semmoinen sotilasmeininki, että mennään eikä meinata :D Kakejen jälkeen jopa muistan sitä kehuakin, ja kiinnittää siihen huomioni. Huh.

Seuruussa muutaman kerran kontakti tippuu, mutta se on kummiskin ihan iloinen ja häntä heiluu. Vähän väljyyttä ajoittain, josta kasi. Ohjaaja ottaa askelet vasemmalle ja oikealle päinvastoin, onneks sentään käännyin muuten ne oikein. Olisin varmaan löytänyt itteni järvestä pian. Eipä tommostakaan virhettä ole tullut tehtyä :D

Luoksarissa tulee alun maahanmenoon kaksoiskäsky, josta putoaa kaksi pistettä, tulee hitaasti mutta laukalla kumminkin. Tasainen vauhti pitkin matkaa, enkä jaksanut selittää tuomarille että vauhti on yleensä pikkasen eri. Kun hän sitä kommentoi että voisi olla ripeämpi. Puolikkaan siitä vauhdista verottaa. Toisaalta, samat pisteet me tästä saadaan yleensäkin, kun en saa sitä sitten seisahtumaan kovemmasta vauhdista oikeaan paikkaan ;) Mutta joo, mieluummin niinpäin kyllä.

Vuorossa noudot, ja kun on tuttu liikkuri, niin meikä seisoo jo käsi ojossa kapulaa ottamassa ihanku treeneissä. Jestas. :D Hyppynouto 9,5 kun sivulletulo oli vähän "ujo" niin kuin tuomari sanoi. Eli jää inasen vajaaksi. Metsku 9,5, tässä sama juttu. Nyt se on jo niin innoissaan että alkaa komentamaan haukkumalla. Nuo noudot saa sen aina vapautumaan onneksi. Jäljellä tunnari, katon että molemmissa päissä on ruksit ;) Tässä tekee tosi varmaa työtä, ainoa että sitten vieressä se hitto tiputtaa sen taas heti. Tuomari sanoi että voi että, olisi ollut muuten kymppi. Tuomarin sanoin: Hienoa työtä kapuloilla, ja varmasti ottaa oman, eikä tarkista muita vaan on varma siitä mitä tekee.

Paikkamakuu tosiaan kun kaikki ovat suorittaneet, ja siitä 10. Kokonaisvaikutus 9, ja tuomari sanoo kätellessä että hän tykkää kyllä kovasti tuosta koirasta. Että ei se nyt kumminkaan mitenkään paskasti mennyt, kakkostulos 224 p, voitettiin muut koirakot ja lisäksi rotumestaruus! Hieno Cassu! Eka osuus ohi, ja siirryttiin seuraavaan....


Joka oli Jecun näyttelykehä klo 10.45. Ainakin suurinpiirtein. Valiouroksia oli 17, joten tunkua oli kehässä :) Ensin juoksi puolet ja sitten toinen puoli. Sitten muut sai siirtyä kehän ulkopuolelle odottamaan, jokainen herra sai esiintyä ihan yksin kehässä. Koirat nostettiin pöydälle, ja siinä kun hän Jeccua kävi läpi, niin kovasti sain vaikutelman että tykkäsi, kun tuumasi että: "Hänellä on häntä juuri kintereeseen, aavistuksen lyhyt. Voi miksi?" :D Mukavan tuntuinen ihminen noinniinkuin muutenkin, semmoisen leppoisan ja rauhallisen oloinen rouva. 
 
siellä se Jeccu hienosti seisoo asennossa :)



Kun kaikki valiot oli läpikäyty, mentiin kaikki 12 erin saanutta takaisin kehään, 5 oli jo saanut eh:n. Äkkiä hän siitä kätteli vielä muitakin pois, enkä ehtinyt edes tajuamaan että ollaan kuuden parhaan joukossa. Sitten tiputti vielä pari, laittoi Kapun neljänneksi ja Jecun kolmanneksi! Juhuu, vähänkö hienoa! Tiedä sitten johtuisko siitä, että kun hän on la Richesse-kennelin "kasvatti", ja Jecun takaa niitä koiria löytyy että olisko jotain sukunäköä ollut :) Joka tapauksessa ihan mahtavaa noin isossa näyttelyssä! PU-kehässäkin käytiin seisoskelemassa, siellä hän katsoi enää luokkavoittajat ja juoksutti ainoastaan niitä. Joten ei sijoitusta sieltä. 

Jecun arvostelu oli tällainen: "Excellent type. Good body proportions. Good head. Good expression. Well angulated in front and rear. Well developed chest. Good light bones. Good free and lively movements. Tail carriage happy. Good coat and quality of coat. Nice temperament." Tulos siis ERI SA VAK3. 



valiourosten sijoittujat

 Hauska tapahtuma vielä muuten kehässä kun tuomarin edessä seistiin; ihmettelin kun joku "paparazzi" kävi nappaamassa kuvan Jecusta siinä ihan vieressä. Kimi sitten kertoi että sama ihminen oli kuvannut videolle Jecun juoksuakin, eikä ketään muuta ollut kuvaillut. Selvisi että hän oli pentujen tuomarin ystävä Australiasta :D No mikäpä siinä, komea poikahan se onkin. Ja herätti Jeccu kyllä muutenkin positiivista huomiota...

Valioitten kaikki tulokset:
Valioluokka - Champion class
ERI 1 SA PU 2 Swifty's Doubletrouble EXC 1 CQ BM 2
ERI 2 SA Pöccelö's Arjen EXC 2 CQ
ERI 3 SA High Volts I Am A Hooligan EXC 3 CQ
ERI 4 SA Nalle-Haukun Örkki EXC 4 CQ
ERI SA La Familia's Teun Camaro Cannastra EXC CQ
ERI SA Lumikuono Basajaun EXC CQ
ERI Camagis Valde EXC
ERI Excerno Sakima Does EXC
ERI Feeling du Jardin des Lucioles EXC
ERI Rastadoes Caspian EXC
ERI Trasseli Hui Hai EXC
ERI Walman After Eight EXC
EH Buffing Pelleas VG
EH Buffing Quispel Does VG
EH La Familia's Dorian Chiwas Chiwas VG
EH Nalle-Haukun Zenith VG
EH Puuparran Mauritz VG

Jossain tässä välissä oli myös pentuset kehässä, aikatauluun oli merkattu aloitusajaksi klo 11.00. menossa mukana olivat uroksista Karvarallin Hulpertti ja Huligaani, nartuista Herttuatar. Tietenkin siinä 5-7 kk luokassa, juuri ehtivät 5 kk täyttää ennen näyttelyä. En valitettavasti ehtinyt nähdä niitä siinä alussa, vasta kun oli rop-pennun valinta niin ehdin kakkoskehän reunalle. Urospentuja 5-7 kk oli ilmoitettu 4, paikalla oli kolme. Boltin eli Huligaanin esittäjäksi oli nakitettu Riikka, ja Anne vei Vimmua. Omistajat olivat töissä, maanantai kun oli. Urospennuista voittajaksi oli selvinnyt Bolt, ja sai KP:nkin. Ruotsalainen pentu toinen ja Hulpertti kolmas. Narttuja olikin kahdessa luokassa, Vimmu ainoana pienissä, sai omassa luokassaan KP:n ja 7-9 kk oli 3 narttua, kaikki Nalle-Haukun B-pentueesta jotka ovat 8 kuukauden ikäisiä. Niistä voittajaksi tuli Belle eli Wylla. Wylla voitti sitten narttupennut, joten Boltin ja Wyllan väliltä valittiin paras pentu. Saija Juutilainen oli kovasti ihastunut Bolttiin, joten siitä tulikin ROP-pentu upealla arvostelulla!

"5 kk. Miellyttävä uros. Hienot mittasuhteet. Sopiva luuston vahvuus. Ja ihana lihaskunto. Lupaava päänmalli. Hyvä silmien koko ja väri. Vahva kuono ja purenta. Riittävä kaulan pituus. Hieman pystyt lavat. Hyvä viisto olkavarsi. Hieno etupään muoto. Hyvä takaosan rakenne ja käyttää häntäänsä kauniisti. Liikkeessä hyvä ulottuvuus ja paljon luonnetta. Lupaava karvapeite. Hyvin miellyttävä nuori uros."

Vimmu ja Bolt
Hippie-Hulpertti
5-7 kk urokset

Hippie tutkittavana

Riikka tarkkana :)

Eipä kyllä muidenkaan arvostelut huonoja ole!

Vimmun: "5 kk sievä narttu jolla oikeat linjat. Hieno pitkä rintakehä, oikea luustomalli ja vahvuus. Hyvät käpälät. Erinomaiset kulmaukset sekä edessä että takana. Kaunis nartun pää ja ilme. Hyvä purenta. Päänlinjat vielä erisuuntaiset ja kallo saa leventyä. Hyvä kaula ja hyvä ylälinja, joka säilyy myös liikkeessä. Hyvin rodunomainen hännän käyttö. Liikkuu kevyesti hyvällä ulottuvuudella ja luonteella."




Tuomari on selvästi tyytyväinen ROP-valintaansa :D

Hippie: "5 kk. Ihanan energinen urospentu, joka erinomainen rakenteeltaan. Sopiva luusto. hienot kulmaukset. Oikea käpälien muoto ja hyvä lihaskunto. Urosmainen pää, vahva kuono ja purenta. Kauniit tummat silmät. Vielä hieman kapeutta ja pyöreyttä kallossa. Hyvä kaula ja ihanan pitkä rintakehä. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu hienolla asenteella ja käyttää hyvin häntäänsä. Vielä hieman löysyyttä kintereissä ja ?. Mallilltaan ja luonteeltaan mukava."


Tykkään kun tuo Saija kirjoittaa niin kauniita arvosteluja, ihana kun ihmiset tuovat pentuja ekan kerran näytille ja niistä saa hienoja sanoja eikä vain niitä tavallisia litanioita.

Näistä kun selvittiin, niin mulla oli jopa hetken tauko. Ehdin hetken katselemaan avonarttujakin, sen verran että Miisun näin arvostelussa. Sitten pitikin jo hakea Jippo kehiin, vuorossa valionartut. Kellonajat on tässä vaiheessa jo ihan sumussa, arviolta 13? Jippo oli ekana, koska noustiin sieltä avosta ilmottautumisen jälkeen. Valioita olikin 19, joten tämä oli iso luokka. Tuomari minulle sanoi Jippoa tutkiessaan että voi että kun on paljon kauniita koiria. Tulee olemaan vaikea valinta :) Sanoin että ymmärrän :D Jippo esiintyi kivasti, poistuttiin sitten odottamaan muitten arvostelua erin kera. 



Sittenpä mulle huudeltiin tokokehästä että aloluokan koirat tuomarin puhutteluun! Olin menossa sinne Jipon kanssa, ja sanottiin että kyllä se pitää olla oikea koira, kun tehdään samalla luoksepäästävyys. Voi piru, jätin Jipon jollekin, en enää muista kenelle ja ei muutakuin ryydlaukkaa autolle, jossa Kimi istuskeli poikien kanssa. Siellä olikin paljon rauhallisempaa ja kun luukut oli levällään niin paljon miellyttävämpääkin kuin teltassa häkissä. Takasin yhtä kovaa, ja parkkipirkkoina toimineet Iivoset mulle nauroivat, että mikäs laji sulla on nyt vuorossa. Muutaman kerran siitä sai juoksennella vaihtuvan koiran kanssa :D No juu, siis tokokehään Jecun kanssa, enkä saanut siihen niin minkäänlaista kontaktia. Namia ei missään ensimmäistäkään, enkä voinut enää lähteä niitä hakemaankaan, eikä niitä olis periaatteessa saanut ollakaan. No, jotenkin siitä selvittiin ja saatiin jopa kymppi. Huhhuh. Tässä vaiheessa jo mietin että ei hitto, en kyllä mee koko tokoon ollenkaan. Jätkä on ku mua ei olis olemassakaan, hajut vei mennessään tyystin. Jeccu oli järjestyksessä aloluokan viimeisenä suorittajana ja mietin että ehditäänkö sinne edes ollenkaan, kun Jippo pitää viedä takasin kehään. Meinasin että nakitan Tiinan sinne, hän tuli töitten jälkeen äkkiä paikalla käymään. Tiina kyllä lupasikin Jipon viedä, mutta ei sitten lopulta tarttenutkaan.

Joten, näyttelykehään jälleen! Valionartuista melkein kaikki sai erin, eli kehään palasi 17 koiraa. Sieltä rouva tuomari sitten alkuun raa´alla kädellä vähensi porukkaa. Sitten alkoi yksitellen kättelyt, ja minä ihmeissään seison siellä että miten me vielä täällä ollaan?? Ja aina vaan jatkaa eikä edes katso meitä päin. Kyllä oli hurja tunne, koirat vähenee ja vieläkin me siellä kehässä vaan törötetään. Ei nimittäin ihan hirveästi mitään odotuksia ollut, likka on 2-v ja justiin vasta tullut valioksi. Ja ihan mieletöntä, meidät käteltiin sitten kehästä ulos kuudentena tai viidentenä. Mari mulle huikkas että olitte viidensiä, itse ajattelin että kuudensia. Oli miten oli, mutta SA:n arvoinen suoritus meidän Ipanalta, mikä on ihan järjetöntä noin isossa näyttelyssä ekassa valioluokan esiintymisessä!

 Jipon arvostelu on tässä:"Excellent type. Feminine bitch. Good proportions. Good head. Lovely eyes and expression. Well angulated in front and behind. Good chest. Nice topline, good movements. Good tailcarriage. Excellent coat. Lovely temperament."Tulos ERI SA VAK5/6

En meinaa uskoa tätä vieläkään, ja kun näin nuo tulokset tässä järjestyksessä:

Valioliokka - Champion class
ERI 1 SA PN 1 ROP La Familia's Elbacio Debbie Devils EXC 1 CQ BB 1 BOB
ERI 2 SA Carnac's Blessed Bellatrix EXC 2 CQ
ERI 3 SA Flying Duster's Time Bomb EXC 3 CQ
ERI 4 SA La Familia's Teunchakka Filur Fiano EXC 4 CQ
ERI SA Hästängens Aldrig Ger Jag Upp EXC CQ
ERI SA Swifty's Design EXC CQ
ERI Buffing Quibus Seita EXC
ERI Buffing Quintessa EXC
ERI High Volts Jippi Jippi Yeah EXC
ERI La Familia's Chakka Fatima Fallone EXC
ERI Lumikuono Cada Dia EXC
ERI Lumikuono Örkkidea EXC
ERI Of Collieclo Indra EXC
ERI Puuparran Ruusa EXC
ERI Puuparran Sissi EXC
ERI Swifty's Dandelion EXC
ERI Tiny Scoundrel Beatrix Kiddo EXC
EH Lumikuono Jipijapa Jarra VG
EH Puuparran Saima VG

Niin tajusin että herranjumala! Sen edelle meni kolme ruotsalaista, ja vaan yksi suomalainen valio! :O Oikeasti tämä on mulle niin käsittämätön juttu ettei kukaan usko, ihan kuin olis voittanut jotain isoa! Tuo narttu muuten joka oli ensimmäinen, ja lopulta ROP, on juuri se sama joka oli Helsinki Winner, kun Jippo oli Helsinki JuniorWinner. Todella kaunis narttu, tykkäsin jo talvella siitä kovasti. Aivan käsittämätön juttu, huhhuh. Pipana <3

Tähän väliin tulikin sitten sopivasti Riina sanomaan, että seuraavaksi olis muuten sitten Jecun vuoro mennä tokokehään! Jaiks!!! Ei muutakuin pois näyttelykehältä, äkkiä hakemaan Jeccu, numerolappu kateissa, joten suttasin edellisen numeron ja ihan itte piirsin uuden :D Onneksi muistin sentään numeron oikein. Ehdin suurinpiirtein noin minuutin siinä kehän reunalla Jecun kanssa keskittymään. Mutta ilmeisesti tulin niin vauhdilla ja otin sen kangashäkistä teltasta, nyt oli nakkia vähän mukana niin jätkä oli ihan se "oma" koira. Mitähän väittäisin että kello oli tähän aikaan, varmaan klo 14.30 mennään siis takaisin tokokehään.

No huomaa sen tuossa hihnaseuruun alussa että ihan ei ollut hajulla mitä ollaan tekemässä, ekan täyskäännöksen jälkeen alkaa vasta keskittymään käsillä olevaan tehtävään ;) Tästä 8,5. Ihmettelin tuota että mitä se joka liikettä ennen vetää maihin. Marko sanoi jälkeenpäin että no sehän tekee sitä alusta "unohtunutta" paikkamakuuta. No se voi muuten pitää ihan paikkansakin, on se semmoinen putkiaivo. Onneks sain se kummiskin aina helposti ylös. Liikkeestä maahan tosi ihanasti pläts maahan ja ponkaisee ylös. 10. Luoksetulo 9, vähän jäi vinoon pa:han. Kun ollaan menossa seuraavan liikkeen aloituspaikkaan, niin tuomaria jo naurattaa Jecun into. Sanoi Markolle että no tältä ei ainakaan potkua puutu :D Liikkeestä seis 8,5, otti taas askelen tai kaks käskyn jälkeen. Seuruu vapaana myös 8,5. Ei muuten tipu kontakti kertaakaan, huolimatta kehäsihteerin kovin kantavasta äänestä tai muusta häiriöstä ;) Onhan se vaeltavaa hetkittäin mutta ei tuo alusta olekaan ihan paras mahdollinen. Ja kokonaista vissiin toka kerta kun nurmella treenataan :D Vikana hyppy, ja piti varmistella ettei vaan lähde jo menemään itekseen. Ei lähteny, ripeästi suoritettuna tasan 10. Sitten kehuin kauheesti jo poitsua, niin tuomari sanoi että älä juhli ihan vielä, paikkamakuu jäljellä.

Tässäkin on pieni hauska tarina, tuossa kun kaikki koirakot tuli kehään, niin meinasin että mennään kehään vikana koska oltiin vika koirakko. Tuomari sanoi että voitte te mennä jo kehään sinne kauemmas oottamaan että Marko vie oikealle paikalle. Marko sitten käski että menkää sinne nurkkaan häpeemään, no mehän mentiin ja ihan kehänauhan reunaan toiseen päähän. Kyllä oli tuomarilla hauskaa että mitä te siellä teitte. Mä sanoin että kun käskettiin. Eikös tää ollu tottelevaisuuskoe? Ehhehhe. No, siirryttiin vähän lähemmäs muita sitten kuitenkin. Ja nyt se Jeccu viimeinkin saa mennä maahan, ja meneekin niin hienolla plätsillä ettei nopeampaa vois olla. On ihan rauhallisesti, vaikka jossain vaiheessa jäi katselemaan vieressä olevaa briardia. Hämmästeliköhän se että onpa iso schape :D Ylöskin ponkaisee kuin vieterillä, ja tuloksena 10. Yhteistyöstä vielä 9. Loppupisteet 184, KP ja TK1! Jecun eka koulutustunnus <3 Me myös voitettiin aloluokka, ja Jecusta tuli rotumestarikin :D Tuomarina oli Riitta Räsänen, ei ihan siitä lepsuimmasta päästä ollenkaan. Että melkoisen tyytyväinen molempien poikien pisteisiin saa kyllä olla!

Ja ihan on pakko ylistää tuota Jeccua, siis ihan käsittämätön koira. Kello 8.30 oltu paikalla, se on käynyt jo näyttelykehässä, tuskin on kovin paljoa siinä välissä levännyt hälinässä, on kuuma ku mikäkin ja se otetaan yhtäkkiä 14.30 häkistä ja viedään tokokehään, tekee ihan järjettömän hienolla asenteella töitä, huolimatta mistään häiriöistä mitään. Kun ottaa huomioon että tämä oli sen tasan kolmas tokokoe, eikä treenien määrä päätä huimaa, ja varsinkaan semmoisten missä olis edes muita koiria. Tuomari oli kuulemma Markon kanssa vielä jutellutkin syömässä ollessaan, ja kovasti olivat iloisia hekin sen tekemisestä. Pitää kuulemma jatkaa samalla tiellä. Kyllä, näin teemme!



Sitten pakattiin jo kaikki tavarat, ja jäätiin odottamaan sitä vihonviimeistä tapahtumaa, eli Jipon jalostustarkastusta kello 16. Ehkä? Hienon rivin Jettie Jiposta paperille saneli, saa nähdä milloin se takaisin tulee. Eipä sillä mikään kiire olekaan, saa nähdä onko sillä paprulla ylipäätään tulevaisuudessa käyttöä vai ei.

Lopulta kello 16.30 lähdettiin kurvaamaan kotiinpäin, kylläpä oli tapahtumarikas päivä! Muistuttelin kyllä muutamaa ihmistä, että sanokaa mulle seuraavan kerran, että älä nyt ihan jokaiseen tapahtumaan osallistu, ja jokaisen koiran kanssa. David oli hauska, kun suhailin eestaas, niin hän aina kysäisi että no miten nyt on mennyt? Mä vaan huikkailin tuloksia ohimennessäni hänelle :D Oikein mukava ihminen ja miellyttävää rupatteluseuraa. Kerrankin muuten ehdin useammankin ihmisen kanssa vaihtamaan edes muutaman sanasen, vaikka ei ne jutut kovin syvällisiksi ehdikään. Ihan mahtavaa kun oli niin paljon schapeporukkaa koolla, koiriahan oli yli 90 ilmoitettu! Kaikesta kiireestä huolimatta kiva päivä, ja tuloksellisesti aivan mahtava!

Kiitos järjestäjille ja ihan kaikille ketkä tapahtuman mahdollistivat!


ROP La Familia´s Elbacio Debbie Devils ja VSP Solankers Uffe


Kommentit

Unknown sanoi…
Jeee hieno Vimmu!!!!