Perussarjaa aamupalaksi

Mietiskelin noita asioita mitä Jipolle pitää vielä opettaa, yksi tärkeimmistä on eteen-käsky. Että etenee ilman mua, esim. loppusuorilla tosi tarpeellinen. Huomasin vaan että jää kyselemään mihin mentäis, kun esteitä ei enää oo ja hidastaa lopussa. Tästä pääsimme hyppytekniikkaan, koska siinähän sitä edetään yksin (alussa, ennenkuin muut häiriöt lisätään, ja saa sen fokuksen niihin esteisiin ja etenemiseen.) ja onhan siinä muutkin plussat mitä tuosta treenistä tulee. Joten, perussarjaa ekaa kertaa ikinä vuorossa Jipolle. Ennen noita videoituja versioita on tehty kaksi toistoa, unohtui laittaa video päälle. Noihin tuli myös väärä päivämäärä, aika se vaan kuluu niin äkkiä...lauantaina siis tehtyjä. Näppärästi tekee inouttina, osuukin melkolailla keskelle. Lihaksia vielä pikkasen lisää, niin hyvä tulee! Kaikilla koirilla kaikissa toistoissa on se normi viis estettä, eivät vaan kuvaan mahdu :)


Tehtiin tietenkin myös pari toistoa keppejä, kaksi kertaa putkesta suoraan ja kaksi kertaa hypyltä takaakiertona umpikulmaan. Joka kerran oikein. Alkaa se "huonompi" puolikin nopeutumaan. Lisäksi pelkästään takaakiertoa, sekä niitä Janitan neuvomia pentujuttuja, estefokusta lisätäksemme.

Seuraavana vuoroon pääsi Cassu, enkä yhtään tiennyt miten siinä käy. Sehän ei enää suostu tekemään aksaa ollenkaan (paitsi yksittäisenä esteenä keppejä, mutta sehän onkin temppu), mutta hyppytekniikasta se on aina tykännyt ihan hulluna, joten toivoin että innostuu tänäänkin. Yritin viimeksi saada sitä treenaamaan joskus alkukesästä, kyllähän se meni muttei lainkaan sinne minne ohjasin. Ja sitten alkoi taas välttelemään koko esteitä, koska ei saa mennä sinne mihin kuvitteli radan jatkuvan. Helppo koira, vai mitä? No mutta, toivoin tosiaankin että nämä jutut olisi vieläkin kivoja. Tässä kun ei tehdä muuta kuin luukutetaan suoraan, niin voisi aatella ettei sitä ahdistus-mihinpitäismennä-tunnetta tulis. Näin siinä kävi:


Sillä oli ihan mielettömän hauskaa!! Kävi varastamassa jopa namitkin alustalta pari kertaa, siinä kohtaa kun mentiin tokaa kertaa kepit-putki-hypyt-yhdistelmää, alkoi jopa vähän haukkumaan mulle!! Niinkuin ennen kun se oikeen tykkäs mennä! Melkeen tuli tippa linssiin kun kotona taas totakin asiaa aattelin. Tuolla mä vaan nauroin mielipuolisesti kun olin niin iloinen :D Cassun kanssa sitten tehtiinkin kaikenlaisia variaatioita, se kun osaa tuon ennestään ja myöskin tykkää kun saa tehdä eri juttuja. Onhan se ihan super. Ajautuuhan se liian lähelle rimoja eka putkitoistolla, kun on niin paljon vauhtia, mutta korjaa ja onhan se jotain opittavakin :)

Sitten viimeisenä vuorossa Jeccu, kun sille pitää vaihtaa "välitykset" maksimitoille. On se kyllä pöljä tuon pomppimisensa kanssa :D Tuosta sen lähdöstä näkee miten voimakas koira sen on, hiekka vaan pöllyää kun lähdetään, ja siitä miten se tulee sivullekin. Siinä kyllä kropanhallintaa tarvitaan. Pakko laittaa tähän väliin tämä aivan loistava Jonnan ottama kuva Jecusta, jätkä vähän kanttaa! Voishan sitä luulla että tostakin asennosta vois vaikka kaatua :D


Mutta ei, tämä on seuraava kuva, ja matka senkun jatkuu!! Upea poika <3



 Tein sitten Jecullekin pari kertaa putki-hypyt yhdistelmän, Vapun sanat mielessäni. Eli että koira  jos tekee 10 toistoa jotain, niin pitää jo saada jotain variaatiota. Tuossa ekassa putkitoistossa näkeekin sen perustavan ongelman Jecun hyppäämisessä. Se tekee sen pikku askelen vielä, hyppää sitten liian läheltä ja rima tippuu. Se ei venytä itteään ja askeltaan, ja luota yltävänsä hypylle. Mistä Cassu jo loikkaisi niin se vielä ottaa askelen. Seuraavassa toistossapa jo korjaa! Hyvä Jeccu! Eli tätä nyt vaan ohjelmaan sillekin, jospa ne rimatkin alkais hankalimissakin paikoissa pysymään. Ei se siis tuossa treenissä pudonnut se rima, mutta jos noi läheltä normisti hyppäis niin varmasti tippuis.



Tätä lisää!!

Kommentit